»

Čistilka Fata

GideonTech - V računalniku imamo moderji veliko ventilatorjev, ne? In ti ventilatorji obrnejo veliko zraka, ne? In v tem zraku je tudi prah, ne? Ja je. In ker naši ventilatorji obrnejo veliko zraka, je tudi veliko prahu. Ki pa, ko se nabere, začne ovirati naše hlajenje. Torej je treba celotno "kišto" očistiti. Vodičev, kako je sicer veliko, ampak ta mi je pa še posebej všeč. Sistematično gre skozi vse ventilatorje v računalniku in opiše, kako jih najlažje očistimo. Celoten postope lahko, če se držimo navodil, uspešno opravimo v eni uri. In učinek? 4°C nižja temperatura procesorja in 2°C nižja temperatura ohišja. Skratka... splača se!

3 komentarji

Jao

PC Stats - Kako bi jaz imel enega Athlona 1.4GHz... No, Colin Sun iz PC STATS, ga je dobil. Dal ga je na KK266-R matično ploščo in nanj poveznil Alpha PEP66T modificiran cooler. Ta pa na žalost ni hotel iti gor. Zato je vzel starega GlobalWin FOP38 in ker so problemi pri nameščanju tega coolerja na procesor, je vmes postavil še distančnik (shim). Ker bi bilo res grozno, če bi okrušil svojega novega Athlončka z grobim GlobalWin FOP38. No, prižgal je računalnik, BIOS-i so javili, da ima lepega Athlončka 1.4GHz. Pritisnil je del in... ekran se je spremenil v črno. Resetiral je računalnik in... isto črno. Kaj je vzrok okvare? Človek je slabo namestil distančnik in skuril novega Athlona 1.4GHz! Jao ....

7 komentarjev

Alpha PEP66 adapter

vir: OC Rip
OC Rip - Prve članke o hladilniških adapterjih za večje ventilatorje sem vam pokazal že kar nekaj časa nazaj in takrat so povzročili kar precej zanimanja. No, sedaj zadeve lahko tudi komercilano kupite, in sicer predvsem za Alphine hladilnike. Fanadapter, kot je zadevi ime, so v povezavi z Alpho PEP66 testirali na OC Rip strani in so bili nad njim kar navdušeni. Po pravici povedano se tudi meni zdi naložba kar upravičljiva, saj za 7$ dobite adapter, ki bo precej povečal hladilno moč vašega hladilnika, obenem pa zmanjšal hrup ventilatorja. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Zanimiv hladilnik

3D Rage - Na 3D Rage so testirali en res zelo zanimiv hladilnik, s čudnim imenom OCW Ofrio. Gre za nekakšno kopijo Alphe PEP66, torej hladilnik, namenjen pritrditvi na Socket konverterje. Zadeva izgleda precej impresivno z ogromnim Delta ventilatorjev, tankimi hladilnimi rebri in bakreno podlago, pa tudi iskaže se kot precej dobr rešitev. Test si lahko ogledate tukaj, če pa upate na kaj takega v Sloveniji, pa vas moram razočarati. Gre za še eno eksotično igračo, ki je ne bomo nikoli ugledali [:(].

vir: 3D Rage

vir: 3D Rage

4 komentarji

Modifikacija Alphe PEP66 za SocketA procesorje

Overclockers.com - Alpha PEP66 je že nekaj časa najbolj popularen hladilnik za Intelove Socket procesorje, sedaj pa vemo tudi, kako ga uporabiti za AMDjeve Socket A procesorje. Postopek v bistvu sploh ni težav, le nekaj minut časa in ustrezno orodje boste potrebovali. Natančna navodila najdete tukaj, primerjavo takega killer SocketA hladilnika z Alpho PAL6035 pa tukaj.

2 komentarja