»

Eizo s 56 palčnim LCDjem

QuadHD kolaž

vir: engadget
engadget - Sam naslov dandanes niti ni več tako zelo šokanten, saj imamo na trgu že mnogo večjih LCD in plazemskih televizij. A Eizo ne bi bil Eizo, če ne bi izdali LCD monitorja, ki ga označujejo presežki in visoka cena, čemur je tako tudi v tem primeru. Orjak namreč prihaja z resolucijo kar 3840 x 2160 pik, kar ga naredi komaptibilnega s predvidenim Quad FullHD standardom. Za privatno rabo je pri taki ločljivosti seveda relativno majhen, a nič hudega, saj je namenjen predvsem za medicinsko uporabo. Čeprav je precejšen preskok v medicini omogočila že standardna FullHD ločljivost, kirurgom ne bo odveč štirkrat več pik, sploh pri bolj zapletenih operacijah.



Na zaslonu bo moč prikazati kolaž rentgenskih in ultrazvočnih slik, ter grafov (kot na...

8 komentarjev

Manj prodanih LCD-televizorjev

CNet - Lani se je prvikrat zgodilo, da se je prodaja LCD-televizorjev na letni ravni znižala - vsaj v Severni Ameriki, za kar ima raziskava DisplaySearcha. Znižanje sicer ni pretirano, saj znaša le dva odstotka. Namesto predlanskih 8,9 milijona televizorjev so jih prodali le 8,7 milijona. Zanimivo je, da so plazme še vedno napredovale, saj so jih v zadnjem četrtletju prodali 28 odstotkov več, na letni ravni pa za 10 odstotkov več kot predlani.

Krči pa se tudi število proizvajalcev. Tretji največji proizvajalec plazemski zaslonov Vizio se je ta teden odločil, da jih bo prenehal proizvajati in se bo v celoti posvetil LCD-trgu. Poročali smo že, da bo NEC nehal izdelovati LCD-panele. Prav tako so se pretekli teden pojavila namigovanja, da naj bi Pioneer razmišljal o odhodu s trga plazem, tako da bodo od velikih ostali le še Panasonic, Samsung in LG.

57 komentarjev

LG z zelo varčnim LCD-jem

Extremetech - LG trdi, da je razvil posebno varčen zaslon iz tekočih kristalov, ki lahko porabi tudi do 75 odstotkov manj energije od klasičnih LCD-jev. Ključ se skriva v tehnologiji, ki so jo poimenovali Backlight Data Signal Switching, in pomeni, da lahko zaslon v hipu preklopi med odbojnim in odsevnim načinom delovanja. Prvi način se uporablja ob slabi zunanji osvetlitvi in je energetsko potratnejši, druga možnost pa pride v poštev le v svetlih prostorih, a porabi občutno manj energije. Kakšne posebne revolucionarnosti v tem ni, saj gre za zelo dobro poznane stvari, a LG zatrjuje, da so prvi naredili zaslon, kjer je preklop praktično trenuten. Gumb mora seveda še vedno pritisniti uporabnik. Uradne predstavitve se nadejamo na CES-u čez slaba dva tedna.

5 komentarjev

LG, Sharp in Chunghwa krivi in oglobljeni

EETimes - Izdelovalci zaslonov iz tekočih kristalov LG, Sharp in Chunghwa so se odločili, da se bodo v tožbi na washingtonskem sodišču izrekli za krive. Obtožnica jih bremeni dogovarjanja o cenah LCD-zaslonov, računalnikov, televizij in druge zabavne elektronike med septembrom 2001 in junijem 2006. Dogovor vključuje tudi plačilo odškodnin, in sicer 400 milijonov dolarjev za LG, 120 za Sharp in 65 za Chunghwa. LG-jev delež je druga največja kazen urada za varstvo konkurence v zgodovini.

Vodja urada za varstvo konkurence je ob tem izrazil zadovoljstvo in poudaril, da je dogovarjanje o cenah vplivalo na milijone Američanov, ki uporabljajo računalnike, telefone in ostalo elektroniko. Visoke globe bodo poslale jasen signal, da bodo preiskovali in preganjali nelegalne kartele ne glede na njihovo poreklo, je še dodal. Mimogrede, LG Display je lani zabeležil skoraj poldrugo milijardo dolarjev čistega dobička. Več o tem.

33 komentarjev

LG poslal na trg nov žepni računalnik

Mobile Burn - Žepni računalniki se vse bolj uveljavljajo in postajajo vse hitrejši. Žal je hitrost teh še vedno na nivoju nekaj let starih računalnikov, pa vseeno dobro služijo svojemu namenu.

LG je predstavil nov žepni računalnik. Vanj je vgrajen XScale-ov procesor s hitrostjo 400 MHz, poleg tega pa ima zadeva 192 MB pomnilnika. Proizvajalec je dodal podporo infrardeči povezavi in USB priključkom. Prikazano lahko vidimo na 2,8-inčnemu TFT prikazovalniku, ki podpira 262 tisoč barv. Klik!

6 komentarjev

Intervju s podpredsednikom podjetja LG

DigiTimes - Na strani Digitimes lahko zasledite ekskluzivni intervju s podpredsednikom za marketing Bruceom Berkoffom pri podjetju LG. Sam pogovor je razdeljen kar na štiri dele, zaradi njegovega obsega.

V prvem delu Bruce odgovarja na vprašanja glede LCD industrije in stanja Kitajske pri tem. Če si boste prebrali drugi del se intervju osredotoči na vprašanja o problemih same proivodnje, predvsem na položaj Tajvana in na njegova partnerstva s Korejo, od koder prihaja podjetje LG.Philips LCD. V predzadnjem delu se vprašanja dotaknejo novih zaslonskih in R&D tehnologij. V četrtem delu pa lahko izvemo več o problemih proizvodnje na Kitajskem, o samem podjetju LG.Philips LCD in o mislih za lepši jutri. Veselo na branje!

0 komentarjev