»

Redno lakirajte DVDje in se obranite korozije

SMH - Ne, nismo rumeni tisk, zato tovrstnih strokovnih izjav ne bomo pisali. Je pa v njej delček resnice: DVDji rjavijo.

V raziskavah so namreč ugotovili, da naj bi približno 10 % izdelanih DVDjev imelo napako, ki naj bi bila stiku obeh plasti ploščka. Ker o koroziji inu redukciji ne vem prav veliko (sem pač družboslovec), vam predlagam branje novice.

Zanimive so tudi reakcije podjetij: Rohan Byrnes je temeljito (beri: mikroskop) pregledal zbirko svojih prek 350 ploščkov ter našel 4 problematične enote. Te je z izsledki analiz posredoval distributerjema, ki sta jih menda zamenjala -- nekaterim drugim pa naj bi reklamacijo zavrnili, saj je pretekel rok 90 dni. Klik!

Tip zavarovanja, ki ga želim skleniti: zaščita wareza pred naravnimi dejavniki.

3 komentarji

Čisto na kratko

več strani - Razmišljam, da bi uvedel novo sekcijo novic. Zna se zgoditi, da je bila kakšnemu produktu na naši strani že dodeljena novica z opisom (primer: odklepanje Athlonov XP, test Thermaltake Volcana 7, ipd). Tako se lahko zelo dobro zgodi, da vam gre že peta novica na isto temo že pošteno na Falus. Tako bom, ko se bom spravil pisati novice, v novico strnil kup testov, katerih ponovni opisi bi bili le ponavljanje stare slame. Pa pojdimo:

8 komentarjev

Tom se spet važi

Slo-Tech - Hehe, tokrat z megalomanskim testom procesorskih hladilnikov. V test so namreč vzeli kar 46 (!!!) hladilnikov, in od tega jih je kar nekaj takih, ki jih tudi sam nisem nikoli prej videl. Če ste torej še vedno niste naveličali testov raznih hladilnikov, vam ogled tega kar priporočam. Kaj pa zaključek? Tisto, kar vas večina ve že kar nekaj časa: nakup in uporaba raznih no-name generičnih hladilnikov se enostavno ne izplača. Če že nimate sadističnih nagnjenj do svojega procesorja, seveda... Thnx slycer.

5 komentarjev

Win2k kompatibilnost

Slo-Tech - Sicer je že kar nekaj časa nazaj o tem poročal naš TESKAn, toda verjamem, da bo novica zanimiva za naše novejše bralce. Gre namreč za 3D Spotlightov vodič po izboljšanju kompatibilnosti in performans v Win2k okolju. Članek je nadvse izčrpen in informativen, lepo pa je, da ga avtorji sproti obnavljajo, tako da se ogled izplača tudi, če ste ga že kdaj videli. Thnx, slycer!

0 komentarjev

Kaj bo s Quantum3D?

3D SPOTLIGHT - 3DFX je seveda uveljavljeno podjetje in na različnih področjih imajo strateške partnerje. Eden izmed najbolj pomembnih je Quantum3D, ki so mu nedavno prodali licenco V5 6000 kartic. Quantum3D je s to licencno in svojo tehnologijo ustvarjal monstruozne AAlchemy pospeševalnike, toda sedaj se je postavilo vprašanje kako bodo nadaljevali, če 3DFXa ne bo. Na 3D Spotlight so o tem povprašali predstavnika Quantuma3D, tipček pa je povedal, da na vse skupaj niso nepripravljeni. Dogodek so predvideli že nekaj časa nazaj in si zagotovili dovoljšno količina VSA-100 čipov. Vsi ričiboji, ki si želite AAlchemy torej ne jočite, ker boste dobili svojo šanso.

0 komentarjev

HSR razložen

3D SPOTLIGHT - Zadnji 3DFXovi Voodoo4/5 gonilniki so dvignili precej prahu, saj s pomočjo nove HSR tehnologije precej izboljšajo rezultate teh kartic, včasih celo do ravni GF2 Ultre. Zaenkrat je tehnologija še v povojih, tako da se pri uporabi pojavljajo problemi, toda nič nerešljivega. Na 3D Spotlight so objavili dober članek, v katerem so razložili HSR tehnologijo ter predlagali nekaj rešitev za težave, ki se pojavljajo pri uporabi. Ogledate si ga lahko tukaj! Sedaj pa čakamo samo še Nvidio, da izda podobne gonilnike [:)].

0 komentarjev