»

Novi ZZZ

ZZZ - Eh, še vedno ne morem skriti navdušenja nad ZZZ Online, futuristično e-revijo, ki se ukvarja s tem, kakšne izdelke kanimo skrbni potrošniki za mastne denarce kupiti v prihodnosti. Kaj nam prinaša 131. številka? V njej preberite vse o najnovejšem izumu ameriške vojske, ki izgleda tako kot naspidirani Mattelov avto na baterije. Ker pa je to vseeno vojaški proizvod, ga lahko mečemo ob zid, čez stopnice ter iz blokov na tla, pa bo še vedno vozil naprej. Vojaki ga upravljajo preko veselega ploščka™ (Joypada [:D]), zadevico pa lahko opremimo s kamero ter drugimi logističnimi pripomočki, ter celo z orožjem. Druga velika pridobitev je pogo palica (se spomnite Keena?), ki je narejena iz vlaknenega materiala, ki vase shrani 3- do petkrat več energije kot prejšnje pogo palice. Zaradi tega se kani dogoditi, da boste kmalu skakali čez dvopasovne ceste, zavarovalnici pa nič povedali. Tretji izum je pa kamera, ki zmore slikati 360-stopinjsko. Brž!...

0 komentarjev

Pisava je unikatna

New Scientist - Pa poglejmo, s kakšnimi novicami lahko postrežem v predmaturitetni nedelji [:D].

Kot poročajo v tem članku e-revije New Scientist, so znanstveniki v državni newyorški univerzi dokazali, da je pisava vsakega individuuma unikatna. Bistvo te raziskave je uporaba v sodnih dvoranah, saj je bilo leta 1993 z vrhovno razsodbo odločeno, da se lahko znanstvene metode uporablja le, če so bile prej dokazane v znanstvenih občilih. S pomočjo programske opreme, ki so jo avtorji razvili, in pripadajoče študije, so si odvetniki pomagali že v enem primeru na sodišču - ter zmagali.

0 komentarjev

Nova slovenska e-revija

Slo-Tech - Veselje, dobili smo še eno v vrsti slovenskih e-revij, ki pokrivajo različna področja računalništva, tega ceha, ki postaja iz dneva v dan bolj zapleten ter obširen. Revija, ki si lasti izjemno preprosto ime Revija, je e-magazin, ki se poleg novic iz "navadnega računalništva" osredotoča na Dreamcast, kar ji, seveda pogojeno s trdim delom ter veliko neprespanimi nočmi, daje možnost uspeha. Administratorjem želim veliko sreče ter uspeha v razvoju te strani, ki je, če pustimo porodne krče ob strani, kar zanimiva.

15 komentarjev

Zgodovina NVidie

FiringSquad - Na FiringSquad so tokrat napisali članek o NVidi kot podjetju. Opisali so, kako je NVidia skoraj propadla zaradi svojega čipa NV1, kako je NV2 pogorel pri tekmi za Dreamcast, in vrnitev v areno z Rivo 128 in Rivo TNT ter TNT 2, ter vzpon na sam vrh s serijo GeForce. Omenjena pa je tudi NVidina nova konkurenca - ATI, ki se je z čipom Radeon zavihtel povsem ob bok NVidi. Očitno še ne bo vse tako črno, kot so nekateri napovedovali... Klik!

1 komentar

Na svidenje, Dreamcast

The Register - Že kakšen teden po internetu krožijo govorice, da bo Sega kmalu ubila Dreamcast. Na žalost je samo podjetje te govorice potrdilo. Torej je res... 31. marca bo Sega prenehala proizvajati in podpirati Dreamcaste. Še več: Dreamcast je definitivno zadnja Segina konzola in podjetje se bo skoncentriralo na proizvodnjo iger za ostale konzole (PlayStation, GameCube, XBox). Malce čudno bo videt Segine igre na Nintendovih konzolah, kajne? Za zaprisežene Segaše (med katere se štejem tudi sam... yup, vaš webmaster je posedoval skoraj vse Segine konzole) je to definitivno zelo žalostna novica. Smrk .

3 komentarji