»

Microsoft spet kradel kodo

vir: CNet
CNet - Komaj se je dobro polegel prah po priznanju, da je podizvajalec, ki je pisal program Windows 7 USB/DVD Download Tool za Microsoft, zanj pobral kodo pod licenco GPL, zaradi česar je moral Microsoft cel program z izvorno kodo odpreti javnosti, že je tu nov podoben primer. Lastniki strani Plurk, ki je vodilna platforma za mikrobloganje v Aziji, so Microsoft obtožili, da je večino (približno štiri petine) kode za storitev Juku, ki jo je Microsoft ponudil ekskluzivno na Kitajskem, ukradel prav njim. Microsoft se je takoj odzval in povedal, da incident preiskujejo.



Izsledki notranje revizije so pokazali, da so trditve resnične. V Redmondu priznavajo, da je program za njihovo podružnico MSN China pisal podizvajalec, ki je resnično ukradel dobršen del kodo. Zaradi tega bodo storitev Juku do...

23 komentarjev

Beta SP2 za Visto naslednji teden

CNet - Microsoft je v svojem blogu potrdil, da bo beta različica drugega servisnega paketa popravkov za Windows Visto izšla prihodnji teden, poročajo na CNET. Med novimi dobrotami, ki jih bo SP2 prinesel, velja omeniti podporo za Blu-ray, Bluetooth 2.1, ICCD/CCID pametnim karticam in novo verzijo Windows Search 4.0.

Novost brez primere je tudi dejstvo, da bo spričo novega pristopa v servisiranju isti paket popravkov hkrati namenjen tako namizni Visti in kot strežniški inačici Server 2008. Paket ne bo komulativen, torej bo pred namestitvijo potrebno poskrbeti, da bo SP1 že na disku. Končno verzijo lahko pričakujemo prihodnje leto.

108 komentarjev

Tretji servisni paket bo še počakal

News.com - Microsoft je danes sporočil, da bo izid tretjega servisnega paketa popravkov za Windows XP še nekoliko počakal zaradi novoodkrite napake. Že pretekli teden je bila pripravljena zaključna verzija SP3, vendar pa so zadnji hip opazili težave z združljivostjo s programom Microsoft Dynamics Retail Management System. Ista napaka je prizadela tudi SP1 za Visto, ki pa ga je Mirosoft prek avtomatičnih posodobitev že izdal prejšnji teden. V Microsoftu so se napako odzvali tako, da bo Windows Update preveril, če na računalniku teče DRMS in v slednjem primeru preprečil namestitev SP3. Popravek je bojda že spisan in bo objavljen kmalu. Klik!

27 komentarjev

Servisni paket popravkov za Visto

Microsoft - Slabih štirinajst mesecev po izidu Windows Viste je v torek izšel prvi servisni paket popravkov, ki smo ga že nestrpno pričakovali. Pričakovanja so bila velika, saj podjetja na nove operacijske sisteme običajno prehajajo šele po izidu servisnih paketov, pa tudi mnogo domačih in profesionalnih uporabnikov je upalo, da bo Microsoft odpravil malenkosti, ki so kazile novi sistem ob izidu.

Obsežen seznam popravkov je že na voljo, poleg tega pa prinaša tudi nekaj novih funkcionalnosti, med katerimi velja omeniti exFat, 802.11n, iPv6 za VPN-povezave, DirectX 10.1. Za zdaj so na voljo le angleška, nemška, francoska, španska in japonska različica, kmalu pa pričakujemo še druge. Vse o novem Service Packu si lahko preberete na Microsoftovi strani, od koder si ga lahko tudi brezplačno prenesete, tako za 32- kot 64-bitno rešitev.

63 komentarjev

Service Pack 2 za XP preložen

Overclockers Australia - Izid drugega servisnega paketa popravkov za Windows XP je še malce odložen. Čeprav bodo beta preizkuševalci in razvijalci dobili beta inačice še ta mesec, pa pri Microsoftu pravijo, da pred sredino leta 2004 končne različice ne gre pričakovati.

Največja sprememba, ki jo bo poleg neštetih varnostnih in stabilnostnih popravkov prinesel novi SP, bo nedvomno izboljšan požarni zid, ki bo odslej privzeto vklopljen, čemur doslej ni bilo tako. Prav tako naj bi bil bolj prilagodljiv, tako da ga uporabnikom ne bo potrebno več izklapljati, če bodo uporabljali kakšne bolj eksotične protokole in vrata v internetu, kar je glavna slabost dosedanjega. Klik!

15 komentarjev

Windows v petih megabajtih

vir: MSBetas
MSBetas - Pretekli teden smo poročali, da je Richardu L. Jamesu uspelo Windows 95 oklestiti na vsega 10 MB, kar je bil tedaj svojevrsten rekord. No, danes se je na MSBetas pojavil človek, ki trdi in prilaga slikovne "dokaze", da je Windows 95 uspel skrčiti na slabih pet megabajtov, vsem nejevernim Tomažem pa pokaže tudi izpis vseh uporabljenih datotek. Manj doslej ni uspelo še nikomur. Klik!

Me pa osebno še vedno zanima praktična uporabna vrednost teh dosežkov.

16 komentarjev

Win2k SP2?

HardOCP - Če redno berete Slo-Tech, potem veste, da je Microsoft izdal drugi paket popravkov za enega njihovih najbolj posrečenih operacijskih sistemov, Windows 2000. Tele 101 MB velike datoteke se, po mojem mnenju še ne splača dolpotegovati. Na HardOCP sem namreč zasledil email nekega uporabnika Windows 2000, ki je, po namestitvi drugega servisnega paketa, izgubil popolnoma vse nastavitve uporabnika ter nastavitve omrežja. Počakajmo torej na SP1 za SP2 .

16 komentarjev