»

Tudi Corsair s funkcijo TRIM

vir: Hexus
Hexus - TRIM, ki pri SSD pogonih skozi čas obdrži enake hitrosti prenosov, je vedno bolj popularna funkcija, z nekaj zamude pa so jo ponudili tudi pri Corsairju za linijo svojih najzmogljivejših, Performance pogonov. Slednja ima 3 predstavnike v kapacitetah 256, 128 oz. 64 GB, kot ponavadi pa TRIM deluje le v Windows 7. Za svojo zamudo imajo pravzaprav dober razlog, ki bi ga bili mnogi uporabniki opek v računalnikih nedvomno veseli tudi pri Intelu. Namesto da bi bili prvi s podporo TRIMu so si pri Corsairju vzeli čas. Ko so pripravili firmware s TRIMom, so ga skupaj s Samsungom, ki je izdelovalec krmilnika in pomnilniških čipov, dodobra stestirali na...

16 komentarjev

Mt. Rainer za 24x Teac

CDR-Info - Končno smo ga dočakali! "Kaj to?", boste vprašali. Firmware, ki podpira dolgo pričakovani Mt.Rainer format tudi pri 24-kratnem zapisovalcu Teac CD-W524E. Ta pekač sem stestiral tudi za Slo-Tech in vem, da ga veliko od vas, uporabnikov, poseduje. Verzijo 1.0D dobite na CDR-info.

Zakaj je taka, za nekatere "nepomembna" novica, pravzaprav bila objavljena? Ker se je dolgo govorilo, da bodo dotičnega Teaca kar izpustili pri dodajanju Mt.Raierja in popravljanju TrdnegaDela. Dobro, da so se premislili!

Hvala x_roby!

6 komentarjev

Novi firmware za 16x Plextorje

Slo-Tech - Ponosni lastniki 16x Plextorjevih pekačev se lahko veselite novega, izboljšanega firmwara za ta pogon. Popravek odpravi en zelo nadležen hrošč, in sicer tendenco k obešanju pogona med zmanjševanjem bralne hitrosti pri CD-RW medijih. Poleg tega novi firmware prinaša tudi boljše performanse pri uporabi Mitsuijevih 16x CD-R medijev. Zadevico najdete tukaj, uporabljate pa jo seveda na lastno odgovornost! Thnx, Vom.

0 komentarjev

Ou jea!

Slo-Tech - Kot bi rekli Američani: FREE STUFF! Tokrat celo gre za nekaj, česar se lahko veselimo mi Slovenčki, saj zadeva poteka v okvirih naše državice. Kakorkoli, gre za mobitelovo anketo o mobilnih operaterjih s katere izpolnitvijo si boste prislužili zastonj Mobitelovo majčko. Navali narod! Thnx, Jebediah.

15 komentarjev

Cene CD-R medijev kmalu 3x višje?

PC World - PCWorld je objavil zanimiv članek o pričakovani podražitvi CD-R medijev. Trenutna cena okoli 10 centov na kos je enostavno prenizka in tako se bodo po napovedih cene to poletje dvignile na 30-35 centov, kar je 350% podražitev. S to potezo naj bi veliki proizvajalci (Memorex, TDK, Verbatim...) tudi razbremenili CD-RW medije, ki jim marsikdo očita previsoko ceno (trenutno 70 centov)... Točni razlogov za podražitev proizvajalci nočejo izdati, namigujejo pa, da gre za dogovor med njimi ter tudi odgovor na povpraševanje, ki je zadnje čase izjemno visoko.
Kakorkoli, jaz si bom naredil zaloge pred podražitvami, vi pa kakor hočete .

16 komentarjev

Kenwood 72×

Slo-Tech - No, pa še nekaj mojega prispevka novic...

Začel bi z hmm... opravičilom glede novice o Kenwoodovem 72× True-X pogonu. Tisti pogon, ki so ga imeli pri Tweak Townu je bil očitno defekten, saj je zelo slabo, oziroma sploh ni bral CD-R medijev. Da Kenwoodovi 72× pogoni zelo dobro berejo tudi CD-R medije, me je opoziril AIDS, ponosni lastnik tega hitrega pogona.

4 komentarji

Kenwood 72× True-X CDROM

Tweak Town - V mestu tweaknja (Tweak Town) so pod dorbnogled vzeli kenwoodov 72× CDROM. Za doseagnje te hitrosti uporablja kar sedem laserjev. V praksi se z uporabo originalnih CDjev izkaže zelo dobro, saj dejansko doseže to hitrost (okoli 10MB/s). Ima pa eno zelo slabo lastnost, ki bo marsikoga odvrnila od nakupa tega pogona. Zapečene medije, pa naj si bodo to CD-R ali CD-RW, bere zelo slabo in počasi, ali pa jih sploh ne bere in javi napako, da medij ni berljiv, ali pa celo da ga sploh ni v pogonu.
No po prebranem testu sem svoje mišljenje o tem pogonu močno spremenil ... še vedno pa lahko upam(o), da ima to napako samo ta pogon, a je to dokaj malo verjetna možnost. No ja, če vas test zanima si ga pa le oglejte .

8 komentarjev