»

VMwaru ušla izvorna koda

Poleg kode so ušla tudi elektronska sporočila.

Slo-Tech - Heker z vzdevkom Hardcore Charlie je že 8. aprila na Pastebinu objavil dele izvorne kode, ki naj bi pripadali VMwarovemu programu virtualizacijo ESX. Sedaj je VMWare uradno potrdil, da je objavljena koda resnično izvorna koda ESX, ki so jo ukradli kitajskemu paradržavnemu podjetju. Sicer gre za starejšo verzijo programa, ki pa je še vedno precej v rabi. Incident že preiskujejo.

ESX je je tako imenovani hipervizorski...

10 komentarjev

Stanford ponuja brezplačne tečaje programiranja aplikacij za iPhone

engadget - Ameriški Stanford po novem ponuja tečaje razvoja aplikacij za iPhone. Posebnost je, da so predavanja na voljo brezplačno komurkoli preko Stanfordovega iTunes kanala. Če se želite učiti programiranja za iPhone pa boste potrebovali nekaj predznanja o objektnem programiranju, dostop do Maca z Intelovim procesorjem ter poznavanje programskega jezika C. Prvega izmed predavanj, ki je že na voljo za ogled vodita dva izmed Applovih programerjev, kmalu pa bo sledilo še več predavanj, ki jih bodo vodili različni Applovi strokovnjaki. Če imate potrebno znanje in opremo, ter želite razvijati aplikacije za iPhone pa le brž odklikajte na spletno stran po prvo lekcijo.

2 komentarja

Microsoft Hyper-V Server 2008

Microsoft - Konkurenca na področju brezplačnih navideznih strežnikov se nadaljuje. Pred časom je tako Vmware izdal ESXi, včeraj pa je svojo napoved izpolnil še Microsoft in izdal svoj Hyper-V Server. Kakor je videti, se bo vojna prestavila predvsem v vode upravljavskih orodij in ne več na področje samih navideznih strežnikov. Oba konkurenta lahko z omejenim zmožnostmi upravljano z brezplačnimi orodji, za resno poslovno okolje pa potrebujemo plačljiva orodja, kakor so VMware Infrastructure ali Virtual Machine Manager.

0 komentarjev

Izšel brezplačni VMware ESXi Hypervisor

vir: VMware
VMware - Na VMware strani so 28. julija objavili novico, da je na voljo brezplačna okleščena verzija ESX Serverja, imenovanega ESXi Hypervisor.

ESXi v primerjavi z različico ESX ne vsebuje servisne konzole, zaradi česar je ESXi hipervizor OS neodvisen. ESX različica bazira na RH Linuxu in ponuja standardno Linux servisno konzolo, VMware ESXi hipervizor pa deluje bolj kot nekakšen firmware. Ker ni "Linux based" in je inštalacija precej preprosta, je menda primeren tudi za IT oddelke, ki šele začenjajo z virtualizacijo in imajo manj izkušenj z Linuxom. Namesto servisne konzole ESXi zato ponuja t.i. RCLI (Remote Command Line Interface) funkcionalnost, administracija pa je možna tudi...

25 komentarjev

Brezplačen dostop do storitve Back to Your Mac

Gizmodo - Oddaljen dostop za vse MacOS uporabnike preko sistema Back to Your Mac, do sedaj ni bil možen, vsaj na brezplačen način ne. Bil je privilegij tistih, ki so bili pripravljeni odšteti 100 dolarjev za .Mac Service. Sedaj je na voljo brezplačen dostop, za kar se moramo zahvaliti prijateljem na strani Lifehacker.

Žal brezplačna alternativa ne vsebuje vseh bonbončkov plačljive verzije, kot na primer enkripcije povezave, nima skoraj nič nastavitev, vendar boste konec koncev storitev lahko uporabljali brezplačno, ter imeli popoln nadzor nad namizjem preko oddaljenega dostopa. Za vse dodatne informacije ter navodila še klik!

Vir.

20 komentarjev