»

Začenja se nova sezona oddaje Resnična resničnost

RTV Slovenija - V ponedeljek 1.9.2008 bo ob 22:05 na drugem programu TV Slovenija na sporedu prva Resnična resničnost v novi seznoi. Govorila bo o tem, kaj se je dalo videti na prireditvi Game Convention v Lepizigu, ki je največja tovrstna prireditev v Evropi. Ponovitev oddaje je v torek ob 12:15 prav tako na drugem programu, ogledati pa si jo bo mogoče tudi v arhivu RTVSLO oziroma na strani oddaje (www.rtvslo.si/resnicnost).

29 komentarjev

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - 14 dni je mimo, kar pomeni, da bo danes zvečer ponovno na sporedu Resnična resničnost. Pred male zaslone, naravnane na drugi program nacionalke, ste vabljeni četrt čez deseto zvečer, torej ob 22:15. Ponovitev oddaje bo v torek ob 13:15, oddaja pa bo seveda na voljo tudi v arhivu RTV Slovenija, tako da si jo lahko preko spleta ogledate, ko vam najbolj ustreza.

Tokrat bomo v oddaji predstavili področje animacije. Pokazali bomo, kako se sodobna tehnologija uporablja v animacijskih studiih ter kakšna programska in strojna orodja se uporabljajo za izdelavo animacij. Pogledali smo tudi v zakulisje oddaje Hribar in preverili, kako se rodijo animirani liki naših politikov v oddaji.

V Linux kotičku bomo pokazali, da lahko zelo dobro risanko tudi brez drage opreme naredimo kar sami. Sprehod po novostih iz sveta iger seveda ne bo izostal, v novicah pa bomo predstavili dogajanje na nedavno končanem sejmu Mobile World Congress v Barceloni.

Vabljeni k ogledu!

18 komentarjev

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - Ekipa Resnične resničnosti se bo danes zvečer podala v šolske klopi. Približujejo se namreč informativni dnevi in tudi na področju računalništva ter informatike je izbira med programi velika.

Sprehodili se bomo po različnih srednjih šolah in fakultetah s področja IT-ja ter razkrili, kako na njih poteka pedagoški proces. V rubriki strojna oprema bomo predstavili nekaj sodobnih didaktičnih pripomočkov, medtem ko bomo v okviru rubrike Linux pokazali, kako se skozi igre lahko tudi nekaj naučimo. Sprehod po najnovejših zabavnih naslovih in novostih iz sveta računalništva seveda ne bo izostal.

Vse to in še več vas čaka danes, 4.2.2008, ob 22:15 na drugem programu TV Slovenija. Vsi, ki jim današnji termin ne ustreza, pa so pred male zaslone vabljeni v torek zjutraj ob 8:25. Oddajo si boste seveda lahko ogledali tudi v arhivu RTV Slovenija.

Vabljeni k ogledu!

19 komentarjev

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - Oddaja Resnična resničnost se bo drugič letos zavrtela v novem, večernem terminu. Ob 22:15 si jo boste lahko ogledali na drugem programu TV Slovenija.

Skozi oddajo se bomo podali na malce drugačna področja računalništva – raziskali bomo, kako se visoka tehnologija uporablja v znanosti. Ogledali si bomo, kako poteka delo s superračunalniki, kako si »superračunalnik« sestavimo sami doma, kakšne prednosti nam bo v prihodnje ponujala nanotehnologija, kakšne metode dela z računalniki uporabljajo v biotehnologiji in medicini ter kako uporabljamo računalnike pri preprečevanju in raziskovanju kriminala. Seveda ne bodo manjkale novosti iz sveta iger, v novicah pa bodo prikazani utrinki iz sejma CES, ki se je v začetku leta odvijal v Las Vegasu.

Vabljeni k ogledu!

Oddajo si lahko po predvajanju vsi, ki v ponedeljek zvečer nimate časa, seveda ogledate tudi v arhivu TV Slovenija.

10 komentarjev

Resnična Resničnost!

RTV Slovenija - Oddaja Resnična resničnost z novim letom stopa v nov termin, in sicer bo odslej na sporedu vsak 1. in 3. ponedeljek v mesecu ob 22:20 na drugem programu TV Slovenija.

Prvo letošnjo oddajo si lahko ogledate že nocoj!

Tokrat se bomo ukvarjali z razsežnostjo zvoka. Maruša bo obiskala profesionalni glasbeni studio in odkrivala lastnosti dobrih zvočnih kartic, Gašper pa vam bo predstavil Mserv. V studiu bomo gostili Primoža Oberžana in Braneta Zormana. Izvedeli boste tudi, kdo je pri nas zaenkrat edina režiserka in oblikovalka zvoka, ki je kot izjemna umetnica priznana tudi v mednarodnem prostoru.

Napnite oči in ušesa ...

22 komentarjev

Resnična resničnost

Slo-Tech - Danes, ob 18.05 bo na prvem programu TV Slovenija na sporedu že 106. oddaja Resnična resničnost. Oddaja govori o računalništvu in informacijskih tehnologijah, ter reflektira kako oboje vpliva nazaj na naša življenja. Zraven pa postreže še z najodmevnejšimi tehničnimi novicami meseca, raznimi nasveti, in kratkimi predstavitvami iger.

V današnji oddaji bomo govorili o tem kako v arheoloških ostankih Pompejev s pomočjo tehnologije mešane resničnosti lahko vnovič vidite floro, favno in dogajanje izpred skoraj dveh tisočletij. Intervjuvali smo očeta največje enciklopedije na svetu - Wikipedije in ga vprašali kako je lahko projekt uspel samim prostovoljcem. Poleg tega bomo spregovorili še o licencah CreativeCommons, ki ustvarjalcem omogočajo, da svoja dela zaščitijo na manj strog način.

Manjkal ne bo niti Linux kotiček, pa nekaj trikov v paketu OpenOffice in predstavitev spletnih strani kulturnih institucij. Televizijska novost je, da bodo na spletni strani dostopni nerezani (uncut)...

34 komentarjev

LinuxTag

Slashdot - Danes se v Stuttgartu odpira največja Linux prireditev v Evropi - LinuxTag. Stvar je sejemsko izobraževalna prireditev, kjer bodo pokazali kar nekaj zanimivosti (KDE 2.2beta med drugim). Tam bo ogromno razvijalcev, med drugimi tudi Eric S. Raymond, Illiad in CmdrTaco. Ena od osrednjih tem prireditve bo tudi debata o tem, kaj se bo zgodilo Linuxu, če se tudi v Evropi uveljavijo programski patenti.
Vse pa ni šlo po planu - zaradi higienskih razlogov so zaprli enega od hotelov, kjer naj bi spali obiskovalci, zato so zdaj na cesti oziroma spijo v telovadnici. Swashta.

0 komentarjev