»

Zune uradno mrtev

Slashdot - Že marca so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi se Microsoft počasi pripravljal na ukinitev znamke predvajalnikov glasbe Zune, sedaj pa je to uradno. Microsoft ne bo več izdeloval predvajalnikov Zune, kar pa na lastnike obstoječih naprav ne bo vplivalo.

Včeraj popoldne je Microsoft na svojih straneh odstranil vse omembe predvajalnikov Zune, kar je spet sprožilo ugibanja o žalostnem koncu te znamke. Na vprašanje, ali je to res tako, je Microsoftov predstavnik za odnose z javnostmi odgovoril, da sploh ne. Kasneje so se v Redmondu končno poenotili pri nastopanju navzven in pojasnili, da je Zune dočakal svoj konec. Kot so zapisali, bodo osredotočeni na Windows Phone, kar se tiče glasbe in prenosnih...

7 komentarjev

Bo Zune dobil milostni strel?

Slashdot - Zdi se, kakor da bi se Microsoft že od samega izida Zuna trudil in poskušal prodati izdelek, ki ga pravzaprav nihče v resnici noče. Zune ima hudo konkurenco v obliki iPoda, poleg tega pa ga pesti uporaba DRM-ja, ki se ga Microsoft še vedno oklepa tudi z nedavno predstavljeno storitvijo MSN Mobile Music, medtem ko iTunes in Amazon omogočata nakup glasbe brez tovrstnih omejitev. V zadnjem četrtletju so se Microsoftovi prihodki od prodaje Zunov razpolovili na manj kot 100 milijonov dolarjev, dočim je prodaja iPodov rahlo zrasla na 3,3 milijarde dolarjev. Tu je še nedavni fiasko z masovnim samomorom Zunov na silvestrovo, o čemer smo prav tako poročali. V lučih zadnjih odpuščanj v oddelkih za zabavo in razvedrilo v Microsoftu je glavno vprašanje, ali nameravajo odnehati z Zuni. Logično bi bilo, da bodo to storili kmalu, saj - kot pravijo na Slashdotu - Zune pač ne bo nikoli tako kul kot iPod.

31 komentarjev

Politični Zuni

Gizmodo - Microsoft je pripravil posebni izdaji večpredstavnih predvajalnikov Zune za republikanski in demokratski tabor, ki stopnjujeta vročico pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami v ZDA. Seveda ne prinašata nobenih novih zmogljivosti, ampak je spremenjena zgolj njuna zunanjost. Kljub temu da se Zuna za obe stranki precej razlikujeta, jima je skupna okoljska tematika.
Pred slovenskimi volitvami ni pričakovati podobnih podvigov našega gospodarstva, ker je število strank preveliko. No, lahko pa se zgodi kakšna posebna polnitev piva.

10 komentarjev

Novi Zune-i na obzorju

engadget - Pri Engadgetu poročajo, da je Microsoft uradno objavil novince o svoji Zune seriji prenosnih predvajalnikov glasbe. Prišli bodo v treh okusih: 80 GB, 8GB ter 4GB.
Model z 80 GB kapacitete bo za razliko od originala imel rahlo večji zaslon (3.2" v primerjavi s 3"), bo približno tretjino manjši in imel štirismerni touchpad. Na cenovni nalepki bi naj pisalo 250$.
Večji novosti sta modela s flash pomnilnikom, ki se bosta ponašala s kapaciteto 4 GB ter 8 GB. Dobiti se ju bo dalo v roza, zeleni, črni in rdeči barvi. V primerjavi z gotovo najbolj očitnim tekmecem iPodom Nano sta približno enako velika in imata rahlo manjši zaslon. Cena bi naj bila 200$ za večji ter 150$ za manjši model.

Zuni bodo dobili še sposobnost predvajanja...

11 komentarjev

Prodaja Zunea nad pričakovanji

Zune-Online.com - Robbie Bach, glavni med Microsoftovimi zabavljači, je ponosno povedal, da so uresničili cilj njihovega MP3 predvajalnika Zune še pred predvidenim rokom. Do konca julija so želeli prodati milijon primerkov, uspelo pa jim je že sedaj. San Francisco Chronicle je z njim naredil intervju, v katerem je med drugim omenil tudi, da jeseni prihajajo novi Zune izdelki, pokomentiral pa je še Zune mobilnik in nekatere druge malenkosti.

Izvorna novica ter intervju.

16 komentarjev

Zune raztelešen in Microsoftova nenavadna poteza

Slo-Tech - Tako kot se vsem novim napravicam ponavadi zgodi, se je sedaj še Zune-u: podvrgli so ga mehanskem povratnem inženiringu. Verjetno so ga razstavili že na vseh koncih sveta, tu vam podajamo povezavo do korejske verzije raztelešenja.



Za vse, ki vas bolj zanima samo delovanje naprave, oziroma imate kakšno vprašanje, je tu Gizmodov spisek vprašanj in odgovorov o Zune. Bolj pomembno vprašanje je: Koliko iPodov je že, oziroma še bo ubil?

Napovedi pravijo takole:


Zune-u navkljub temu kolumnisti ne napovedujejo veliko uspeha. Po drugi strani je Microsoft naredil nenavadno potezo: velikim glasbenim založbam je obljubil del denarja od prodaje Zune-a. A se pri Wired, sprašujejo: "Kako je lahko Microsoft samemu sebi izvedel Microsoft"? S poslovnim modelom, da se...

34 komentarjev

Microsoft Zune je na poti

Digital Trends - Microsoft je razkril nekaj dodatnih podrobnosti v zvezi z njegovim prihajajočim multimedijskim predvajalnikom, ki naj bi bil konkurenca iPod-u. Gizmo z všečnim dizajnom bo v sebi skrival 30-gigabajten disk, bohotil se bo tudi s tripalčnim barvnim zaslonom (320x240), poslastica pa bo podpora za brezžično omrežje, s pomočjo katere bodo lahko uporabniki izmenjevali glasbene datoteke. Zune, ki bo na voljo v črni, beli in rjavi (?) barvi, bo po besedah njegovih ustvarjalcev izšel dovolj hitro, da bo na voljo med božično nakupovalno mrzlico, zagotavljajo na Digital Trends.



DODATEK: [ MYTiX] se je ponovno izkazal in nam posredoval posnetek Zune-ovega vmesnika v akciji. Še enkrat hvala!

31 komentarjev

British Telecom licencira hipertekstovne povezave

BBC - Angleški British Telekom je po svojem lastnem prepričanju lastnik patenta na hipertekstovne povezave, ki povezujejo Internet. Sodeč po njihovih arhivih so leta 1976 v ZDA patentirali tekstovne povezave za Prestel in Viewdata informacijske servise, sedaj pa so (po lastnem mnenju, seveda) lastniki vseh HTML povezav v ZDA (njihov patent so priznale samo ZDA). Seveda s tem nameravajo mastno profitirati in so se tako že lotili tožbe enega izmed največjih ISPjevv ZDA, Prodigya. Tožba bo po vsej verjetnosti trajala zelo dolgo časa, izida pa trenutno ni mogoče napovedati. Smešno... Več o vsej zadevi lahko preberete na BBC News.

2 komentarja