»

Samsung pripravlja veliko, ukrivljeno novost

AnandTech - Čeprav še ni potrjeno, je najbolj verjetno ime tretjega člana družine Nexus Nexus Prime. Nekaj malega podatkov o prihajajoči Samsungovi napravi smo že ujeli, mnogi pa predvidevajo, da gre prav za Nexus Prime. Če povežemo vse napovedi, se te precej lepo poklopijo. Nedavno smo tako slišali poročila o napravi z Androidom, ki bo uporabljala zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 pik, katere izdelovalec naj bi bil prav Samsung. Govorilo se je o diagonali okrog 4,5 palcev, kar se sklada s tokratno napovedjo. Samsung je namreč objavil videoposnetek, kjer poudarjajo prednosti združevanja dveh stvari, npr. mleka in piškotkov, kave in časopisa, reklamo pa so zaključili z logotipoma Samsunga in Googla.

Od tod razlog za povezovanje Samsunga z naslednjo...

56 komentarjev

Firefox 2.0 in Gecko 1.8 se poslavljata

Mozilla.org - Mozilla nas na svojih straneh obvešča, da bodo v skladu z njihovo prakso o podpiranju starih različic pol leta po izidu nove vse podverzije Firefoxa 2 in pogon Gecko 1.8 podprti le še do sredine decembra, potem pa bo čas, da počasi prestopimo na Trojko. To pomeni, da bodo nehali izdajati popravke za varnostne pomanjkljivosti in stabilnost, kar bo vplivalo tudi na vse ostale na Gecku 1.8 temelječe projekte, denimo Thunderbird 2, Sea Monkey 1.1, Camino 1.5 in druge. Situacija je nekoliko neprijetna, saj npr. njihova naslednika Thunderbird 3 in Sea Monkey 2 sploh še nista izšla.

11 komentarjev

Prihaja Firefox 3.1

Uporabljajte odprte standarde!

Slo-Tech - V začetku prihodnjega leta pričakujemo izid nove različice najbolj razširjenega brskalnika na Slo-Techu, Firefoxa 3.1. Med drugim bo prinesel podporo značkam video in audio iz specifikacije HTML 5, klic XMLHttpRequest (XHR) preko različnih domen, česar bodo najbolj veseli razvijalci spletnih aplikacij, prikazovalnik Gecko 1.9.1 in TraceMonkey, ki z do 40-kratnimi pohitritvami JavaScripta spominja na V8 v Google Chrome.

Že te dni pa bo izšla razvojna različica Beta 2, ki bo tudi prva izdaja Firefoxa 3.1 v slovenščini. Tudi sami lahko prispevate k izboljšanju prevodov in vsega ostalega, kar lahko prevodi zlomijo, tako da napake in predloge za izboljšave objavite na

27 komentarjev

Firefox 3 Release Event: program, prenos v živo in klepetalnica

Evropski izid Firefoxa 3

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Še zadnjič vas vabimo na evropski izid Firefoxa 3, ki bo potekal danes, 24. junija v Kiberpipi (Kersnikova 6, Ljubljana). Na programu se bodo ob 15. uri zvrstila predavanja (v angleščini), ki jim bo ob 21. uri sledila zabava. Tisti, ki bi se radi udeležili dogodka in zabave, se čimprej registrirajte, če tega še niste storili.

Če na dogodek ne utegnete priti, brez skrbi - v udobju svojega naslonjača lahko spremljate prenos predavanj v živo. V primeru, da imate tudi kakšno vprašanje za naše goste, jih lahko po posameznem predavanju zastavite v naši klepetalnici, kjer jih bomo posredovali predavateljem: #kiberpipa-firefox na omrežju Freenode.

Program predavanj:
15.00: uvodni nagovor: The Mozilla story: our open source journey, and roads for the future of the Web, Tristan Nitot (Mozilla Europe)
16.15:...

17 komentarjev

Cafe Babe: Iskanje

Cafe Babe

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Vse ljubitelji Jave in vsega z njo povezanega ste vabljeni, da se nam pridružijo na CAFE BABE v četrtek, 19.6. ob 19. uri v Kiberpipi, in se naužijejo novega znanja s področja iskanja v Javi. Priložnost boste imeli prisluhniti dvema predavanjema: Uvod v iskanje v javi (Domen Grabec), kjer bo predstavljen odprtokodni java projekt Solr, ter Hibernate + Lucene = Hibernate Search (Marko Štrukelj + Aleš Justin), kjer bo demonstrirana knjižnica Hibernate Search, ki omogoča preprosto integracijo iskalnika Lucene v aplikacije, ki uporabljajo Hibernate za dostop do poslovnih podatkov. Nekaj več si lahko preberete na Kiberpipini...

0 komentarjev

Firefox 3 Release Party 2008 v Kiberpipi

Firefox 3 Release Party 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Izid nove različice najbolj popoularnega odprtkokodnega spletnega brskalnika Firefox 3 se naglo bliža in ob tej priložnosti Kiberpipa in Društvo študentov informatike pripravljata veliko zabavo!

Na programu pa ne bo "le" zabava, temveč se bo marsikaj dogajalo že pred tem. Dogodek bo potekal v torek, 24. junija 2008, v Kiberpipi. Ob 11. uri se prične z novinarsko konferenco, od 15. ure dalje poskrbljeno za niz zanimivih predavanj, tako z gosti z Mozille (zagotovo med drugim ne smete zamuditi keynote-a Tristana Nitota, predsednika Mozilla Europe) kot drugimi. Vrhunec dneva bo seveda zabava od 21. ure dalje, kjer bo čas za sprostitev in klepet ob ritmih DJa. Poskrbljeno bo za obilico pijače in jedače, seveda ne bo manjkalo priložnosti za druženje, mreženje in spoznavanje.

Vse novosti o dogajanju in...

36 komentarjev

Firefox 3 s trenutno najmanjšo porabo pomnilnika

Graf porabe pomnilnika skozi čas

vir: Ars Technica
Ars Technica - Razvijalska ekipa Mozille Firefox pridno dela na že tretji inkarnaciji svojega brskalnika, ki je že prišel do četrte bete. Ob tem se avtorji hvalijo da so, poleg občutne pohitritve, še uspeli občutno zmanjšati porabo pomnilnika.

Pri ArsTehnici so se jih odločili držati za besedo in so vpregli Firefox 3 beta 4, Firefox 2.0.0.12, Opero 9.5 beta, Internet Explorer 7, Internet Explorer 8 ter Safari 3.0.4 beta v Talos framework na Windows Visti. Talos framework oponaša normalno uporabo brskalnika, z odpiranjem in zapiranjem strani. Pri samem testiranju sta se IE8 in Safari zrušila, zato njihovih rezultatov ni bilo mogoče točno določiti. Med ostalimi tremi pa se je izkazalo, da tretji Firefox res med vsemi porabi najmanj pomnilnika in ga po zaprtju...

76 komentarjev

4. Mednarodni modelarski miting, Moškanjci 2001

Slo-Tech - No, ker se po mojih novicah sodeč nekateri poleg računalnikov zanimate tudi za letala, je tale Boeingova novica kot nalašč za objavo:

V nedeljo, 16. septembra 2001 bo na letališču Moškanjci pri Ptuju 4. mednarodni letalski miting. Pričakujemo močno udeležbo tujih modelarjev s številnimi atraktivnimi modeli, prav tako pa bodo nastopili domači modelarji. V celodnevnem programu boste lahko občudovali modele letal in helikopterjev na tleh, še bolj pa boste navdušeni nad prikazom njihovih zmogljivosti v zraku pod kontrolo izkušenih pilotov. Miting se prične ob 9.00 uri zjutraj, sledi prosto letenje z modeli do 11.00, ko se prične uradni del mitinga z nastopi vseh udeleženih, ki bo trajal cel dan. Za pijačo in jedačo je poskrbljeno. Vabljeni !

Vee informacij tukaj.


Sam sem doma blizu Crngrobškega strelišča, kjer imajo modelarji kar pogosta srečanja in moram reči, da je kar zanimivo gledati, kakšne akrobacije lahko tako majhni modelčki opravijo. Ampak vsaj po mojem mnenju, pa še...

0 komentarjev