»

Appli popularnejši v luksuznem segmentu

Slashdot - Na Slashdotu povzemajo izsledke zanimive raziskave, ki je dognala, da je v višjem cenovnem razredu Apple bolj priljubljen od PC-jev.

Medtem ko je delež jabolčnikov med vsemi osebnimi računalniki skromnih 14%, znaša ta v prestižnem razredu dražjih od 1000 dolarjev kar neverjetnih 66%. Še pred dvema letoma je znašal borih 18 odstotkov, lanskega septembra pa že 57%.

To lahko seveda pomeni dvoje: bodisi so Appli toliko boljši ali pa so zgolj toliko dražji, saj lahko za manj kot tisoč dolarjev dobimo marsikakšen PC in le peščico Macov, saj ti v glavnem stanejo prek 1000 dolarjev. Še dve povezavi: klik, klik!

62 komentarjev

Apple načrtuje cenejši iPhone

Slashdot - Na internetu se pojavljajo govorice, da Apple načtruje cenejšo verzijo svojega mobilnika z imenom iPhone. Novi mobilnik naj bi bil zgrajen na podlagi iPod Nano predvajalnika, stal pa naj bi okoli 300$. Sam telefon naj bi zaradi znižanja stroškov imel tudi manj funkcij. Apple zaenkrat teh govoric noče komentirati. Več o tem preberite v novici na reuters.com ali v novici na slashdot.org.

17 komentarjev

Safari za Windows prenešen že milijonkrat

Slashdot - Apple je sporočil, da je v samo dveh dneh od objave Safarija za Windows platformo ta dosegel milijon prenosov. Kljub resnim varnostnim težavam v prvi izdaji, so prepričani, da bo Safari osvojil vsaj 10% delež trga spletnih brskalnikov, s čimer bo pripomogel, da bodo izdelovalci spletnih vsebin začeli prilagajati vsebine tudi za Safari ter s tem posledično za iPhone.

Povezava do izvorne novice.

Oznaka najboljši brskalnik mu na Windows platformi zaenkrat še ne pristoji najbolje.

46 komentarjev

Pogled v Microsoftov laboratorij za Mace

Jabolko pri jabolku

Slashdot - Slashdot poroča o zanimivi reportaži po Microsoftovem oddelku za Mace, ki jo je pripravil tam zaposleni David Weiss. Microsoft's Macintosh Business Unit, na kratko MacBU, je eden izmed največjih macovskih laboratorijev izven Appla, kjer razpolagajo z več kot 150 MacMiniji, tako da imajo za testiranje na voljo praktično vse najpogostejše konfiguracije, ki jih je Apple izdal. Zanimivo branje!

24 komentarjev

Apple se odloča za Intel

Slashdot - Že pred časom se je šušljalo, da naj bi Apple prekinil razmerje s podjetjem IBM, ki je do sedaj skrbelo za izdelavo procesorjev v vseh jabolčnih izvedenkah osebnih računalnikov. Sedaj pa so se govorice uresničile, Intel bo postal nov uradni dobavitelj procesorjev za Apple.

Do srede 2006 bodo zamenjani procesorji v računalnikih za manj zahtevne uporabnike (eMac, Mac Mini, ...), nekje na polovici leta 2007 pa bodo Intelovi čipi tiktakali tudi v Power izvedenkah Macintoshev. Poraja se vprašanje, ali bo Apple preklopil na procesorsko arhitekturo x86 in se podal med ostale proizvajalce PC računalnikov (Dell, HP, IBM, ...). Če in kako bo to vplivalo na njegov uspeh, bomo še videli, do takrat pa imate čas za branje izvorne novice.

113 komentarjev

Petinpetdeset operacijskih sistemov na enem računalniku

Slashdot - Če velika večina uporabnikov uporablja en sam operacijski sistem (najpogosteje so to Windows) in manjša skupina dva ali tri (običajno Windows, Linux in morebiti še DOS za kakšno predpotopno programje), pa je zelo malo ljudi na svoj mlinček namestilo več sistemov. Na KernelThread lahko preberete dogodivščine nekoga, ki je na svojega PowerBooka 17 uspel spraviti petinpetdeset različnih sistemov in trdi, da potrebuje in uporablja prav vse izmed njih. Slashdot.

16 komentarjev