»

Sejem Elektronike v Ljubljani 18-20 marca

Slo-Tech - Po nekajletni klinični smrti je Gospodarsko Razstavišče spet oživelo Sejem Elektronike, tokrat v novi podobi in z bistveno drugačnim programom.

Novosti so v bistveno večjem posluhu za domačo industrijo in javnost, bolje urejeno in ugodnejšo uslugo ob večji kakovosti in BREZPLAČEN vstop za obiskovalce.

Vsak začetek je težak in tako tudi tokrat sejem krasi nekako 60 različnih podjetij iz Slovenije in tujine, v bolj sproščenem kotičku sejma pa kar nekaj domačih radioklubov kaže različne tehnike prenosa podatkov in tehnologijo, ki stoji za tem, tako danes kot desetletja nazaj.

Vabljeni ste, da s svojim obiskom pokažete, ali cenite ta korak v pravo smer in pričakujete tudi nadaljnje.

23 komentarjev

Hevreka!

Slo-Tech - Končno. Po letih vrtičkanja, kolobarjenja in prahe so se ljubljanski računalniški sejmi vendarle združili in bodo (upajmo) nehali vegetirati, temveč bodo končno spet kazali kaj je novega na sončni strani alp. Se še spominjate časov, ko je narod masovno drl na Infos in je bila virtualna resničnost in? Ali pa, ko smo dobili prvi slovenski računalniški CD? No ja, večina Slo-Techovcev verjetno ne, a vseeno vam lahko povemo, da je bilo fino.

Nič več Infosa, Teleinfosa in Sodobne elektronike. Naslednji teden se bo od torka, 24., do sobote, 28. maja, na gospodarskem razstavišču odvijal sejem Hevreka. O tem kaj vse se bo dogajalo tam pa v kakšni od prihodnjih novičk.

15 komentarjev

Nov članek: Sodobna elektronika 2004

Slo-Tech - Janeza Nučiča poznate predvsem kot menedžerja Slo-Techovih anket, ko se loti pisanja člankov, pa ponavadi predstavi katerega izmed sejmov, ki tematsko ustrezajo naši strani. Obiskal je tudi letošnji Sejem sodobne elektronike, ki je, tako kot že nekaj let zapovrstjo, minil v znamenju upada razstavljalcev in obiskovalcev. A kljub temu se je našlo precej zanimivosti, vrednih ogleda. Če ste sejem zamudili, ga lahko obudite z našim novim člankom.

9 komentarjev

Nova številka revije za elektronike zastonj na spletu

Slo-Tech - Te dni je izšla nova številka revije Elektronika, ki je na voljo tudi brezplačno v PDF formatu.

Revija bo zanimiva predvsem za tiste, ki se udeležujejo debat v forumu. V reviji boste na eni izmed stotih strani, kolikor jih obsega, našli tudi odgovore na vprašanja iz foruma, lotili pa smo se tudi malo bolj računalniških tem, kot so Gentoo Linux in kratke predstavitve uporabnih CAD programov za elektroniko v Linux okolju.
Papirna izdaja bo verjetno na voljo danes (četrtek) oz. najpozneje v petek na naši stojnici na sejmu elektronike. Kakorkoli že, če je na stojnici ne bo, nam pustite svoj naslov in poslali vam jo bomo brezplačno.

16 komentarjev

Sodobna elektronika 2003 - poročilo

Tole pa piiiiha

Slo-Tech - Najprej naj se opravičim za zamudo članka. Spisan je bil že v ponedeljek, a ga zaradi kroničnega pomanjkanja časa v zadnjem tednu nismo uspeli objaviti. No, sedaj je tu in seveda ste vsi vabljeni, da si ga preberete.

Kot pisec članka pa se vam opravičujem še za nekaj - letos sem na žalost popolnoma pozabil na test hostes, tako da se iz srca opravičujem. Nanje sem se spomnil šele doma (eno sem namreč po nesreči ujel v objektiv) in takrat je bilo že prepozno. Upam, da bo članek kljub manjku hostes in manjši zamudi še vedno zanimiv. Preberi me!

25 komentarjev

Sejem sodobna elektronika

SiOL - Danes je -- s pomočjo ljubljanske Mati Županje Vike Potočnik -- svoja vrata odprl 49. mednarodni sejem, Sodobna elektronika. Na Gospodarskem razstavišču vas bodo razstavljalci čakali vse do 4. oktobra. Ako pa si lastite hitro pipico, težko prisluženih tolarjev pa ne želite zapravljati za vstopnico, le brž na tale link, kjer za vas SiOL v živo prenaša dogodke iz sejma.

7 komentarjev

Sprememba Start gumba v WinXP

Overclocker's Club - Priznajmo si - operacijski sistem Windows XP se iz dneva v dan bolj uveljavlja in temu skladno se nadobudni "hekerji" spravljajo brskati po registru in ugotavljati, kako narediti modifijacijo na sistemu, pa naj si bo to hitrejši zagon, vklop Clear Typea, razporeditev IRQjev ter podobne čarovnije. Ta sprememba je bolj sproščene narave, saj je v njej le opisano, kako spremeniti "Start" gumbek, ki (ponavadi) krasi vaš spodnji levi del zaslona. Vso srečo .

5 komentarjev