»

Zmešnjava z SP2 za WinXP

ZDNet - Po tem ko je Microsoft - natančneje človek ki je odgovoren za Windows popravke in spletno stran - najavil, da bomo lastniki Windowsev XP še letos videli Service Pack 2 so točno to isto najavo umaknili in jo "malce" popravili. Letos bo izšla samo beta preizkusna različica Servisernega Paketka 2, medtem ko bo pravi SP2 zunaj šele sredi leta 2004.

Prav tako zamuja Longhorn, ki je sedaj predviden za konec leta 2005 oziroma bolj verjetno šele v začetku leta 2006. Več!

10 komentarjev

Naj 2002 še iz HardOCPja

HardOCP - Jah, januar se začenja, kar pomeni, da morajo svoj piskrček s člankom o najboljših komponentah leta 2002 pristaviti prav vse hardverske strani (mi smo to delo že opravili). HardOCPjevo različico članka si preberite na tem naslovu. Zanimivo je, da so na strani uvedli, poleg vseh standardnih kategorij tipa najboljši trdi disk / najboljši procesor / najboljša mamaplata, še dve kategoriji, ki sta me presenetili v pozitivnem smislu: Najtežja situacija leta ter največje razočaranje leta. HardOCPjevci so, samokritično in pohvalno, priznali, da so se v najtežji situaciji leta 2002 znašli oni sami, saj so v testu 3.06 GHz Intelovega P4 navedli "precej" nekorektnosti. Še največje razočaranje leta: Matroxova Parhelia-512. Se ne bi mogel bolj strinjati [:D].

0 komentarjev

Poplava testov GF4

več strani - O procesorju smo na naši strani napisali že kar prenekatero besedo, če ne v novicah, pa v našem forumu. Če vam še vedno ni jasno, katerega GF4 Titaniuma kupiti ter katerega GF4 MX ne kupiti, si oglejte HardOCPjevo videnje Ti4600 VisionTeka, HotHardware vam pove, kako dotično kartico naviti, medtem ko lahko teste manj sposobnih Geforceov4 MX najdete kar tule, tule ter tule. Ako se vam res ne da iti spat - veselo na branje! :D

0 komentarjev

Prvi pravi SP2

AnandTech - AnandTech razglaša: Danes je Microsoft naznanil prvo pravo različico Servis Packa II za Microsoft Windows 2000. Če ste brali novice dan ali dva nazaj, je eden od HardOCPjevih uporabnikov imel težke probleme z uporabo tega paketa, saj mu je program izbrisal vse omrežne ter uporabniške nastavitve. Pasje, ni kaj... Ampak, fear not, izšla je finalna inačica. Vunpotegnite jo tule.

10 komentarjev

Resna težava z Detonatorji 6.50?

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil, da imajo Detonatorji 6.50 en prav nemaren bug. Stvar še ni potrjena s strani nVidie, ampak je vseeno zelo vredna omembe. Bug naj bi bil tak: Ko se monitor zbudi iz Standby načina, nekako prepiše vrednosti o frekvenci procesorja, ter tako procesor navije do take mere, da se pojavljajo problemi z izrisom slike. O tem problemu sem pobrskal še po HardOCPjevih referencah, 3D Chipsetu. a tam nisem zasledil nič... Ne vem, ali je to samo plod moje debilnosti, ali pa za to govorico ne stoji nič. Po mojem mnenju si nVidia take napake ne bi smela privoščiti. Če je pa stvar resnična ali ne, bo pa pokazal samo čas.

2 komentarja

Kako NE odstranjevati hladilnika z grafikulje

vir: HardOCP
HardOCP - V HardOCPjevem forumu je neki tip objavil svojo izkušnjo z odstranjevanjem hladilnika z grafične kartice. Tipček si je ravno kupil Blue Orba ter ga hotel namontirati na svojo Innovisionovo GeForce2 MX kartico, toda vse ni šlo po načrtih. Čeprav se je ustrezno pripravil (kartico ohladil, zavaroval vezje...), mu je uspelo ODTRGATI čip. Fantje pri Innovisionu so očitno opravili preveč dobro delo z lepljenjem, saj čipa in hladilnika enostavno ni mogoče ločiti. Woah .

7 komentarjev