»

Microsoft z brezplačnim protivirusnikom

Microsoft - Da bi zajezili širjenje virusov, bo Microsoft v drugi polovici prihodnjega leta ponudil svoj program za boj proti virusom, ki se za zdaj imenuje Morro in bo popolnoma brezplačen, so zapisali v izjavi za javnost. Morro bo zgrajen na starem pogonu, ki ga uporablja že obstoječa Microsoftova aplikacija za lovljenje malwara Live OneCare in bo na voljo za samostojni prenos na računalnike z Windows XP, Visto in 7.

Pri CNet so si ogledali, ali bo takšna poteza v skladu s protimonopolno zakonodajo in kako bodo odgovorili konkurenti. Ker Morro za razliko od Windows Media Playerja ne bo vgrajen v operacijski sistem, kar je potrdil tudi Microsoft, večjih težav z regulatorji ni pričakovati. Konkurenca ostaja skopa s komentarji in pravi, počakajmo.

53 komentarjev

Naslednik Viste že 2009?

Windows 7

Slo-Tech - Naslednik Microsoftovega operacijskega sistema Windows Vista, ki ga bolje poznamo pod kodnim imenom Blackcomb Vienna, uradni izid katerega so napovedali za leto 2010 naj bi luč sveta zagledal že v drugi polovici prihodnjega leta. Prvi primerki operacijskega sistema v razvojni fazi M1 (Milestone 1) naj bi tako že bili v rokah Microsoftovih ključnih partnerjev. Več o tem si preberite na TG Daily.

Poleg informacij o izidu novih Oken, katerega viri imenujejo Windows 7, so se pojavili tudi prvi screenshoti omenjenega operacijskega sistema, na podlagi katerih (če so resnični) le-ta ne prinaša nič pretresljivega, čeprav se tekom razvoja lahko veliko spremeni. Več screenshotov najdete tukaj.

184 komentarjev

Nehalem z vgrajenim pomnilniškim kontrolerjem

TG Daily - Po navedbah TG Daily bodo imeli prihajajoči Intel-ovi čipi, ki bodo izšli nekje v drugi polovici prihodnjega leta, vgrajen memory controller. 45-nanometrski procesorji, zaenkrat imenovani Nehalem, bodo opremljeni z do 8 jedri, kar bo skupaj s HyperThreadingom pomenilo mnogo prenašanja podatkov, zato Intel-ovci pravijo, da bo novost precej izboljšala performanse. Več o nasledniku Core 2 preberite v izvorni novici, pisci pa se tudi sprašujejo, ali Intel ponavlja za AMD-jem, ki pomnilniški kontroler že dolgo časa vgrajuje v svoja procesorska jedra.

18 komentarjev

Naslednik Viste ima novo kodno ime

ZDNet - Microsoftov operacijski sistem, ki bo nasledil letos prihajajočo Visto, je dobil novo kodno ime - projekt, nekoč poimenovan z Blackcomb se bo odslej imenoval Vienna. Nov operacijski sistem še nima določenega uradnega datuma izida, znano je le, da bo izšel po izidu Windows Viste, vseboval pa naj bi nekaj karakteristik, ki so bile sprva predvidene kot del Viste, a so jih kasneje izvzeli, kot na primer nov datotečni sistem WinFS.

Zanimivo je, da je Vienna prav tako kodno ime za Microsoftov Live Communication Server 2005, vendar očitno Microsoftovih razvijalcev podvojeno kodno ime ne moti.

Novica izvira s strani ZDnet.

62 komentarjev

Nov GNOME tudi za Solaris

SUN - Iz SUN-a so sporočili, da bodo za svoj operacijski sistem SUN Solaris, ki ga razvijajo za SPARC in INTEL arhitekturo, ponudili tudi grafično okolje GNOME 1.4. SUN naj bi GNOME prevzel tudi kot standardno grafično okolje za prej omenjeni operacijski sistem. To je en velik plus za GNOME in še večji napredek k temu, da bo UNIX svet dobil neko univerzalno grafično okolje, pa čeprav jih je v igri kar nekaj. Tukaj pa je še screenshot desktopa.

2 komentarja