»

Še hitrejši DDR modul

Tweak Town - Proizvajalci DDR pomnilnika se res ne dajo ugnati. JEDEC sploh še ni postavil uradnih specifikacij (vprašanje če jih sploh kdaj bo) 400-megaherčnega DDR pomnilnika, a pojavljajo se že 433-megaherčni moduli.

Corsairju sledijo tudi druga podjetja, tako da vam danes predstavljam DDR433 oz. PC3500 (kar vam je pač ljubše) modul podjetja Geil. Palčko so dobili v roke na TweakTownu, kjer so ju izmučili do konca, ter iz nje izstisnili še tiste zadnje megaherce moči. Če vašemu sistemu manjka hitrosti, klik (in manjkali bodo še zelenci)!

0 komentarjev

Cena DDR SDRAM-a

Sillicon Strategies - Vem, vem. Zadnje čase od mene ni nobenih novic...Ampak vzrok za to ni moja lenoba, ampak Bill Gates. Doživel sem namreč hud Windows crash, tako da je moj računalnik v zelo slabem stanju. Naslednji teden pišem tudi eksterna preverjanja, tako da je razlogov za ne-pisanje več kot zadosti. Ampak dovolj o tem, ker vem, da imate svojih težav zadosti, da se ne ubadate s tujimi.
Sodeč po tej novici, bo Micron v kratkem občutno spustil ceno DDR modulov. Micron namreč namerava držati svojo obljubo kupcem, da bo DDR stal samo 5% več kot standardni SDRAM. Tako bo Micron v kratkem spustil ceno svojega PC2100 DDR SDRAM-a na ceno svojega PC133 SDRAM-a. Ali je življenje sploh še lahko lepše?

4 komentarji

Slabši izmed Kyrov

Slo-Tech - Hercules je te dni predstavil tudi slabšo izmed dveh kartic, ki bazirata na STMicronicsovih Kyro čipih. Gre za 3D Prophet 4000XT. Kartica je zasnovana okoli Kyra prve generacije, ima 32MB pomnilnika, podpira pa skoraj vse trenutno aktualne tehnologije (8-layer Multi-texturing, Internal True Color™, Full Scene Anti-Aliasing (FSAA), Environmental Bump Mapping (EBM), DVD playback, 1920 × 1440 true color pri 60Hz...). Na žalost bo tudi to kartico v prihodnjih igrah precej omejilo pomanjkanje T&L enote. Thnx, mitja34.

1 komentar

Pocenitev DDR pomnilnika

Slo-Tech - DDR pomnilnik je počasi začel kapljati tudi v naše loge in ravno ob pravem času so se začele dolgo napovedovane pocenitve. Prednjači Micron, ki je ceno svojim DDR modulom spustil na raven SDR pomnilnika:
  • 64MB = $31.49
  • 128MB = $50.39
  • 256MB = $89.99
Pozitivno, nadvse pozitivno . Thnx, mitja34!

1 komentar

Poceni DDR pomnilnik

OC Workbench - Crucial, oddelek Micron Tehnologies, ima na prodajnih e-policah PC1600 DDR pomnilnik po zelo ugodnih cenah, ki se gibljejo od 33 dolarjev (cca. 8000 tolarjev) za 64 MB pa do 97 dolarjev (cca. 25000 tolarjev) za 256 MB. Cene so očitno zelo nizke in so le malo dražje od navadnega SDRAMa. Sicer ne vem, če Crucial pošilja komponente tudi v Slovenijo, je pa to zagotovo zelo dober znak, ki kaže na (veliko) pocenitev DDR pomnilnika tudi pri nas.

1 komentar

Ugly MF

Jaz - Am... Kaj se vse ne zgodi... Na WebCam strani, ki jo trenutno usposabljamo, je ena delujoča kamera, ki pa ni iz naših logov. Pozor, TOLE NISMO MI! To so naši sosedje iz Pirana. In kaj zganjajo njihovi hormoni? Beware, the Ugly One!
Še enkrat poudarjam: To nismo mi, to so Pirančani. Naš WebCam bo -- bolj vljuden

5 komentarjev

V X-Boxu bo DDR pomnilnik

Micron - Microsoft in Micron sta danes najavila sklenitev dolgoročnega sporazuma o uporabi DDR pomnilnika v X-Boxu. Po pogodbi bo Micron 6 let dobavljal DDR pomnilnik Microsoftu, le-ta pa ga b vgrajeval v svoje konzole naslednje generacije. X-Box bo uporabljal 64MB DDR pomnilnika s prepustnostjo 6.4GB/s. Celotno sporočilo javnosti si lahko ogledate tukaj. Še en hud udarec za Rambus... Yes [>:D]!

0 komentarjev