»

Slike tiskanine GeForce GTX 480

Razgaljena tiskanina GeForce GTX 480

vir: Expreview.com
Expreview.com - Po slikah celotne grafične kartice s hladilnikom in njegovim pokrovom vred ter slikah kartice v sistemu smo dobili še slike razgaljene GeForce GTX 480. Pogled na tiskanino vedno da najboljši vpogled v napajalno vezje ter v mnogih primerih tudi v velikost grafičnega jedra, ki se na kartici nahaja. Slednje ne drži, če se jedro skriva pod zaščitnim heatspreaderjem, ki jih pri procesorjih poznamo že vse od Intelovih procesorjev Pentium 4 ter AMD-jevih 64-bitnih procesorjev. Tako je tudi v primeru GeForce GTX 480. Ker je stranica ščita dolga kar 41 mm, pri ExPreview sicer predvidevajo, da ima samo jedro površino prek 500 mm2, kar pomeni kvadrat s stranico prek 22 mm. 12 pomnilniških čipov potrjuje 384-bitno pomnilniško vodilo in 1,5 GB pomnilnika, medtem ko za napajanje jedra...

48 komentarjev

4-gigabajtni Radeon HD 5970

vir: Hexus
Hexus - Sapphire je na CeBIT-u, ki vrata uradno odpre danes, fotografom nastavil dvojedrnega Radeona HD 5970, ki ima namesto referenčnih 2 GB pomnilnika slednjega dvakrat več, 4 GB oz. 2 GB na vsako jedro. Referenčna zasnova je nekoliko stradana pomnilnika, sploh ko v igro pridejo trije zasloni za tehnologijo Eyefinity ter glajenje robov, ki hitro zapolnita gigabajt pomnilnika, ki je na voljo posameznemu jedru. Težava je nato še večja v dejstvu, da tako SLI kot Crossfire, ki je pravzaprav uporabljen na eni tiskanini v primeru Radeona HD 5970, zahteva enake podatke v pomnilnikih obeh jeder, torej ima referenčna zasnova efektivno le gigabajt pomnilnika. Sapphireova različica je dodobra hlajena s hladilnikom podjetja Arctic Cooling, ki se ponaša s kar tremi ventilatorji. Kartica bo zasedla tudi prav toliko rež, medtem...

7 komentarjev

GeForce 9600 GSO trinajstega maja

OC Workbench - Prejšnji teden smo že poročali o govoricah o novi nVidiini grafični kartici GeForce 9600 GSO, o kateri so se danes pojavile nove informacije, sodeč po katerih bo na oskubljenem jedru G92 s 96 Shader enotami temelječa grafična kartica s 384 MB 192-bitnega pomnilnika luč sveta zagledala trinajstega maja, za njo pa bo potrebno odšteti okoli 129 ameriških dolarjev. NAj spomnimo, da pri omenjeni grafični kartici gre v osnovi za preimenovanega GeForca 8800 GS, pri čemer je nVidia proizvajalcem prepustila izbiro frekvenc grafične kartice in dizajna njenega PCB-ja.

Več o tem si preberite na OC Workbench-u

8 komentarjev

GeForce 9900 v tretjem četrtletju?

VR - Zone - Po poročanju VR-Zone naj bi na novem grafičnem jedru GT200 temelječi grafični kartici GeForce 9900 GTX in 9900 GT luč sveta zagledali v tretjem četrtletju letošnjega leta. Na G92 temelječa serija GeForce 9800 bi tako bila aktualna le za kratek čas, saj naj bi GeForce 9900 GTX kljub temu, da premore le eno jedro na vrhu ponube zamenjal GeForca 9800 GX2, različica 9900 GT pa bi zamenjav za inačico 9800 GTX. Toda vse le ne teče tako gladko, saj naj bi nVidia imela zaradi same velikosti jedra težave pri namestitvi le-tega na tiskanino, obenem pa bo jedro precej požrešno, kar daje slutiti, da je izdelano v 65-nanometrski tehniki.

Več o tem si preberite na VR-Zone.

15 komentarjev

Test GeForce 9600 GT SLI

Slo-Tech - Čeprav smo pred kratkim poročali o enotedenski zamudi prve grafične kartice iz devete generacije GeForcov, se je na spletu pojavil test dveh grafičnih kartic GeForce 9600 GT povezanih v SLI. Rezultati testa so precej obetavni, saj je naveza dveh GeForcov 9600 GT v vseh testiranih aplikacijah hitrejša od do nedavnega najzmogljivejše grafične kartice, GeForce 8800 Ultra. Iz testov sodeč gre za precej obetavno grafično kartico, ki bo na prodajne police trgovin prispela 21. februarja.

Več o samih rezultatih testiranj na forumu VR-Zone.

15 komentarjev

GeForce 9600 GT bo zamudil

Slo-Tech - Slaba novica za vse, ki ste svoji ljubljeni osebi za valentinovo želeli podariti GeForca 9600 GT. Uradna prestavitev prvega GeForca devete generacije je namreč prestavljena za en teden, tako bodo kartice luč sveta zagledale šele 21. februarja. Razlog za prestavitev je po nVidiinih besedah težava z napetostjo, ki se je pojavila pri nekaterih primerkih kartice, kar bodo tekom dodatnega tedna poskušali odpraviti.

Izvorna novica na Expreviewu.

36 komentarjev

GeForce 8800 GS: slike in specifikacije

ComputerBase - Nvidia kani za OEM trg izdati novo grafično kartico z imenom 8800 GS. Jedro ostaja enako kot pri večjih bratrancih, torej G92. Različica GS se bo od GT in GTS razlikovala po nižjem taktu delovanja jedra in pomnilnika (natančne specifikacije si oglejte tukaj, predvsem pa bo ožja pomnilniška širina, ki bo ne prav zavidljivih 192 bitna (384 MB).



Na spletu so se pojavili že prvi, neuradni testi, ki kažejo, da kartica doseže 16,6k točk v 3DM2k5 in 9.5k točk v 3DM2k6, kar predstavlja približno nivo stare 8800 GTS (G80).

Kdaj naj bi bila kartica na voljo, zaenkrat še ni znano, ena pa naj bi se gibala okrog 149-179 dolarjev. Kartica najbrž ne bo prav dolgega veka, ker naj bi jo v tem segmentu nasledil 9600 GT.

28 komentarjev

Prvi GeForce 9 na valentinovo

Slo-Tech - Nvidia, ki ga je Forbes razglasil za podjetje leta, naj bi februarja predstavila grafični kartici devete generacije GeForce. Šlo naj bi za GeForce 9600 GT ter GeForce 9800 GX2. Pri slednji gre za dve grafični kartici povezani v eno ( podobno kot GeForce 7950 GX2), za zdaj pa ni konkretnih informacij o njegovi zmogljivosti, na podlagi izvorne novice pa bo luč sveta zagledala devetnajstega februarja.

GeForce 9600 GT, ki naj bi luč sveta zagledala na valentinovo in bo prvi GeForce devete generacije. V 65-nanometrskem procesu izdelano jedro nove grafične kartice bo vsebovalo 64 Shader Procesorjev, njegova frekvenca pa bo znašala 500 MHz, medtem ko bo pomnilnik tiktakal pri 2000 MHz. Več o tem si preberite v izvorni novici.

47 komentarjev

Februarja že GeForce 9?

DigiTimes - Očitno kalifornijsko podjetje NVIDIA ne bo pustilo konkurentu AMD-ju ( ATI) priti do sape. Nvidia naj bi namreč februarja naslednje leto izdala novo generacijo grafičnih procesorjev (GPU), poroča DigiTimes.

Prvi čip nove 9. generacije GeForce bo visokorazredni 65-nanometrski D9E. Podpiral bo DirectX 10.1 in Shader Model 4.1. Poleg tega pa naj bi junija poslali na trg še 55-nanometrski D9P, ki naj bi bil čip srednjega razreda. Slednji se bi tako pridružil AMD-jevi najnovejši seriji grafičnih kartic, ki že temeljijo na 55-nanometrskem procesu ( RV670).

100 komentarjev

SFF matična plošča, ki sprejme dva Opterona in dve grafični kartici

IWLL ZMAXd2

vir: Bit Technologies
Bit Technologies - Leta 2001 je Shuttle, podjetje, ki ga danes poznamo predvsem po izdelovanju računalnikov majhnih mer, predstavilo prvi sistem SV24, ki se je načeloma lahko meril z našimi namiznimi mlinčki. Z njim so poizkušali dokazati, da zmogljiv računalnik ne pomeni nujno tudi velikega ohišja. V prvih testih SV24 so zasnovo izredno pohvalili, kot bistven manjko pa so izpostavili nekonkurenčen grafični podsistem, integriran S3 Savage4.

Skozi leta se je izboljšala oblikovna zasnova ohišja, hlajenje je bilo vse bolj učinkovito, na ustrezne matične plošče smo lahko vstavili vse sodobne procesorje in grafične kartice. Če smo želeli, smo lahko v tem majhnem ohišju imeli podobno zmogljivo drobovje, kot npr. v prej...

24 komentarjev

Valentinovo

Jaz - Jah, včeraj moj rojstni dan, danes pa dan zaljubljenih. Kaj naj vam rečem... Ah, bom kar postopek napisal... Sledite vsaki točki posebej .
  • Pomanite si oči
  • Vstanite
  • Ugasnite računalnik
  • Zatrite vsako željo, ki bi hotela seči po gumbu za vklop
  • Obujte se in oblecite
  • Pojdite ven
  • Izbijte si že iz glave, koliko fragov ste nabili zadnjič na tistemu LANu
  • Tudi to si izbijte iz glave, katero frekvenco ste dosegli z vašim Duronom včeraj zvečer
  • O overclockanju grafičnih upam, da niste pomislili
  • Pojdite do najbližjega poštnega urada
  • Kupite čestitko
  • Namenite jo osebi, ki vam največ pomeni
  • Izbijte si že iz glave to overclockanje
  • Odpošljite pismo
  • Pojdite ven ter se odpravite proti domu
  • Ko boste doma, se usedite za računalnik, ter recite: Naredil sem nekaj za Valentinovo
  • Prižgite računalnik ter pustite vaši domišljiji prosto pot... Torej, dobrodošli nazaj overclocki, fragi ter FPSji!
Jaz grem pa nazaj k testiranju. Valentinovo namreč bojkotiram ....

13 komentarjev