»

Prve slike z nadgrajenega Hubbla

Zvezdna smrt v planetarni meglici NGC 6302

vir: NASA
Slashdot - Misija STS-125, ki je v vesolje letela letošnjega maja, je izvedla na vesoljskem teleskopu Hubble zadnji remont. Hubblu so z raketoplanom Atlantis dostavili dva nova instrumenta, in sicer Cosmic Origins Spectrograph in Wide Field Camera 3, poleg tega pa so zamenjali nekaj drugih senzorjev in opravili redna vzdrževalna dela, tako da bo Hubble deloval brez dodatnih posegov do leta 2014. NASA je včeraj objavila prve posnetke, ki jih je posnel nadgrajeni Hubble. Med drugim so posneli NGC 6302, meglico Carina, Štefanov kvintet,...

33 komentarjev

Napoved izpada

Slo-Tech - Za jutri, 7.10.2002., napovedujemo krajši izpad zaradi vzdrževalnih del na našem strežniku. Do enournega izpada bo prišlo v popoldanskih urah, za vse radovedneže pa še tole: zamenjali bomo sumljivo delujoč trdi disk [:D].

13 komentarjev

Kupite mu Uplink!

Vnunet - Kakor je omenjeni špil "fantastičen", dejansko v lepih barvah podaja marsikak koristen napotek vsem wannabe hekerjem: vedno poskrbi za zabris sledi v 'log' datotekah.

Sodišče z ugotavljanjem krivde 28-letnega Angleža Stephen-a Carey-a ni imela veliko težav. Tega je namreč podjetje RP Duct Work najelo za izvedbo rednih vzdrževalnih del na IT sistemih, fante pa je stvar milorečeno 'zaje*al'. (Se opravičujem, se ne bo ponovilo.)

Kakorkoli, fanteta podjetje ni želelo izplačati, ta pa je v sistem vgradil zadnja vrata. Tako je iz sistema, sodeč po dnevniških zapiskih, nekega dne ob točno določeni uri nekdo izbrisal 50.000 GBP vredno bazo. Ob enakem času so telefonske centrale povezale Stehpenov modem z onim v podjetju... Klik!

3 komentarji