»

Hynix predstavil gigabiten DDR-II čip

X-Bit Labs - Korejski izdelovalec pomnilnika je včeraj svetu pokazal svoj gigabiten DDR-II čip. Po njihovih napovedovanjih bo DDR-II pomnilnik nadomestil današnje DDR in SDR pomnilnike v bližnji prihodosti. Masovno proizvodnjo teh čipov tako obljubljajo že za prvo četrtletje prihodnjega leta, Intel pa naj bi jih v drugem četrtletju prihodnjega leta podprl še s svojim čipovjem, ki bo ta pomnilnik tudi podpiralo. Še besedica o samih specifikacijah tega pomnilnika: grajen bo v 0,11-mikronski tehnologiji, tiktakal pa bo pri 533 in 667 MHz. O ceni še ni podatkov. Več o tem.

1 komentar

800 megaherčni pomnilnik

X-Bit Labs - Samsung je zopet dokazal, da je vodilni v proizvodnji hitrih pomnilniških čipov. Po tem, ko je izdal 330MHz DDR pomnilnik, na katerem temeljijo skoraj vse GeForce4 grafične kartice, je danes izdal še 800 megaherčni (400MHz DDR) pomnilnik. Le-ta je 128megabiten in deluje pri 2.8V, zapakiran pa je v kvadratni obliki (13mm x 13mm).

1 komentar

Iomega Peerless drive

Hardware Zone - Iomega je včeraj predstavila svoj nov sistem prenašanja podatkov velike kapacitete. Sprejme lahko 10 ali 20 GB podatkov. Če dokupimo dodatne medije, pa seveda kapaciteto podvojimo, potrojimo..... . Sami prenosi se vršijo do hitrosti 15 MB/s s Firewire vmesnikom (druga možnost pa je USB), kar zadosti tudi potrebe najbolj zahtevnih uporabnikov. Sami mediji, ki jih uporablja Iomega, so v bistvu trdi diski z integriranimi blažilnimi mehanizmi, ki skrbijo, da se ne poškoduje.
Na voljo bodo od 15. junija.
In še cena:
20 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$749
10 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$679
10 GB cartridge = S$275
20 GB cartridge = S$345

Malo več slik enote je tukaj: LINK.

14 komentarjev

Najhitrejši grafični pomnilnik

Jaz - Izdelovalec pomnilnikov Infineon techhnologies je zasnoval najhitrejši grafični DDR SGRAM pomnilnik. Njegove pomnilne celice so 128-megabitne in prenašajo podatke po 32,64,128 ali 256 bitnih vodilih. Sami prenosi se vršijo do hitrosti 300 Mhz, kar da končno hitrost 2,4GB/s. Novi pomnilnik deluje na 1.8V napetosti (današnji ddr pomnilnik na 2.5V). Na voljo bo stvar v masovni proizvodnji konec leta. Thx, OZZY!

2 komentarja

Infineon najavil 600 Mhz DDR SGRAM

Reactor Critical - Infineon je najavil najhitrejši pomnilniški čip do danes. 128MB SGRAM je organiziran 4Mx32 in podpira frekvence vse do 300MHz pri SGRAM, se pravi 600MHz pri DDR SGRAM! Pomnilnik bo tudi deloval pri samo 1.8V, kar pomeni precej manjšo porabo, kot pri standardnih 2.5V. Manjša poraba bo kritičnega pomena pri doseganju vrhunskih rezultatov pri 3D grafičnih karticah in pri varčevanju z energijo pri prenosnih računalnikih. Proizvodnja je načrtovana za konec tega leta, cena v količini od 1000 kosov pa naj bi bila $33. Lahko ugibate, kakšen pomnilnik bodo uporabljale GeForce 3 Ultra kartice!

2 komentarja

Radeon LE v prodaji

X-Bit Labs - Huh, ljudje, jaz sem sedaj zmatran k'svina (posledica celodnevnega blodenja po Ljubljani), a vseeno se bom potrudil in napisal nekaj novičk samo za vas . Prva novica je novica o okrnjeni verziji ATI - jevega Radeona, Radeonu LE. Zadevca ima:
  • 32MB DDR SGRAM s 128bit bus - om;
  • 150MHz RAM in jedro;
  • Brez HyperZ podpore;
  • 2 texturna cevovoda, vsak s tremi texturnimi enotami.
Jah, ATI - jev MX je tole, ki je spričo svoje cenem $110 naj bi bila, kar zanimiv.

0 komentarjev