»

Medeninasta modifikacija

Datamancer - Na Datamancer portalu so objavili modifikacijo Viktorijanske glasbene skrinjice, ki je bila dopolnjena s pomočjo Hewlett-Packard ZT1000 prenosnika. Računalnik je popolnoma oblečen v medenino, vendar pa le to ne moti njegovega poganjanja Windows XP in Ubuntuja. Piko na i doda še držalo za pero v obliki pcmcia kartice.

Navdušenci modifikacij pa si lahko ogledate tudi vodič kako si lahko sami poceni izdelate medeninaste elemente.

Na novico nas je opozoril mrTwelveTrees, slava mu!

14 komentarjev

Periodična tabela operatorjev

Slashdot - Mark Lentczner je v svojem spletnem dnevniku objavil periodično tabelo operatorjev v programskem jeziku perl. Idejo je dobil med poslušanjem predavanja Larrya Walla, stvaritelja perla, v katerem je predstavil več kot 100 operatorjev, ki bodo v uporabi v prihajajoči šesti različici. Če nič drugega je zanimiva in tudi uporabna predstavitev informacij, ki bi drugače verjetno večini perl programerjev ostale neznane.

5 komentarjev

Ko Microsoft jamo koplje, sam vanjo pade.

Slashdot - Microsoft Office ima mnoge možnosti, ki jih pri običajni obdelavi dokumentov sploh ne opazimo, ker jih ne potrebujemo nujno. Ena izmed takih je možnost sledenja spremembam, ki so nastale od nastanka dokumenta dalje. Prikupna možnost, a njena "žrtev" je postal Microsoft sam.

V okviru iniciative Get The Facts se nahaja nekaj dokumentov, v katerih redmondski velikan prepričuje stranke, naj nikar ne presedlajo na Linux, ker sploh ni poceni niti zmogljiv. Nekatere izmed njih si je ogledal tudi Michael Zalewski, ki je objavil članek, v katerem prikazuje smešne rezultate branja dokumentov s pomočjo sledenja spremembam.

Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje.

13 komentarjev

Ko modifikacije preidejo na višji nivo

Bit Technologies - Majhne modifikacije so kar pogoste med nami, računalniškimi zanesenjaki, a redko kdo se spravi v kak večji projekt. Tudi na našem NESTu sem bil nekoliko razočaran, da ni bilo kakšnih večjih podvigov. Najdejo pa se redki ljudje z idejo, znanjem, voljo in nenazadnje tudi sredstvi za kakšne osupljive projekte. Za tegale me je kar malo strah reči, da je modifikacija ohišja, saj bi prej spadal v kategorijo moderne umetnosti. Slike končnega izdelka lahko pregledate tukaj, celoten projekt pa na tem naslovu.

12 komentarjev

Ohišje - bomba

mini-itx.com - Da, Chris Adams je razmontiral in onemogočil kar pravo bombo ameriških zračnih sil. Vanjo je stlačil matično ploščo mini formata, 800 megaherčni procesor in 512 MB pomnilnika ter 3,2 GB disk in CD-R/RW. Vse skupaj hladita dva sistemska ventilatorja, 120 mm zrakomlat za matično ploščo in hladilnik za procesor. Lahko bi rekli, da je to nevarna modifikacija. Na modifikacijo pa nas je opozoril Gejmer.

5 komentarjev

Nore modifikacije

mini-itx.com - Ste mahnjeni na modifikacije? Se vaši starši križajo, ko v roke poprimete "fleksarco" in se zaprete v vašo sobo? Potem bo tale stran kot nalašč za vas.
Na strani so na kratko predstavljene modifikacije mini ohišji - od vrtne svetilke do robota - vsekakor super za nove navdihe. Zdaj pa hitro na branje[:D]

3 komentarji