»

Google prihaja v dnevne sobe z Google TV

Vsi načini upravljanja Logitechovega predvajalnika

vir: engadget
engadget - O Googlovem pohodu na male (velike?) zaslone se je govorilo že dolgo, na konferenci I/O pa so namere potrdili. Razlogi so očitni, saj je televizijski oglaševalski trg samo v ZDA vreden 70 milijard dolarjev. Google jasno živi od oglasov, ki jih prikazuje ne le na spletnih straneh, temveč še na mobilnih telefonih in kmalu očitno tudi v dnevnih sobah, kar naredi trg s 4 milijardami uporabnikov toliko bolj zanimiv. Uradni razlogi za predstavitev Google TV so seveda drugačni (manj zlobni).

Pri Googlu menijo, da je za ogled videoposnetkov najprimernejši največji zaslon v hiši. Velika...

22 komentarjev

Resnična Resničnost, 15.12.2008

RTV Slovenija - Tokrat se bomo sprehodili čez skoraj dvanajst let ustvarjanja naše in vaše oddaje.
Ogledali si boste izbor najboljših vsebin iz Linux kotička in pregled nekaterih tujih računalniških oddaj. V internet kotičku vas bomo napotili k računalniškim oddajam na spletu. Seveda ne bodo manjkale niti igre. V studiu pa se nam bosta pridružila dva človeka, ki sta najbolj zaznamovala Resnično resničnost, Zvezdan Martič in Andraž Tori.

Resnična resničnost bo še zadnjič na sporedu v ponedeljek, 15. 12. 2008, ob 22.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

27 komentarjev

Resnična resničnost - blogi

RTV Slovenija - Blogi so v zadnjih letih postali svojevrsten medij znotraj virtualnega prostora. Vse več uporabnikov spleta tudi pri nas izrablja možnost predstavljanja svojih misli, mnenj in stvaritev. V tokratni oddaji ugotavljamo kdo stoji za blogi, kateri so najbolj priljubljeni, kakšen domet imajo blogi v okviru ustvarjanja javnega mnenja in kako lahko poskrbimo za boljšo prepoznavnost lastnega bloga. Blogi pa se ne omejujejo zgolj na tekstovne vsebine, pač pa so vse bolj priljubljeni tudi video blogi. Kako in z čim jih je mogoče najhitreje izdelati?

Igre pa smo tokrat obogatili tudi z intervjujem s snovalcem svetovno znanega multimedijskega spektakla Video Games Live. Resnična resničnost bo na sporedu danes ob 22:15 na drugem programu TV Slovenija, ponovitev pa bo jutri ob 12:05, kot vedno pa si lahko tudi tokratno oddajo ogledate na internetu ob vam najljubši uri.

Vabljeni k ogledu!

13 komentarjev

Resnična Resničnost!

RTV Slovenija - Oddaja Resnična resničnost z novim letom stopa v nov termin, in sicer bo odslej na sporedu vsak 1. in 3. ponedeljek v mesecu ob 22:20 na drugem programu TV Slovenija.

Prvo letošnjo oddajo si lahko ogledate že nocoj!

Tokrat se bomo ukvarjali z razsežnostjo zvoka. Maruša bo obiskala profesionalni glasbeni studio in odkrivala lastnosti dobrih zvočnih kartic, Gašper pa vam bo predstavil Mserv. V studiu bomo gostili Primoža Oberžana in Braneta Zormana. Izvedeli boste tudi, kdo je pri nas zaenkrat edina režiserka in oblikovalka zvoka, ki je kot izjemna umetnica priznana tudi v mednarodnem prostoru.

Napnite oči in ušesa ...

22 komentarjev

Resničnost 20.11.2007 - Spletni video mediji

RTV Slovenija - V torek, 20. novembra (to je seveda DANES) vas vabimo k ogledu Resnične Resničnosti. Oddaja bo na sporedu ob 18:05 na 1. programu TV Slovenija.

V tokratni oddaji bomo obdelovali televizijo in podobne medije, na spletu in sicer. Obdelane bodo različne oblike videa na spletu.
Maruša bo pokazala majhen, a uporaben košcek doma izdelane strojne opreme, Gašper pa bo pokazal, zakaj je računalnik najboljši televizor. Izvedeli boste tudi nekaj o delu na komercialnih televizijah in o tem, kako se s televizijskim poročanjem ukvarjajo tisti, ki nimajo lastne mreže TV oddajnikov.

8 komentarjev

Resnična resničnost: Internet sem, internet tja

Slo-Tech - V torek 5. decembra (torej danes) vas vabimo k ogledu sveže Resnične resničnosti, seveda na prvem programu TV Slovenija ob 18.05.

Govorili bomo o internetu, natančneje o tem kako dostopen je. Kakšne težave srečujejo tisti na podeželju in kakšne so možne rešitve, kaj si lahko privoščijo tisti v mestnih središčih in kakšne dodatne storitve so še na voljo. Pokukali bomo tudi v svet in si pogledali kje uporaba interneta najbolj skokovito narašča.

Vesna bo recenzirala ponudbo IPTV in elektronskih programskih vodičev, Gašper pa bo povedal nekaj o brezžičnih "mesh" omrežjih, ki delujejo podobno kot P2P. Sergej je tokrat pod drobnogled vzel najbolj grozne razloge zaradi...

14 komentarjev

Resnična resničnost: Spletne storitve

Slo-Tech - Tokrat se bomo v Resnični resničnosti posvetili vroči temi spletnih storitev. Z gostom Vukom Ćosićem v studiju se bomo sprehodili med najboljšimi in malo slabšimi ter poskušali razumeti zakaj se je YouTube prodal za neverjetne denarce. Pod drobnogled smo vzeli tudi domačo zgodbo o spletnem uspehu in nasploh smo poiskali najbolj zanimive in koristne domače storitve.

Sergej si bo pogledal kako je s spletom na mobilcih, Gašper pa ... bo splet obdelal nekoliko drugače :). Če želite izvedeti katera je najbolj katastrofalna spletna (anti)storitev na sončni strani Alp, glejte Resničnost!

Update: Oddaja je na sporedu ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Na sliki:...

20 komentarjev

Resničnost 126.

Slo-Tech - Danes (torek) ob 18.05 vas vabimo k ogledu oddaje Resnična resničnost, še vedno edine prave računalniške oddaje na sončni strani alp, v deželi raznolikosti.

Tokrat bomo predstavili kaj se je dogajalo v Mariboru na regionalnem tekmovanju ImagineCup, razložili kako nam lahko koristijo elektronski nosovi in se mimogrede povprašali še kakšne karierne možnosti imajo mladi v računalništvu. Seveda ne bomo spregledali bližajoče se vojne za internet med bivšim in novim lubljencem new yorkše borze, pa ugotavljali kaj se dogaja na računalniško-glasbenem področju. Med drugim so nekateri kanadski glasbeniki zavpili "Ne v mojem imenu" kot odgovor založbam, ki tožarijo glasbene...

82 komentarjev