»

Resničnost: Igre

Slo-Tech - Že čez slabe pol ure bo na sporedu TV Slovenija 1 Resnična Resničnost!

Tokrat bodo na tapeti spet računalniške igre.
Tapeto bomo prilepili s poročilom z Games Conventiona v Leipzigu in reportažo z WCG Slovenija 2007.
Sergej bo razlagal o konzolah, pa ne tistih za police, Kaja bo predstavila nekaj strani na katerih lahko ugotovite kaj boste čakali naslednje leto, naprimer tako kot Wii Fit, ki bo tudi dobil svojih nekaj minut.

Vse to in še več že čez minute v Resnični Resničnosti.
Za tiste, ki to berete po sedmi uri, bo ponovitev skoraj dve uri čez polnoč (1:50), kot vedno pa bo na portalu RTV slovenija v kratkem na voljo tudi posnetek oddaje.

33 komentarjev

Resničnost: Tehnologije seksa

Slo-Tech - Danes (torek) ob 18.00 vas vabimo na prvi program TV Slovenija k ogledu oddaje Resnična resničnost. Tokrat se bomo ukvarjali s prepletanjem tehnologij in spolnosti. Gost v studiu bo znani publicist Max Modic.

"Sex" je najbolj iskana beseda na spletnih iskalnikih, a le malokrat se razpravlja o tem kako zelo je prepleten z digitalnimi tehnologijami. Pokazali bomo igrače (za odrasle), ki jih je mogoče krmiliti preko interneta kadar sta partnerja daleč drug od drugega. Ker pa se jih ne dobi v naših trgovinah smo dodali še kotiček "naredi si sam".

Pa o seksu v virtualnih svetovih, o problemih z...

32 komentarjev

Resničnost 130.: Windows Vista

Slo-Tech - Danes, 17.35 na drugem programu TV Slovenija vabimo k ogledu že 130. oddaje Resnična resničnost. Tokrat bomo hvalili in grajali Visto in na sploh poskušali razumeti kakšne dobrote in pasti prinaša? Koliko in za koga bo lepša? Kako se postavlja ob bok jabolčnikom in ubuntovcem? Bo poudarek na varnosti ali na zagotavljanju strožjega DRM?

Sergej bo povedal koliko pujskov bomo morali razbiti, da bi bil naš razgled karseda blagohoten, v studiju pa nam bo z razlagami pomagal Matjaž Ladava, svetovalec pri Microsoft Slovenija. Na koncu nas bo razveselil še Gašper z nasvetom kako najceneje in predvsem že danes do viste.

Resnična resničnost, prvi neinteraktivni resničnostni...

44 komentarjev

Resnična resničnost 127: Svet zabave

Slo-Tech - Poletje je mimo in zopet je na malih ekranih Resnična resničnost. Tokrat se bomo podali v svet zabave, iger in podobnih drobnarij. Danes ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Bili smo na sejmu Games Convention v Leipzigu (največjem igričarskem v evropi) in preizkusili kako zabaven bo Wii v resnici. V studiu pa bomo gostili Aleksandra Hropota, nekaterim bolj znanega kot Quattro, da pove kaj se pravzaprav dogaja na igričarski sceni. Seveda ne bo manjkalo niti poročilo z NESTa.

Sergej bo poškilil med volane in paličice veselja, ogledali pa smo si tudi nekaj najbolj zanimivih social networking strani iz domovine in tujine.

39 komentarjev

Resnična resničnost 121.

Slo-Tech - Danes, torej v torek, 18.05 boste (če boste pridni) na prvem programu TV Slovenija uzrli novo izdajo oddaje Resnična resničnost. Ponovitev pa bo pozno zvečer ob 0.25 na taistem programu.

Tokrat bomo za začetek pogledali kako deluje virtualni studio, ki smo ga v oddaji prvič uporabili prejšnjič (nenagradno vprašanje kdo je na sliki in kaj počne?). A ne spreminja se le nastajanje oddaj, temveč tudi njihova dostava. O novih smernicah smo se pogovarjali s šefetom inoviranja v BBC New media department. Za nameček pa bomo razkrili, da imamo zdaj tudi na nacionalki čisto prave podcaste (no pa je šel suspenz po gobe).

V drugem delu oddaje se bomo posvetili ženskam, saj bodo naslednji dan praznovale. Ne pozabite mamam, tetam, puncam in babicam kupit rožic, ali pa elektronski nakit, ki ga bomo pokazali v strojnem kotičku! Poleg nakita pa bo Vesna pobrskala po straneh namenjenih predvsem ženskam, Gašper pa ... no oglejte si sami!


54 komentarjev