»

Oživite umrlo nVidia grafično jedro

Overclockers Forums - Težave z umirajočimi G92, G96 in podobnimi jedri nVidie so dodobra znane, posledice pa (finančno) nVidio tepejo še zdaj. A brez panike, če umira tudi vaš čip. Uporabnik Overclockers Forums je namreč prek eBaya kupil umrlo 8800 GTX (uporablja G80 jedro, ki očitno tudi ni imuno), in po nalaganju novega BIOSa in nekaterih drugih poizkusih končno uslišal nasvet prijatelja ter naredil sledeče.

Golo kartico je dal v pečico, vnaprej segreto na 195° C, kjer jo je pustil približno 5 minut. Ta postopek je zanj deloval že dvakrat, še trikrat pa za druge uporabnike. Postopek je podoben rešitvi umrlega Xbox360, kjer je obroč utripal z rdečo barvo, a slednjega se je ponavadi segrevalo z industrijskim sušilnikom za lase. Ideja je, da zaradi mikroskopskih...

87 komentarjev

nVidia ostaja brez zavarovalnine?

vir: TG Daily
TG Daily - nVidiina polomija z umirajočimi grafičnimi čipi, predvsem v prenosnikih, iz lanskega leta je dodobra dokumentirana. A kalvariji očitno še ni konec, saj je nVidia upala, da bo stroške garancijskih zahtevkov krila njena zavarovalnica, The National Union Fire Insurance Company, a je zavarovalnica na kalifornisjkem sodišču vložila zahtevo po razrešitvi dileme okorg upravičenosti do zavarovalnine. Zavarovalnica meni, da zaradi kršenja pogodbe nVidia ni upravičena do zahtevanega povračila denarja.

Zaplete se pri pogajanjih o stroških, ki so jih imeli izdelovalci prenosnikov z nVidio. Ta se je s...

35 komentarjev

Grafična kartica s štirimi gigabajti

vir: Gizmodo
Slashdot - Grafični gigant nVidia je izdala grafično kartico, za katero pravijo, da je najmočnejša v zgodovini. Model z imenom Quadro FX 5800, ki nadomešča 5600, prinaša 240 CUDA-programljivih paralelnih jeder in premierno kar štiri gigabajte vgrajenega pomnilnika. S ceno 3500 dolarjev seveda ni namenjena nažiganju iger, temveč modeliranju, grafičnemu oblikovanju in podobno, poročata Slashdot in Gizmodo.

23 komentarjev

Novice iz nVidie

Brez NF200 čipa

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Najpomembnejša novica je zagotovo nativno delovanje SLIja na X58 čipovjih. Tako je, SLI bo deloval na vseh (certificiranih) ploščah brez potrebe po dodatnem NF200 delilnem čipu. Proizvajalci bodo ta čip lahko še vedno vgradili na matično ploščo, ve pa se, da čip stane 30 dolarjev oz. naj bi stal 20 dolarjev, če bi se proizvajalec odločil vključiti čip na vse modele svojih X58 plošč. Ena od prednosti je delovanje treh rež z x16 hitrostjo (1 prek X58 čipa, ostali dve pa se delita iz druge x16 linije prek NF200 čipa - TripleSLI?).

Do izida Core i7 platforme naj bi bilo certificiranih že kar nekaj plošč, na certifikacijo pa jih bodo morali proizvajalci poslati v nVidiine laboratorije v Santa Claro. Certifikat je namenjen za čim boljšo out of...

15 komentarjev

Februarja že GeForce 9?

DigiTimes - Očitno kalifornijsko podjetje NVIDIA ne bo pustilo konkurentu AMD-ju ( ATI) priti do sape. Nvidia naj bi namreč februarja naslednje leto izdala novo generacijo grafičnih procesorjev (GPU), poroča DigiTimes.

Prvi čip nove 9. generacije GeForce bo visokorazredni 65-nanometrski D9E. Podpiral bo DirectX 10.1 in Shader Model 4.1. Poleg tega pa naj bi junija poslali na trg še 55-nanometrski D9P, ki naj bi bil čip srednjega razreda. Slednji se bi tako pridružil AMD-jevi najnovejši seriji grafičnih kartic, ki že temeljijo na 55-nanometrskem procesu ( RV670).

100 komentarjev

GeForce 8800 GT uradno predstavljena

Slo-Tech - Težko pričakovana grafična kartica GeForce 8800 GT, ki temelji na jedru G92, je končno zagledala luč sveta. Ogibanj o njenih specifikacijah je konec, prav tako nam prvi uradni testi prikazujejo zmogljivost nove grafične kartice. Samo jedro G92 s frekvenco 600 MHz, vsebuje 112 Stream procesorjev, 512 MB 256-bitnega pomnilnika pa tiktaka pri frekvenci 900 MHz.

Po prvih uradnih testih sodeč , ki si jih lahko ogledate na VR-Zone, Tech reportu in Neoseeker-ju, je GeForce GT v večini primerov hitrejša od modela GTS, in je za svojo ceno med 199 in 259 ameriškimi dolarji zagotovo najboljši nakup.

Več o GeForce 8800 GT si lahko preberete v nVidiinem sporočilu za javnost.

Uradna tema v forumu.

188 komentarjev

nVidia: GeForce 8800 GT in osvežena GTS

več strani - V preteklih dneh so o nVidiinem prihajajočem grafičnem jedru G92, o katerem smo vam že poročali, luč sveta zagledale nove informacije. Tako bo uradno poimenovanje nove grafične kartice GeForce 8800 GT, njegova cena pa bo znašala med 200 dolarjev za različico s 256 MB pomnilnika ter 249 ameriških dolarjev za 512 MB različico. Nova grafična kartica naj bi v 3DMark06 dosegla 10769 točk, poleg tega naj bi se tudi zelo dobro navijala, s čimer utegne ogroziti sedanjo GeForce 8800 GTS.

Prav zaradi preprečitve konkurence znotraj lastne hiše so se pri nVidii odločili jedru GeForca 8800 GTS povečati število Shader enot s sedanjih 96 na 112, s čimer bi povečali zmogljivost omenjene različice. Ostale specifikacije GeForce 8800 GTS naj bi ostale nespremenjene. Več o tem na VR-Zone.

44 komentarjev

Bo G92 Geforce 8700 GTS?

VR - Zone - Kot poroča VR-Zone naj bi nVidiina prihajajoča grafična kartica z jedrom G92, o katerem smo vam pred dnevi že poročali, nosila ime GeForce 8700 GTS. V 65-nanometrski tehnologiji izdelanemu jedru bo družbo delalo 512 MB GDDR3 pomnilnika, pomnilniška širina pa bo znašala 256 bit-ov. Frekvenca jedra je zaenkrat neznana, medtem ko bo frekvenca pomnilnika predivdoma med 900 in 1000 MHz.

Izvorna novica na VR-Zone.

18 komentarjev

Nvidia novembra z G92

X-Bit Labs - Paleta grafičnih čipov iz zelenega tabora bo (predvidoma 12.) novembra razširjena z novim čipom, zaenkrat kodno poimenovanim G92 in izdelanim v 65 nm proizvodnem procesu. Poslanstvo novinca ne bo poseganje po kroni najhitrejšega, saj bi ga naj nVidia umestila v srednji zmogljivostni razred (performance-mainstream).

G92 se bo ponašal z izboljšanim PureVideo HD video pogonom in PCI Express 2.0 vmesnikom, podatke pa bo zmogel pošiljati v jeziku treh različnih standardov - DVI, DisplayPort in HDMI. Trenutno še ni znano, ali bo čip nudil podporo prihajajoči Microsoftovi grafični knjižnici DX 10.1, ki bo vključena v prvi paket popravkov za Visto.

Izvorna novica.

31 komentarjev

JVC razvil najmanjši projekcijski čip s 4K2K ločljivostjo

BuisnessWeek Online - JVC je 19.6. tega leta predstavil projekcijski čip velikosti 1,27 palca, ki prikazuje sliko v ločljivosti 4096 x 2400 - skoraj 10 mega pikslov - kar je štirikrat več, kot zahteva standard Full HD.

Po navedbah proizvajalca naj bi bila napravica 4K2K sposobna kontrastnega razmerja 20.000:1. Delovanje čipa temelji na tehnologiji D-ILA (Direct-Drive Image Light Amplifier), ki je sorodna LCoS (Liquid Crystal on Silicon). Nov način je tako sposoben večje gostote pik na palec kot do sedaj pogosto uporabljani DLP in LCD. Dosedanji konkurent Sony s čipom velikosti 1,55 palca zmore resolucijo 4096x2160 pikslov, zapakiran pa je v škatlo velikosti dveh big tower PC ohišij.

Z novim čipom se nam torej obetajo bolj prenosni projektorji, ki bodo v začetku, kot je že v...

8 komentarjev

Microsoft zavaja s prodajnimi številkami

PC Magazine - Če lahko verjamemo članku PC Magazine-a, so navedbe Microsofta, po katerih naj bi v zadnjem mesecu prodali 20 milijonov kopij Viste, lažne. Pisec pravi, da se številke ne ujemajo s številom prodanih PC-jev v februarju in da so licence naprodaj že 4 mesece, zato je sumljivo, da bi se jih velika količina prodala ravno v zadnjih 30 dneh. Vse skupaj naj bi bila spretna marketinška taktika, v okviru katere bi prikazali prodajne številke, precej višje od XP-jevih, realno gledano pa je po avtorjevem mnenju uspeh Viste malce za uspehom starejših Oken. Preberite.

20 komentarjev