»

ECS K7S5A SiS 735 matična plošča

Amdmb.com - SIS735 je vsekakor še vedno precej vroč nabor, ki ni kar tako požel toliko zanimanja. Marsikateri uporabnik se je že prav kislo nasmehnil, ko je videl, da se SIS trudi na novemu naboru za najnovejše AMD-jeve procesorje, vendar pa se je ta kisle nasmešek ob izdaji tega nabora razširil v prešeren nasmeh, saj je SIS735 presegel pričakovanja. SIS tako spet gre na pot stare slave, ki jo je dosegel v času procesorjev 486. Da bi videli, kako se SIS735 lahko kosa s konkurenco, si morate ogledati test na strani Amdmb.com, kjer pravijo, da je bila ECS K7S5A matična plošča ravno zaradi velikih pričakovanj najbolj testirana matična plošča za Tyanovim rešitvam. Živel SIS in da bi nas še kdaj založili s kakšnim dobrim naborom.

1 komentar

Pomnilniški interleaving

2CPU - Nekaj časa po tem, ko so na trg prišle prve VIA Apollo Pro133A matične plošče, se je na veliko začelo govoriti o Memory Interleaving opciji, ki jo je to čipovje omogočalo. Velika večina ljudi sploh (in še vedno) ni vedela, kaj za vraga to sploh je... pomembno je bilo, da so se performanse matične plošče z vklopljeno opcijo povečale za do 50%. No, če vas je vedno zanimalo kaj Interleaving sploh pomeni ter od kod takšni pospeški, potem bo za vas kot nalašč novi članek s Sergiotove omiljene strani, 2CPU. Glede na to, da so fantje opravili precej dobro delo, ogled priporočam!

5 komentarjev

Znanstvenik odpuščen zaradi zemljevidov Aljaske

The Register - In to ne kakršnihkoli zemljevidv, temveč zemljevidov biološke raznolikosti na Aljaski. Njegovo mišljenje je, da je bil iz geološko-biološkega inštituta v Marylandu, ZDA, odpuščen zaradi politične občutljivosti zemljevidov tega območja. Odgovorni pa pravijo, da je bil odpuščen, ker je te zemljevide prekmalu objavil, čeprav so že bili javno dostopni. Mislm kr neki....
No, če vas še vedno zanima celotna zgodba, si jo oglejte tukaj.

3 komentarji

VIA čipovja od znotraj

VIA Hardware - Tudi fantje na VIA Hardware so se prepustili Radostni Destrukciji, le da so se znesli nad njihovimi najljubšimi matičnimi ploščami, takimi z VIA veznimi čipovji. S plošč so namreč odlotali North Bridge veznih čipovij, jih razstavili ter poslikali. Skozi čas je nastala prava zbirka, ki si jo lahko ogledate tukaj. Torej, če vas je vedno zanimalo, kako izgleda vezno čipovje od znotraj, si stvarco le oglejte. Po moje boste razočarani .

0 komentarjev

Še malo o Pentiumu 4

Euro Gamer - Če bi Intel lepo nadaljeval svojo tradicijo, bi bil Pentium 4 imenovan Oktium. No, če vas P4 še vedno zanima, če še vedno ne veste točno za kaj se gre, kaj je NetBurst ter kaj je RIMM Rambus pomnilnik, čemu služi ter kaj izboljša - si preberite tole. Res poučen ter obsežen članek o tem novem, za Intelove pojme revolucionarnem, procesorju. Kar veselo na branje .

6 komentarjev