»

Tretjina ljudi uporablja nezaščiteno sosedovo omrežje

Ars Technica - Skupina Wi-Fi Alliance je naročila raziskavo pri Wakefield Research, koliko uporabnikov interneta se je že povezalo na sosedovo nezaščiteno brezžično omrežje za dostop do interneta. Bodisi po nesreči bodisi v nuji, takšnih je očitno kar tretjina.

Anketirali so 1054 Američanov in ugotovili, da jih je 32 odstotkov že uporabilo nezaščiteno brezžično omrežje, za katero so vedeli, da ni javno. Pred dvema letoma jih je bilo le 18 odstotkov, kar pripisujejo vedno večji priljubljenosti prenosnih računalnikov...

62 komentarjev

Microsoft 'podkupuje' razvijalce

Bo Microsoftu uspelo na hitro zagnati razvoj iger?

vir: TG Daily
TG Daily - Mnogi so napovedovali, da bo iPhone začel močno konkurirati prenosnim igralnim konzolam, predvsem Nintendu DS, ki na tem področju drži primat. Brez dvoma ima iPhone v AppStore veliko število brezplačnih in plačljivih, kakovostnih iger, vseeno pa mu morda manjkajo nekateri največji naslovi, ki jih ima Nintendo DS. A zdaj očitno želi mešati štrene še Microsoft. Po spletu krožijo poročila, da Microsoft kontaktira razvijalce iger za iPhone ter jim ponuja začetne stimulativne denarne nagrade, če se odločijo igre razviti tudi za prihajajoči Windows Phone 7. Z mnogo večjim poudarkom na zabavi in socialnosti je to pravzaprav dokaj...

40 komentarjev

Namerno uničevanje iPhonov

Izdelan 'preveč' dobro?

vir: Tom's Guide
Tom's Guide - Ameriška zavarovalniška družba Supercover Insurance, pri kateri je mogoče zavarovati tudi elektronske napravice (npr. mobilne telefone - iPhone), ugotavlja, da je kar dve petini zahtevkov za povračilo sredstev, povezanih z uničenim iPhoneom, neupravičenih. Večinoma gre sicer za ljudi, ki so jim njihovi mobilni družabniki tako pri srcu oz. jih tako skrbi zanj, da ga zavarujejo, a je pri tej zgodbi tudi druga plat. Pri zavarovalnici so predvsem v mesecu, ko je Apple predstavil iPhone 3GS, opazili kar 50% več zahtevkov za nadomestilo sredstev za nov aparat, saj je bil stari ukraden, izgubljen oz....

33 komentarjev

Prvo javno omrežje 4G bo na Švedskem

X-Bit Labs - Ericsson in TeliaSonera sta včeraj objavila, da sta sklenila pogodbo o izgradnji prvega komercialnega omrežja LTE (long term evolution) za mobilne naprave četrte generacije, ki ga bo za TeliaSonero sestavil in vzdrževal Ericsson. Z njim bodo pokrili širše področje švedske prestolnice Stockholm. Če bo slo vse po načrtih, bo omrežje nared za delovanje v letu 2010. Novo omrežje bo omogočalo bistveno višje hitrosti pri brezžičnem dostopu do interneta, tako da bodo lahko uporabniki kjerkoli npr. na svojih prenosnikih ali mobilnikih spremljali HD-televizijske programe. V prihodnosti, pravijo, nameravajo omrežje razširiti tudi po drugih delih Švedske in Skandinavije nasploh.

41 komentarjev

iPhoni spravili na kolena brezžično omrežje

Slashdot - Na Univerzi Duke poročajo o nepojasnjenih težavah s svojim brezžičnim omrežjem, za katere sumijo iPhone. Brezžični usmerjevalniki in dostopne točke, ki nudijo omrežje, so iz neznanih razlogov začasno nedosegljivi za 10 ali 15 minut, nakar se zgodba čez nekaj časa ponovi. Okrivili so iPhone, ki naj bi omrežno opremo zasuli z več kot 18.000 zahtevki na sekundo in jo tako preobremenili. Ciscova oprema po besedah upravljavcev ni kriva -- za zdaj se nagibajo k razlagi, da omrežje poplavi iPhone, ki se preseli iz dometa ene postaje v drugega. Več o tem.

14 komentarjev

Apple načrtuje cenejši iPhone

Slashdot - Na internetu se pojavljajo govorice, da Apple načtruje cenejšo verzijo svojega mobilnika z imenom iPhone. Novi mobilnik naj bi bil zgrajen na podlagi iPod Nano predvajalnika, stal pa naj bi okoli 300$. Sam telefon naj bi zaradi znižanja stroškov imel tudi manj funkcij. Apple zaenkrat teh govoric noče komentirati. Več o tem preberite v novici na reuters.com ali v novici na slashdot.org.

17 komentarjev

Prah okrog iPhonea se je polegel

več strani - Ves hrup, ki smo mu bili priča v zadnjih dneh, se počasi umirja. V prvih treh dneh je bilo prodanih kar 525.000 kosov, Apple je očitno dobro poskrbel za zaloge, saj kupci niso v prvih nekaj urah izropali vseh zalog kot pri običajnih podobnih izidih naprav. Zloglasnih iPhoneov je večinoma zmanjkalo le v poslovalnicah njihovega mobilnega partnerja AT&T.

Vse omembe vredne IT publikacije so se že dokopale do svojega primerka in ga pošteno pretestirale. Če ste potencialen kupec ali pa imate samo preveč časa, lahko preberete kar 10 različnih opisov. Tisti kritično nastrojeni bodo bolj zadovoljni, ko se bodo naslajali nad desetimi bistvenimi pomanjkljivostmi in dejstvom, da je napravica vredna pol manj, kot dejansko stane.

Uporabniki na veliko tekmujejo med sabo v hitrosti tipkanja, trenutni rekorder z malce čudaško tehniko dosega kar 35 besed na minuto. Proizvajalci na drugi strani tekmujejo v tem, kdo bo v svoje telefone bolj učinkovito uvedel podobne tehnologije, seveda pa so...

56 komentarjev

Izšel iPhone

več strani - Če niste vikenda prespali v jami, ste verjetno že precej razdraženi, saj od predvčerajšnjega izida iPhonea polovica tehnološko usmerjenih spletnih strani piše samo o njem. Da boste ostali obveščeni, smo pripravili kratek povzetek dogajanja.

Nekateri so ga odpakirali in se slinili nad njim, drugi so ga testirali, tretji žrtvovali Internetu. Nekaj primerkov je že bilo namenoma ali po nesreči uničenih. Kot ob vsakem izidu nove, zaželjene elektronske naprave, je tudi tokrat poplavljen eBay, a cene niso najbolj astronomske, ker telefonček, presenetljivo, ni bil razprodan. Zloglasno aktivacijo se je že uspešno zaobšlo, uporabnike 64-bitnih oken bolj moti nekompatibilnost z njihovo različico OS-a, za konec pa naj omenim še, da se že pojavljajo govorice o evropskem izidu posodobljene različice z UMTS-om.

In še najbolj zabavna povezava v novici - zmagovalka boja za iPhone.

77 komentarjev

Posodobljen iPhone

MacRumors.com - Apple je tik pred izidom enega najbolj pričakovanih izdelkov v zgodovini podjetja izdal še nekaj podrobnosti. Mobitel iPhone, ki ga lahko pričakujemo konec tega meseca (natančneje 29. junija), bo po novem brez vmesnega polnjenja baterije zmogel kar 8 ur klicev, 24 ur predvajanja glasbe in več kot 10 dni v pripravljenosti. Manjša posodobitev je tudi steklena, na praske odporna površina oz. prevleka za zaslon.

Izvorna novica in uradna izjava za javnost.

38 komentarjev

Apple ima težave z iskanjem partnerja za prodajo iPhone-a v Evropi

Slashdot - Apple se spopada s težavami pri osvajanju mobilnega trga v Evropi, saj ne najde operaterja, ki bi bil pripravljen sodelovati z njimi. Nekateri operaterji so šli tako daleč, da so izjavili, da nikoli ne bodo prodajali iPhone-a. Njihova edina možnost za prodajo v Evropi je zaenkrat le preko lastnih trgovin, kar pa pomeni, da ne bodo mogli mobilnika zakleniti na operaterja.

Izvorna novica.

44 komentarjev