»

NEST 2009

Slo-Tech - Še dober teden nas loči od letošnjega NESTa. Prostor je trenutno 55,5 odstotno zaseden, prijave pa sprejemamo še do petka. Vse ekipe, zainteresirane za tekmovanje CTF v administraciji strežnikov, prosimo, da nam po elektronski pošti sporočijo, kateri je njihov najljubši operacijski sistem.

Na program je bilo dodanih nekaj novih predavanj, ki so vsekakor vredna ogleda. Glede na vprašanja v zvezi s tekmovanji v različnih igrah pa bi radi še enkrat ponovili znano Slo-Tech geslo: Igra se vse (in karkoli). Tekmovanja s smiselnim številom tekmovalcev na koncu dobijo v podelitev nagrade v vrednosti sorazmerni s številom tekmovalcev.

55 komentarjev

Odprte prijave za NEST 2008

Slo-Tech - Po nestrpnem čakanju se danes tudi uradno odpirajo prijave za letošnji NEST, ki se bo v Piranu odvijal med 18. in 20. julijem. Če na hitro povzamemo vsebino domačega branja:
  • nahajali se boste nekaj metrov od morja, zato se posledično priporoča, da s seboj vzamete tudi kopalke in zadostno število brisač
  • hrana je organizirana, tako da se vam načeloma ni potrebno obremenjevati z odhodi v picerije
  • prinesite slušalke, primerno dolg UTP kabel in podaljšek za elektriko
  • poskrbnite za primerno zalogo higienskih pripomočkov in brisač
  • prinesite spalno vrečo in armafleks

Sedaj pa se brž prijavite, saj je število mest omejeno.

10 komentarjev

NEST.2007 se odvija

Polna dvorana

Slo-Tech - Po napornih pripravah čez teden se je včeraj odprl sedmi tradicionalni Slo-Tech lanparty, ki ga že nekaj časa poznamo pod imenom NEST. Prvi dan je potekal malce bolj mirno, uporabniki so kapljali v dvorano in se adaptirali na poletno klimo, odvilo se je nekaj predavanj in odigrala kakšna igra, zaspali pa smo ob projekciji filmov.

Danes se zadeve valijo naprej s polno paro. Prijazne tete kuharice so nas nahranile z zajtrkom in kosilom, tudi najbolj zaspani so že vstali, se prikazali izpod tušev in se lotili poslušanja predavanj ter tekmovanj v različnih igrah. Seveda ne manjka ostalih postranskih dejavnosti (delavnice, tekmovanja v hekanju in modificiranju ohišij, vožnja simulatorja formule 1, itd.). Manj aktivni geeki...

47 komentarjev

NEST (V)

Slo-Tech - Še tri dni nas loči od letošnjega NEST-a. V opisu dogodka si lahko preberete skoraj dokončen seznam predavanj s kratkimi opisi.

Prijave bomo verjetno zaprli jutri, zato se v primeru, da nameravate priti, prijavite čim prej. Postavili bomo le nekaj več mest, kot bomo imeli sprejetih prijav.

Več podatkov.

46 komentarjev

NEST.2007 (IV)

Slo-Tech - Malo novih podatkov o tem kaj se dogaja. Letos bomo nazaj uvedli overclockersko delavnico, zato vsi, ki vas tovrstno početje zanima, vabljeni.

Prostor je že 70 odstotno zaseden. Po potrebi lahko število mest trenutno še povečamo, zato se prijavite zdaj. Naslednji teden bo omejitev takšna kot je.

Za vse prisotne bomo ponovno organizirali tekmovanje iz sestavljanja in razstavljanja računalnika ter lotanja (česa točno naj zaenkrat ostane skrivnost).

Več podatkov

20 komentarjev

Nest.2007 (III)

Slo-Tech - Ker se veselo prijavljate na dogodek, bi vas želeli opozoriti, da je dvorana že 60 odstotno zasedena.

Še nekaj odgovorov na pogostejša vprašanja:
  • Alkohol je še vedno prepovedan. Če vas dobimo, letite ven.
  • Prostor je klimatiziran
  • Zagotovljena je varnostna služba
  • Do plaže imate 3 minute hoje -- s seboj vzemite kopalke
  • Ja, letos imamo majice. Precej njih
  • Tudi letos vas čaka kup brezplačne pijače, tako kot lani
  • Dokončen urnik skupaj s predavatelji bo znan takoj, ko dokončno ugotovimo koliko časa potrebujemo za izvedbo tekmovanj


Cena je malo višja kot prejšnja leta, vendar vsebuje HRANO. Za vstopnino torej dobite večerjo v petek, zajtrk, kosilo in večerjo v soboto ter zajtrk / kosilo v nedeljo. Če želite poleg tega tudi dostavo ... bo organizirana. Če ste pri volji in ste pripravljeni stopiti dva koraka do najbližje gostilne, tudi v redu. Cena je 25 EUR in bo taka tudi ostala.

PS. Med letošnjimi sponzorji imamo med drugim Intel

83 komentarjev

TV prenosi računalniških iger v ZDA

Slo-Tech - Nekateri med vami, ki se bolj zanimajo za kiberkulturo in vse, kar je z njo povezano, najbrž veste, da je ta v nekaterih azijskih državah, predvsem Koreji in Japonski, bolj razvita kot pri nas. Virtualno in resnično življenje posameznika sta bolj povezana, zelo pa je uveljavljen tudi virtualni šport oz. tekmovanje v multiplayer igrah. Pri nas je to še vedno zadeva navdušencev, medtem ko Korejci slavijo zmagovalce kot mi nogometaše in košarkarje, prenose tekem pa spremljajo po televiziji. In enako bi se znalo počasi zgoditi tudi na drugi strani Luže, v Združenih državah Amerike. Televizijska postaja DirecTV bo namreč začela svojim gledalcem nuditi prenose največjih svetovnih turnirjev v računalniških igrah, prva med katerimi bosta in CPL Winter Finals in pa Championship Gaming Invitational, poroča slashdot.

Naslednje poletje vam POP TV prinaša NEST.2007 v živo. Komentiral bo Miran Ališič.

13 komentarjev

NEST.2004 - prijava

Slo-Tech - Od 16. do 18. julija bo v OŠ Sečovlje potekal Slo-Techov dogodek poimenovan NEST.2004. Poleg zanimivih predavanj o nelinearnem urejanju filma, grafičnih tehnologij, linuxu ter navijanju bomo postavili tudi gigabitno mrežo ter kopico namenskih strežnikov za različne igre. V okviru tekmovalnega dela bosta potekali tekmovanji v Quake 3 Arena ter Unreal Tournament 2004 z bogatimi nagradami za najboljše.

Prostora je letos za 200 računalnikov in njihovih lastnikov. Prijava je vsekakor obvezna, če ne želite ostati pred vrati. Prav tako zaradi velikega zanimanja in omejenega prostora ne morete prijaviti kolegov. Vsak se mora prijaviti sam.

11 komentarjev