»

Orange Orb

PC Stats - Najbrž se vsi spomnite legendarnega Blue Orba (med brati "blorb"), ki ga je Theramltake izdal pred kakim letom dni. Blue Orb je s svojo revolucionarno zasnovo in majhnostjo prepričal marsikaterega uporabnika v nakup. Vendar časi se spreminjajo in Blue Orb se bo kljub popularnosti moral umakniti drugim rešitvam. Thermaltake ima že pripravljenega naslednika, ki se imenuje Orange Orb (Oorb). Oorb je malce manjši, kar pomeni, da vam ob inštalaciji na grafično kartico ne bo "pojedel" enega PCI slota, vsebuje pa tudi ventilator, ki se vrti z manjšo hitrostjo (5000 RPM). Kaj pa rezultati? Pri testih se je Orange Orb izkazal kot boljši od Blue Orba, vendar samo za stopinjo C. Pričakovali bi malce več, kajne? No, kakorkoli že, Orange Orb je kar dostojno nadomestilo za Blue Orba, ki bo popravil napake predhodnika.

0 komentarjev

Lanparty BIG #2 se bliža

Slo-Tech - Fantje s Slo-Lanparty strani sporočajo, da se njihov hčerinski megaprojekt z imenom Lanparty BIG #2 približuje z veliko naglico. Če še ne veste, bo šlo za največji slovenski Lanparty doslej, s turnirji, DVD wallom in raznimi predstavitvami. Fantje sporočajo, da so zaradi velikega zanimanja morali povečati maksimalno število udeležencev na 120, toda s prijavo raje pohitite, da ne bo zmanjkalo prostora. Če je to res (in ne gre za poceni reklamo ), se nam obeta res zanimiv dogodek... Več informacij najdete kar na njihovi domači strani.

0 komentarjev

Amazon bo prodajal tudi PC-je

The Register - Iz Amazon.com-a so oznanili, da bodo začeli prodajati tudi osebne računalnike. Za to potezo so se odločili, da bi končno zlezli iz rdečih številk ob koncu tega leta.
Osebne računalnike bodo začeli prodajati jeseni, čeprav natančnega datuma niso izdali. Znano še tudi ni, natančno katere proizvode in od katerih proizvajalcev bodo prodajali. Produkte pa bodo kupcem poslali direktno prodajalci.

0 komentarjev

Mini Super Orb

NeoSeeker - Wow, prvo imamo Chrome Orbe, nato Super Orbe, potem se pa prikažejo takoimenovani Mini Super Orbi. Se je Thermaltakeovcem zmešalo? Niti ne, saj je bil eden večjih problemov pri Super Orbu njegov premer. Problem je namreč nastopal pri osnovnih ploščah z manj prostora, tako da je bila edina možnost pritrditve Super Orba na osnovno ploščo brušenje / ukrivitev reber. Tako so se načrtovalci pomujali ter ponudili 4 milimetre ožji hladilnik ter ga, izvirno kot le kaj, poimenovali Mini Super Orb. Če berete Slo-Tech že dlje kot mesec, potem ste opazili, da nad samimi zmogljivostmi Super Orba nismo bili zadovoljni, saj je enostavno ponujal premajhno razliko v temperaturi za preveliko fizično velikost. Tukaj je stvar ista, vsaj tako ugotavljajo NeoSeekerji. Njihov pogled na to hladilno enoto si preberite na tej strani.

4 komentarji

Mini Super Orb

Thermaltake - Kar nekaj uporabnikov je imelo težave z namestitvijo Thermaltakovih Chrome/Super Orb hladilnikov na svoje matične plošče, predvsem zaradi velikih kondenzatorjev, ki so ponavadi nameščeni tik ob procesorskem podnožju. Da bi rešili tudi to težavo, so pri Thermaltaku pripravili novi hladilnik z imenom Mini Super Orb. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je Super Orb, le da so mu zmanjšali premer z 69 na 65mm. Če vas zanimajo podrobnosti, jih najdete tukaj.

0 komentarjev

Showa Skived hladilnik

PCRoddin - Nekateri srečneži, ki so od Intela dobili testne modele Pentiumov3 1GHz, so zraven procesorja našli zelo zanimiv hladilnik z imenom Showa Skived. Gre za aluminijasti hladilnik z učinkovitim dizajnom hladilnih reber, ki so zelo tanka in zavita. Na PCRoddinu so hladilnik pretestirali posebej in prišli do ugotovitve, da se lahko kosa celo s Super Orbom. In to samo s srednje močnim 60mm ventilatorjem. Na splošno je hladilnik precej zanimiv, škoda le, da se ga ne da dobiti v prosti prodaji.

3 komentarji

Super Golden Orb

3D Chipset - Heh, verjetno ste že vsi mislili, daje Thermaltake popolnoma pozabil in Intelove procesorje, saj sta zadnja dva produkta ( Chrome in Super Orb ) bila namenjena SocketA procom. No, temu ni tako, saj so najavili novega člana Super Orb družine, Super Golden Orba. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je originalen Super Orb, le da je zlate barve in da ima enak pritrditveni mehanizem kot Golden Orb. Torej gre za Super Orba, namenjenega Intelovim FC-PGA procesorjem.

3 komentarji