»

BlackOps končno zagledal luč sveta

Foxconn BlackOps

Slo-Tech - Foxconn je končno predstavil matično ploščo BlackOps, ki temelji na Intelovem veznem naboru X48. Gre za matično ploščo za najbolj zagrizene navijalce saj poleg osemfaznega digitalnega napajalnega sklopa omogoča tudi štiri različne načine hlajenja veznega nabora. Le ta se namreč lahko hladi tako z zračnim oziroma vodnim hlajenjem kot s suhim ledom oziroma tekočim dušikom, kar omogoč posebna izvedba hladilnika veznega nabora. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji dobrega zvoka, saj za le-tega skrbi na Realtekovem osemkanalnem ALC885 čipu temelječa zvočna kartica, ki so jo pri Foxconnu poimenovali SONAR.

Poleg vsega prej naštetega omogoča omenjena matična plošča tudi hkratno uporabo dveh oziroma več AMD-jevih...

11 komentarjev

Asus P5K deluxe

X-Bit Labs - Na X-Bit labs so se spravili na Asusovo najnovejšo ploščo, ki seveda temelji na Intelovem veznem čipovju P35. Ugotovili so, da gre za zelo kvaliteten izdelek, plošča se je namreč izkazala tako s svojo dodatno opremo, kot z golo zmogljivostjo in navijalskimi funkcijami. Če nabavljate nov sistem, ne boste zgrešili z nakupom, sicer pa nadgradnja ni pretirano smiselna, saj se od prejšnje generacije razlikuje zgolj v nekaterih malenkostih (podpora za prihajajoče procesorje, ...).

Izvorni članek.

21 komentarjev

Asus s prilagodljivim prenosnikom

Daily Tech - Dandanes lahko v večini prenosnikov praviloma nadgradimo samo pomnilnik in trdi disk, saj se proizvajalci trudijo izdelati tem manjše in lažje izdelke, na račun česar trpi modularnost. Asus se je odločil, da bo šel za spremembo v drugo smer, zato je predstavil model C90, prenosnik, namenjen igričarjem.

Naprava temelji na sveži platformi Santa Rosa, lastniki pa lahko po izbiri vanjo poleg običajnih stvari vgradijo še grafično kartico (reža MXM), optični pogon in procesor, vse to brez posega v garancijo. Prenosnik tehta dobre 3 kilograme (vključno z baterijo, ki omogoča 4,5 ure dela) in je opremljen z bogato ponudbo periferije (med nadpovprečnimi lastnostmi so podpora 802.11n ter priključka eSATA in HDMI).

Izvorna novica.

21 komentarjev

Asus OCgear

Asus OCgear

Tweak Town - Asus naj bi na prihajajočem Computexu predstavil zanimivo rešitev za vse navijalce grafičnih kartic, saj bo mogoče njihovo najnovejšo grafikuljo s čipom GeForce 8600 navijati kar preko enostavnega pripomočka, imenovanega OCgear, ki se vgradi v prosto 5,25-palčno režo.Zaenkrat ni podatkov o tem, kako bo omenjena naprava povezana s samo grafično kartico, znano pa je, da bo z njeno pomočjo mogoče upravljati s frekvenco grafičnega jedra in hitrostjo ventilatorja na hladilniku kartice. Poleg tega bo prikazovala temperaturo GPU-ja ter trenutno število prikazanih sličic na sekundo.

Izvorna novica.

8 komentarjev

Tudi Asus z dual X1950 pro

Asus EAX1950 Pro Dual

X-Bit Labs - Po tem, ko je sredi preteklega meseca Sapphire predstavil grafično kartico z dvema grafičnima jedroma Radeona X1950 PRO, je podobno grafično kartico najavil tudi Asus. Za razliko od Sapphirovega modela pa ne bo šlo za dve grafični jedri na enem tiskanem vezju, ampak za dve med seboj povezani tiskani vezji, podobno kot pri nVidiinem GeForce 7950 GX2, poleg tega Asusov model nima CrossFire priključka.

Več o tem si preberite na X-bit labs-u.

9 komentarjev

Testi na X-Bit Labs

X-Bit Labs - Te dni, ko je vročina povsem neznosna, so na X-Bit Labs izvedli nekaj testov računalniških komponent in spisali zanimiv članek. Seveda zadnje čase na področju procesorjev in matičnih plošč teče največ besed okrog Intela ter njihovega čipovja i875P oziroma i865PE, ki so ju tudi stestirali. Za več informacij pa vam podajam povezave do testov.

0 komentarjev

Novi načini poviševanja državnih prihodkov

The Register - Čeprav znamo biti zagovorniki minimalističnih in uporabnih spletnih strani zelo glasni, še potrpimo, če gre pri teroristu za nadebudnega šolarčka, uspešno podjetje ali skupino, ki se ukvarja z razvojem profesionalnih spletnih rešitev za trg. Povsem drugače pa je, ko se ljudstvo zave, da so recimo oni sami sofinancirali izdelavo tovrstnih strani.

V 'nerodnem' položaju se je tako znašla otoška vlada. Na testu se je namreč izkazalo, da spletna stran (podrobnosti o spletni povezavi neznane) hiše s 10th Downing st. obsega kar 187 kB (!), medtem ko se absolutni rekorder, stran njihovega zavoda za zaposlovanje, nalaga kar minuto in dvajset (1:20) sekund. Klik!

Zaključek: v osemtedenski raziskavi je bilo preverjenih 70 vladnih spletnih strani (ponavljam: v Veliki Britaniji) -- povprečni nalagalni čas je znašal 22 sekund.

Da bi se kaj takega zgodilo pri nas (hipotetično recimo, da temu trenutno ni tako--), bi se uporabniki Telesmeha ne počutili več hendikapirane.

1 komentar

Kolobocija okoli iXBT Labs strani

Jaz - Huh, moram reči, da me je ta stvar kar pošteno presenetila! Večina vas verjetno pozna odlično hardversko stran, iXBT-Labs in tudi ve, da je na voljo v ruskem in angleškem jeziku. No, fantje na angleškem delu so nedavno najavili spremembo URLja v http://www.xbitlabs.com. Vse lepo in prav? V bistvu niti ne. Na originalnem http://www.ixbt-labs.com/ naslovu se je zadnje dni namreč nahajala samo ruska stran, danes pa so zadevo malce spremenili in objavili nekaj zanimivih informacij. Izkazalo se je, da so resničnemu iXBT-Labsu pred nekaj časa ukradli URL in da je ta stran, ki smo jo celi čas spremljali v bistvu nekakšna prevara! Sedaj so si rusi priborili nazaj domeno, "fake" stran pa se je preselila na http://www.xbitlabs.com. "Uradna" angleška verzija "originalnih" iXBT-Labsov je v bistvu stran Digit-Life! Zmedeni? Jaz tudi [:))]...

1 komentar