»

Izmenjevalna omrežja: mastne obloge na kablovju

Vnunet - Podjetje Sandvine je objavilo rezultate raziskave o vplivu izmenjevalnih omrežih ala Kazaa na omrežno 'infrastrukturo'. Po njihovih rezultatih naj bi delež slednjih znašal kar med 40 % in 60 % vsega internetnega prometa -- o ekonomskih posledicah pa mi verjetno ni potrebno pisati. Klik!

Osebno sem bil nad tako veliko številko kar presenečen -- vendar ne začuden. Če samo pomislim, kako se je življenje mojega računala spremenilo s prihodom ADSL-ja: pred tem, ko sem bil happy ISDN user, je moj mesečni promet znašal 650 MB (ne hecam se -- ravno za en CD :)). Pa sem povezavico uporabljal za vse, kar sem dejansko potreboval. Kakorkoli, prvih 48 ur na ADSL-ju sem ustvaril za pol leta "ISDN prometa". Poslal nisem 5 emailov več, novic za Slo-Tech pa tudi ne napisal. Slaba vest?

15 komentarjev

Ko se nakupovalni voziček ustavi

Gambit - Verjetno vam je znana sobotna gneča iz lokalnega Interšpara, ko se včasih zgodi, da celo zmanjka nakupovalnih vozičkov. Podobno dogajanje so pod drobnogled vzeli pri britanski trgovski verigi Asda in ugotovili, da nove lastnike najde tudi do 80% vozičkov.
Tako so izračunali, da je ekonomska računica boljša, če kupijo nove, elektronsko podprte vozičke, ki "vedo" kje se lahko nahajajo, v primeru da pa se preveč oddaljijo od dovoljenjega območja, pa se vklopi zavora, ki oteži krajo. Kul, ne?
Zanimivost so zasledili tukaj.

3 komentarji

Vesoljski hladilnik

Club Overclocker - Zen... hladilnik iz vesolja! No, v bistvu ne, prihaja namreč iz Japonske. Zadevica je posebna prav v vsem. Hladilnik nima samo navadnih reber, temveč ima v rebrih neke vrste tekočino. Zanimivo, inovativno. 2 ventilatorja skrbita za zadosten pretok zraka, vse skupaj pa je "oblečeno" v plastični pokrov. Sliši se super! Pa se tudi obnese tako? Preberite si test na ClubOC-ju. Še slika:

3 komentarji

Obnovljena moda Fan Adapterjev

Club Overclocker - Overclockerska scena očitno doživlja neke retro flashbacke. Prvo ponoven razmah vodnega hlajenja, sedaj pa še Fan Adapterjev... Te overclockerji poznamo in z njimi eksperimentiramo že leta, pred kratkim pa so se nekatera podjetja lotila tudi masovne proizvodnje. Eno takšnih je tudi HighSpeedPC, ki nadebudnim množicam ponuja 60-80mm adapterje, ki jih lahko namontirate na vse standardne hladilnike. Njihov izdelek so pod drobnogled vzeli na ClubOC, toda z njim niso bili preveč zadovoljni. Po njihovih rezultatih so namreč z 80mm ventilatorjem dosegli precej slabše rezultate, kot s privzetim 60mm. Test si lahko ogledate tukaj, jaz pa se bom zaenkrat vzdržal komentarjev......

1 komentar

Serijska produkcija Fan Adapterjev

Club Overclocker - Če se spomnite, je pred meseci nastal pilotski projekt fan adapterja, ki je omogočal priključitev 120mm ventilatorjev na 60 mm reže za ventilatorje. Ta rešitev je postala zelo zanimiva, saj so lahko eXtreme overclockerji na svojo Alpho, ki ima prostor za 60 mm režo, pritrdili kar 120 mm ventilator, kar je seveda še bolj povečalo zmogljivosti za večjo pridobljeno frekvenco. Ker je bil to takrat pilotski projekt, se še ni vedelo, ali bo zadevica kadarkoli prišla v masovno produkcijo. Danes sem pa na ClubOC zasledil prav to zadevo, ki je sicer izgledala malo drugače. Tukaj si oglejte, kako igračka izgleda. Ker pa to ni enak produkt tistemu pilotskemu projektu ter je malo slabše kvalitete, ocena ni tako visoka... Torej bi vsem lastnikom Alpha coolerjev rekel, naj počakajo na naslednjo inačico istega produkta - z izboljšavami, seveda.

0 komentarjev