»

Po podatkih prodajalcev umre 30% Xboxov

Gizmodo - Lastnike konzol Xbox360 ob neobičajnem obnašanju njihove škatle pogosto skrbi, da bo šla rakom žvižgat. Nezanesljivost Microsoftovega izdelka postaja pregovorna in zlobni rdeči obroč, ki oznanja smrt, strah vsakega igričarja. Po Microsoftovih podatkih naj bi iz takšnih in drugačnih razlogov predčasno umrlo pet odstotkov konzol, kar je dokaj sprejemljiva številka. A distributerji in prodajalci se ne strinjajo, nedavno je namreč prišlo na dan, da naj bi se glede na njihove analize pokvarilo kar 30% Xboxov. Ali jim gre verjeti, bomo najbrž izvedeli v prihodnjih dneh, če se bodo Redmondovci opogumili in podali izjave za javost.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Senzor nagiba za Xbox360

engadget - Sony je ostal brez vibracij v svojem ploščku, pa jih po novem namerava vrniti vanj, drugi očitno pogrešajo zaznavanje premikov v ploščku Microsoftove Xškatle. Na tržišču se je namreč pojavil Tiltboard 360 iz podjetja Talismoon.

Gre za majhen košček vezja s par čipi, ki je namenjen vgradnji v plošček konzole. Po kratkem elektrotehničnem posegu boste tako dobili napravo, ki ve, da jo tresete, problem pa je, da bodo 40 dolarjev, kolikor proizvajalci hočejo zanjo, najbrž odšteli le redki. Gre namreč za (vsaj zaenkrat) povsem neuradno izdajo, ki bo koristila zgolj spalničnim programerjem, ki plošček priklapljajo na osebni računalnik, medtem ko je uradna podpora v pravih igrah nadvse...

11 komentarjev

Sony pripravlja SIXAXIS s tresenjem

Daily Tech - Ob predstavitvi PlayStationa 3, še preden je le-ta izšel, je Sony šokiral gledalce s podatkom, da njihovi novi stari ploščki ne vsebujejo dodatkov za tresenje med igranjem. Odločitev so utemeljili s komentarjem, da so vibracije stvar prejšnje generacije, oni pa so dovolj hip, da so to predvideli in jih zato niso vključili v svoj izdelek.

Izjavi so seveda verjeli samo obsedeni privrženci, večina ostalih pa se je začela spraševati, kaj je resničen razlog. Nekateri so ugibali, da naj bi tresenje motilo zadnji hip vgrajene senzorje gibanja, a na koncu se je izkazalo, da za vsem skupaj stoji tožba podjetja Immersion.

Po novih podatkih naj bi konflikt bil rešen in Sony ponovno razmišlja o vključitvi omenjene funkcije v svoje kontrolerje. Podrobnosti zaenkrat niso znane, a razvijalci vršijo pritisk nad Sonyjem, tako da bi po nekaterih komentarjih tresoče-se SIXAXISe lahko videli pred izidom tretjega dela ene najuspešnejših serij God Of War.

Izvorna novica.

Modni trendi se dandanes...

1 komentar

Microsoft se končno loteva težav s hlajenjem Xbox360

engadget - Temperatura je bila že od izida eden izmed glavnih problemov Microsoftove zadnje konzole. Vsi lastniki dan pred posodobitvijo programske opreme in ob bolj vročih dneh ponavadi težko spijo, saj jih je strah, da bo ob naslednjem prižiganju njihova Xškatla posvetila z rdečim obročem, ki pomeni (praktično) smrt naprave. Do sedaj razen krčevitega stiskanja fig in kakšne molitve k najljubšemu božanstvu ni bilo prave rešitve za opisane težave, po novem pa so se Redmondovci končno izprsili in začeli uporabnikom s težavami nadgrajevati hlajenje. Engadget poroča, da so takšno delovanje zabeležili vsaj v Franciji, predložili so tudi slike, ki stvar dokazujejo. Izvorna novica.

7 komentarjev

The Simpsons Xbox 360

Hartware.net - Verjetno vsi oboževalci risane serije The Simpsons težko pričakujete premiero celovečernega filma z vašimi junaki v glavnih vlogah. Očitno pa je dobro možnost za reklamo pri tem videl Microsoft, ki bo svojo priljubljeno konzolo Xbox 360 za to priložnost oblekel v rumeno barvo. Žal bo The Simpsons Xbox 360 izdelan le v sto primerkih, ki jih bodo med promoviranjem omenjenega filma podarili redkim srečnežem.

Velja še dodati, da pri tem ne gre za najnovejši Xbox 360 Elite, ampak za osnovno različico Microsoftove konzole.

Več o tem na Hartware.net.

9 komentarjev

Xbox 360 bo do 2008 že v črnih številkah

Daily Tech - Kljub velikemu tržnemu uspehu projekt iksškatla Microsoftu trenutno odžira denar. Ko seštejemo in odštejemo prodajo same konzole in vsega, povezanega z njo, je rezultat zaenkrat še vedno pod ničlo, kar je na tem področju dokaj pogost pojav. Microsoft ima dovolj denarja, da si tovrstno trženje lahko privošči, saj pričakujejo, da bodo uspeh dosegli kasneje, ko se bo izdelava pocenila, konzola pa razširila po več domovih. Bolj kot prodaja same strojne opreme, ki nikoli ni pretirano profitabilna, se izplača prodaja različnih dodatkov, iger (od katerih odstotke dobi tudi Microsoft), precej prinese tudi storitev Live. Pri Microsoftu pričakujejo, da bodo najkasneje do konca drugega leta že lahko začeli obirati sadove vloženega truda in denarja.

Izvorna novica.

47 komentarjev

Naredite svoj plošček PS360

engadget - Benjamin Heckendorn je zelo znan po svojih konzolaških modifikacijah, gotovo ste že slišali za njegovo predelavo Xboxa 360 v prenosnik, pred nekaj tedni pa je navdušil tudi s projektom, v okviru katerega je stlačil najnovejši Sonyjev SIXAXIS kontroler v ohišje ploščka za Xbox 360. Modifikacija je naletela na ogromno odziva, saj je Microsoftov joypad trenutno eden od popularnejših, medtem ko se Sonyjevi strokovnjaki za ergonomijo niso ravno pretegnili. Avtor je zato po številnih prošnjah spisal podrobna navodila, s pomočjo katerih lahko modifikacijo opravi vsakdo kar v zavetju toplega doma.

Izvorni članek.

"Alo, Kutaragi, a greš stavt, da lahko ta pad prodajamo 3 generacije?"
"Ej, če nam to rata, pol pa kr odstopm."

1 komentar

Xbox 360 Elite splavljen v ZDA

Daily Tech - Američani so včeraj ugledali prihod posodobljenega Xboxa 360 na police trgovin z elektroniko. Posodobljena različica se od stare najbolj loči po barvi, konzola je po novem (skupaj z vsemi pripomočki) črna, med strojnimi novostmi pa sta 120-gigabajten disk ter HDMI priključek. Kolegi gamerji se na drugi strani Atlantika torej že lahko veselijo, Kanadčani bodo črne ploščke dobili v roke četrtega maja, mi pa bomo skupaj z igričarji iz Azije morali počakati še...

20 komentarjev

VIA kazala tudi Mathewa

VIA Hardware - Intel je Timna projekt opustil nekaj časa nazaj, medtem ko VIA še vedno vztraja s svojim Mathewom. Ideja je zelo podobna, torej računalnik v malem, ki bi bil namenjen vgradnji v prenosne računalnika in terminale. Glavna lastnost je integrirani procesor, delujoč pri 600MHz. Prednosti takega računalnika so cenenost, majhna poraba energije in podobne za nas precej nepomembne zadeve [;)]. Več informacij o VIAi na Comdexu pa najdete tukaj.

0 komentarjev