»

Kritični popravki Intelovih procesorjev

The inquirer - Večina novih Intelovih procesorjev (tako namizni Core 2 kot serverski Xeon) ima po poročanjih Inquirerja določene kritične programske težave. Le-te se da rešiti s posodobitvijo procesorjeve mikrokode in sicer na dva načina: s popravkom za vaš operacijski sistem (zaenkrat omenjajo samo Windows) ali pa s posodobitvijo BIOS-a na matični plošči.

Kljub temu, da ima težave praktično cela zadnja generacija, Intel zatrjuje, da ne bo potrebna zamenjava izdelkov, saj bodo programske posodobitve dovolj. Vsi lastniki Core 2 procesorjev z Okni si že lahko prenesete popravke z Microsoftove strani.

Izvorna novica.

62 komentarjev

Pocenitvam ni videti konca

VR - Zone - Po napovedanih padcih cen tako AMD-jevih kot Intelovih procesorjev za namizne računalnike so na vrsto prišli Intelovi procesorji za prenosne računalnike, saj se bodo drugega septembra znižale cene najzmogljivejših različic T7500 in T7700. Tako bo za prvega potrebno odšteti 241 namesto 316 ameriških dolarjev, medtem ko bo cena drugega padla s sedanjih 530 na 361 ameriških dolarjev.

Hkrati s pocenitvijo bosta luč sveta med drugimi zagledali tudi različici T7800 in Core 2 Extreme T7900 s frekvencama 2,6 oziroma 2,8 GHz, za kateri bo potrebno odšteti 530 oziroma 851 ameriških dolarjev. Poleg njiju bo Intel predstavil še različice Core 2 Duo T7250, Core 2 Duo LV L7700, Core 2 Solo ULV U2200 in U2100 ter Celeron-M 550. Še pred tem bo osmega julija krono najzmogljivejšega procesorja za prenosnike prevzel Core 2 Extreme X7800 s frekvenco 2,6 GHz in ceno 851 dolarjev.

Več o tem na VR-Zone

7 komentarjev

Nova znižanja na vidiku

Bloomberg - Konkurenca ponovno koristi nam, kupcem, nedavno je namreč Intel objavil vest, da bo 22. julija znižal cene nekaterih svojih procesorjev tudi do 50%. Najnovejše znižanje naj bi pomenilo še dodaten pritisk na trenutno najresnejšega konkurenta, podjetje AMD, ki se ravno pripravlja na izdajo novih procesorjev, ki temeljijo na jedru Barcelona. Po novem pa je Intel napovedal še dodatna znižanja za nekatere Core 2 Duo procesorje, ki se bodo zgodila 2. septembra in naj bi znašala 24-32%. Analitiki predvidevajo, da bo to velik udarec za AMD, ki se že zdaj komaj drži nad vodo.

Izvorna novica.

38 komentarjev

AMD bo znižal cene

AMD Zone - Kljub temu, da ne gre za ustaljeno prakso, saj proizvajalci o nižanju cen svojih izdelkov radi molčijo vse do samega znižanja je AMD za deveti julij uradno napovedal padec cen svojih procesorjev. Tako bo za dvojedrne procesorje Athlon 64 X2 potrebno odšteti dvajset odstotkov manj, za petnajst odstotkov pa se bodo pocenili enojedrni procesorji Athlon 64 in Sempron. Več o tem v izvorni novici na AMD Zone.

34 komentarjev

Intel: novi procesorji za prenosnike

Daily Tech - Intel naj bi v tretjem četrtletju letošnjega leta predstavil nov high-end procesor za prenosne računalnike, Core 2 Extreme X7800. Temeljil bo na jedru Merom, njegova frekvenca pa bo znašala 2,6 GHz, imel pa bo 4 MB drugonivojskega predpomnilnika. Na prestolu najzmogljivejšega procesorja za prenosnike naj bi ga v četrtem četrtletju zamenjal njegov večji brat z oznako Core 2 Extreme X7900, s frekvenco 2,8 GHz. Od ostalih članov družine Core 2 Duo za prenosnike se bosta omenjena modela razlikovala le po tem, da nimata podpore za Intel Dynamic Acceleration.

Slednjo pa bo podpiral model Core 2 Duo T7800, ki bo v osnovi enak X7800, luč sveta pa bo zagledal v četrtem četrtletju tega leta, istočasno z različico T7250 s frekvenco 2 GHz ter le dvema megabajtoma drugonivojskega predpomnilnika.

Več o tem na Daily Tech-u.

1 komentar

Sony razkril dodatne informacije o splavitvi PS3

Daily Tech - Znanih je več podrobnosti, ki se tičejo lansiranja nove Sony-jeve konzole to jesen. Kot smo že poročali, bosta prvi na vrsto prišli ZDA (17. 11.) in Japonska (11. 11.), med kateri bo pol milijona primerkov razdeljenih v razmerju 4:1, evropske države pa bodo PS3 ugledale šele marca 2007. Na voljo bosta Core in Premium paket, ki se razlikujeta po ceni (Core $500 / Premium $600), velikosti trdega diska (Core 20 GB / Premium 60 GB) ter opremljenosti s priključkom HDMI, čitalcem spominskih kartic in Wi-Fi mrežno kartico (Core ne / Premium da). Sony namerava iz kupcev izmolzti čimveč denarja, zato se bo večinoma (80%) prodajal le Premium paket, trdi Daily Tech.

8 komentarjev

Intel Celeron M

Slo-Tech - Včeraj so v Santa Clari predstavili nov procesor za mobilni trg, Celerona M. Že ime nam pove, da je to cenejši, manjši ter hkrati manj požrešen procesor za ljudi, ki od svojega prenosnega računalnika zahtevajo predvsem visoko mobilnost in majhno težo za dobro denarno vrednost.

0,13 mikronske celerončke bomo lahko dobili v dveh različicah. Ena je pri "običajni" napetosti 1,356 volta in sicer s hitrostmi 1,3 in 1,2 GHz - ti procesorji bodo porabili približno 25 W moči. Lahko pa bomo dobili tudi precej bolj varčne procesorje in sicer pri 1,004 V delujoče 800 MHz Celerone, ki bodo porabili samo 7 W. Vsi procesorji imajo 400 MHz sistemsko vodilo ter 512 kB L2 predpomnilnika, postavljajo pa se še z nekaterimi novimi funkcijami za manjšo porabo, kot je "Deep Sleep". Vsi procesorji so združljivi z Intelovimi čipovji 855 in 852GM, cene pa so za 1000 kosov naslednje: 134 oziroma 107 USD za polnonapetostne različice in 161 USD za različico ULV z znižano napetostjo. Intelova stran, sicer pa...

6 komentarjev

AMD vs. Intel n-tič

Viper's Lair - Ahh, AMD proti Intelu. To je kot zgodba brez konca, saj kljub temu, da je bila ta tema že vsaj milijonkrat obdelana, zagovorniki obeh taborov še kar nekako ne morejo najti skupnega jezika. Eni se sklicujejo na krhkost Athlonovih jeder, drugi se derejo čez dol cevovod procesorjev Pentium4, spet tretjim je všeč, da lahko s svojim Athlonom pozimi privarčujejo pri ogrevanju sobe. Le kateri bi bilo verjeti? Če ste malce zbegani in bi svoje mnenje raje ustvarili na podlagi kakšnega nevtralnega vira, a se ne nameravate spuščati v arhitekturne značilnosti AMD-jevih in Intelovih procesorjev, potem ni drugega, kot da si preberete članek na Viper's Lair, kjer so na podlagi nekaterih dejstev poizkušali določiti, kateri procesorji so boljši.

2 komentarja