»

Antec predstavil miniITX Skeleton ohišje

Expreview.com - Antecov Skeleton, ohišje, za katerega so oblikovalci dobili navdih v, pri navijalcih zelo popularnih, bench mizicah, kljub težavam z montažo nekaterih procesorskih hladilnikov dosega zavidljiv prodajni uspeh. Zato se je Antec odločil razširiti linijo z manjšim, miniITX ohišjem. Jasno tudi tokrat nad matično ploščo najdemo, sicer manjši, 150 mm ventilator, ki bo poskrbel, da procesorju Atom ne bo prevroče, na matično ploščo z razširitveno režo pa bo mogoče vgraditi kartico polovične višine. Mini Skeleton-90 pride opremljen z 90 W napajalcem, poleg velikega, 150 mm ventilatorja pa spodnji oddelek, ki je namenjen podatkovnim nosilcem, hladi 70 mm ventilator. V...

18 komentarjev

Antec Performance One P182

MadShrimps - Antecovo ohišje P180 je eno popularnejših v višjem razredu, predvsem pri uporabnikih, ki jih zanima dober kompromis med kvaliteto hlajenja in glasnostjo delovanja. Podjetje se je zato odločilo, da ne bo poskušalo izumiti revolucionarnih novosti, ampak bo raje posodobilo obstoječ izdelek. Že na CeBitu so predstavljali nov model, imenovan P182.

Opisovalci na MadShrimps so si ogledali ohišje in bili z njim precej zadovoljni. Najbolj opazne...

0 komentarjev

Spire prepustil oblikovanje ohišja Pininfarini

Spire Pininfarina SP-ATX-PALU/S

vir: Mad Shrimps
Slo-Tech - Pininfarino običajno povezujemo z odličnim industrijskim oblikovanjem, predvsem (rdečih) avtomobilov. Oblikovalska hiša pa denarce služi tudi z oblikovanjem manj božanskih stvari, npr. hladilnikov, vratnih kljuk, prenosnih trdih diskov (SimpleTech),...

In če se za risarsko tablo (v resnici monitor) usede oblikovalec iz te hiše, potem je več kot očitno, da so časi obupno oblikovanih (in izdelanih) ohišij, za tiste, ki dajo vsaj malce nase, mimo.



Do novinca so se dokopali na Mad Shrimps, si ga natančno ogledali, napolnili njegovo drobovje in ocenili. Zanj Spire čez Lužo želi 130 dolarjev.

Če oblikovalski izdelek slovite oblikovalske hiše (še) ne stoji pred vašim domovanjem, to še ne pomeni, da ne...

35 komentarjev

Socket 939 hladilniki na AM2

Mad Shrimps - Po nedavni predstavitvi novega AMD-jevega podnožja AM2, se je zastavilo vprašanje o kompatibilnosti starejših hladilnikov za podnožje s.939, z novim podnožjem. Pri Norih rakcih so pripravili tabelo o možnosti uporabe omenjenih hladilnikov na procesorjih z novim podnožjem.

Procesorji, ki uporabljajo zaponke (podobno kot box hladilnik s.939 procesorjev) se lahko brez težav namestijo na novo podnožje, hladilniki pritrjeni z vijaki neposredno na matično ploščo, pa potrebujejo dodaten pritrdilni mehanizem, oziroma se ne prilegajo na novo podnožje.

Izvorna novica na Madshrimps.

2 komentarja

Borg ohišje

Slashdot - Če ste mislili, da ste z zadnjo vgrajeno neonko dosegli vrhunec modifikacij na ohišjih, si oglejte ohišje, ki ga je sestavil Xor’Arch iz CaseJunkies. Celoten postopek iskanja informacij in izdelave je avtorju vzel približno 9 mesecev, a rezultat je več kot vreden. Pa naj danes raje slike govorijo ...





Več slik in avtorjeve komentarje projekta pa najdete tu.

17 komentarjev

865PE-875P proti nForce2

Mad Shrimps - Z novo izdajo matičnih plošč s podporo veznemu čipu Springdale (865PE) in Canterwood (875P) s podporo 800 MHz zunanjemu vodilu je Intel dodobra zamajal tla sistemom AMD. Še pred kratkim se je procesor 1700+ Thoroughbred-B, združen z nForce2 ploščo, zlahka navil do res visokih frekvenc ter posledično celo konkuriral Intelovemu 3,06 GHz procesorju. No, po izdaji novih veznih čipov naj bi tudi Intelovi sistemi bili zelo navijalsko razpoloženi. Tako so na Mad Shrimps spisali test treh veznih čipov -- Springdalea (865PE), Canterwooda (875P) s podporo 800 MHz zunanjemu vodilu, in nForcea 2. Ali je nov Intelov vezni čip hitrejši in bolje navijalsko sposoben kot nForce2, pa si oglejte na tem naslovu.

2 komentarja

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

Ahanix dBox

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test oz. članek o ohišju. Tokrat so si ogledali ohišje manj znanega proizvajalca Ahanix, a to še ne pomeni nujno nekvalitetnosti ohišja. Da, ohišje je je videti prav zanimivo, pa tudi cena ni pretirana, znaša 90 dolarjev oz. 170, če se odločite za aluminijasto različico. Če vas ohišje zanima, si njegov opis na AnandTech preberite.

1 komentar