»

Resne težave na Mednarodni vesoljski postaji

vir: MSNBC
MSNBC - Pri MSNBC poročajo, da so na Mednarodni vesoljski postaji doživeli kritično odpoved sistemov. Vseh šest nadzornih računalnikov v ruskem delu postaje je namreč nehalo delovati.

V Nemčiji izdelani računalniki so odpovedali v sredo in več poskusov ponovnega zagona je bilo neuspešnih. Do četrtka zjutraj so vzpostavili nekaj osnovih funkcij, a računalniki so spet odpovedali po vsega sedmih minutah. To je najresnejša odpoved opreme na postaji po letu 2001, ko bi odpoved računalnikov v ameriškem delu postaje skoraj prinesla prezgodnji konec njenega delovanja.

Okvarjeni računalniki ponavadi...

51 komentarjev

Apple ne bo onemogočil poganjanje MS Windows na svojih računalnikih

MSNBC - Apple je nedavno predstavil svoje prve računalnike, katerih srce tvori Intelov procesor. Danes pa so iz tega podjetja potrdili, da ne bodo onemogočili poganjanja priljubljenega operacijskega sistema MS Windows. Ni pa za pričakovati, da bo Apple nudil podporo ali celo prilagal Windows.

Novico pozdravljajo tudi v Microsoftu, saj se ne branijo nobenega kosa strojne opreme, ki je zmožen pognati Windowse.

Je to korak k večji popularnosti Applovih strojev?

43 komentarjev

Kitajska razvija lasten iskalnik?

Slashdot - Kot poroča agencija Associated Press, je bivši ameriški predsenik Bill Clinton v ponedeljek pomagal splaviti novo podjetje Accoona.com, ki se bo ukvarjalo z iskanjem po internetu, upajo pa, da bodo celo bolj uspešni kot Google.

Seveda so pri Slashdotu takoj objavili nekaj umazanih podrobnosti. Na primer to, da je Accoona podprta s strani kitajske vlade (ki ji gre necenzosko Googlovo iskanje močno v nos), Bill Clinton pa je pred časom odprl knjižnico Clinton Library, eden izmed njegovih sponzorjev pa je bila tudi - Accoona Corp.

Ja, za dober denar je mogoče kupiti marsikaj...

4 komentarji

Mednarodna vesoljska postaja v težavah

Slashdot - Mednarodna vesoljska postaja, na kateri se trenutno nahajata dva astronavta, Gennady Padalka in Mike Fincke, ima ponovno težave. Tokrat je problem v Elektronu, napravi, ki skrbi, da se molekule vode razcepijo na molekule vodika in kisika. In da je problem še večji, na ISS ni odpovedal samo en Elektron, pač pa vsi trije. Napaka se je tokrat pojavila v analizatorju kisikovega in vodikovega plina, na katerem pa do sedaj še niso opazili napak.

Kako bo v prihodnosti z Elektroni je zelo negotovo, saj je podjetje, ki jih je proizvajalo, šlo v stečaj, inženir, ki jih je zasnoval, pa je umrl. A zaenkrat za astronavte še ni nobene nevarnosti, saj se nahaja na sami postaji še za skupno 58 dni kisika, kar bo dovolj, če bo 26. novembra iztreljena raketa s svežimi zalogami.

16 komentarjev