»

Tudi Google bo znižal provizijo v Play Storu

Slo-Tech -
Začenši s 1. julijem, bo Google za polovico znižal 30 odstotno provizijo, ki jo pobere ob vsakem plačilu v svojem Play Storu. Popust bo veljal vse dokler ponudnik v tekočem letu ne bo zaslužil milijona ameriških dolarjev, zatem bo znova obdavčen s 30 odstotki. Podoben popust je lani novembra pripravil tudi Apple, a s pomembno razliko: pri njih gre za poseben "program", ki ga moraš zapustiti, potem, ko prvič v letu dni presežeš milijon dolarjev, medtem, ko se bo igra pri Googlu vsako leto začela znova in bo do zasluženega milijona veljala tako za garažne programerje, kot tudi za največje založbe.

Kot so povedali pri Googlu, bo sprememba razveselila veliko njihovih razvijalcev. Relativno seveda, saj svoje izdelke na njihovi tržnici zaračunava le 3 odstotke ponudnikov. Res pa je, da jih od teh le odstotek v letu dni zasluži več od razmejitvenega milijona, zato jih bo popusta deležna velika večina.

Vodstva Googla seveda ni poprijel nenaden napad empatije, pač pa je podjetje...

16 komentarjev

Hector Ruiz kritizira Intel

Daily Tech - Vodilni mož AMD-ja je v svojem govoru na American Antitrust Institute National Conference podal zelo ostro mnenje o podjetjih z monopolom, predvsem Intelu. Njihove tržne metode je označil za ilegalne in načrtno usmerjene v oviranje AMD-ja. V ospredje je postavil sumljivo nizke cene, predvsem pa pritisk na prodajalce sistemov, ki lahko zelo vpliva na stanje v podjetju (samo spomnimo se na kup procesorjev, ki jih je AMD letos izdelal z namenom prodaje Dellu). Hector je prisotnim funkcionarjem popihal na dušo in povedal, da upa na čimprejšnjo prevlado pravice ter rešitev situacije.

Izvorna novica.

31 komentarjev

Pocenitvam ni videti konca

VR - Zone - Po napovedanih padcih cen tako AMD-jevih kot Intelovih procesorjev za namizne računalnike so na vrsto prišli Intelovi procesorji za prenosne računalnike, saj se bodo drugega septembra znižale cene najzmogljivejših različic T7500 in T7700. Tako bo za prvega potrebno odšteti 241 namesto 316 ameriških dolarjev, medtem ko bo cena drugega padla s sedanjih 530 na 361 ameriških dolarjev.

Hkrati s pocenitvijo bosta luč sveta med drugimi zagledali tudi različici T7800 in Core 2 Extreme T7900 s frekvencama 2,6 oziroma 2,8 GHz, za kateri bo potrebno odšteti 530 oziroma 851 ameriških dolarjev. Poleg njiju bo Intel predstavil še različice Core 2 Duo T7250, Core 2 Duo LV L7700, Core 2 Solo ULV U2200 in U2100 ter Celeron-M 550. Še pred tem bo osmega julija krono najzmogljivejšega procesorja za prenosnike prevzel Core 2 Extreme X7800 s frekvenco 2,6 GHz in ceno 851 dolarjev.

Več o tem na VR-Zone

7 komentarjev

AMD bo znižal cene

AMD Zone - Kljub temu, da ne gre za ustaljeno prakso, saj proizvajalci o nižanju cen svojih izdelkov radi molčijo vse do samega znižanja je AMD za deveti julij uradno napovedal padec cen svojih procesorjev. Tako bo za dvojedrne procesorje Athlon 64 X2 potrebno odšteti dvajset odstotkov manj, za petnajst odstotkov pa se bodo pocenili enojedrni procesorji Athlon 64 in Sempron. Več o tem v izvorni novici na AMD Zone.

34 komentarjev

Cenovna vojna na trgu procesorjev

CRN - Na trgu procesorjev je po poročanju CRN za pričakovati pravo cenovno vojno, saj bosta prihodnji mesec tako Intel kot AMD znižala cene nekaterim procesorjem. O znižanju cen procesorjev slednjega smo že poročali, medtem ko naj bi Intel 22. aprila znižal cene svojim dvo- in štirijedrnikom. Največja, kar 40 odstotna pocenitev bo doletela model Core 2 Quadro Q6600, za enak odstotek naj bi se pocenili tudi najzmogljivejši Core 2 Duo procesorji, medtem ko se bodo cene ostalih Core 2 Duo procesorjev znižale za najmanj 20 odstotkov. Poglavitni razlog za masovno pocenitev procesorjev naj bi bili AMD-jevi štirijedrniki s kodnim imenom Barcelona, ki bodo luč sveta zagledali nekje sredi letošnjega leta.

Več o cenovni vojni si preberite na CRN.

26 komentarjev

Še več cenejših procesorjev

The inquirer - Zadnje čase po spletu kot gobe po dežju rastejo različne vesti o pocenitvah procesorjev, o mnogih smo poročali tudi na Slo-Tech-u. Tokrat je odličen sprejem izvedel AMD in žogico odbil nazaj proti Intelu. Inquirer je namreč danes objavil novico, v kateri pravijo, da bosta primerka X2 6000+ in 5600+ cenejša za skoraj polovico, medtem ko se bodo ostali dvojedrniki pocenili za 20-30 odstotkov. Nekateri Semproni bodo 37-49, Athloni FX 62 in 64 pa 20-25 odstotkov cenejši. Na zadnjem mestu so pocenitve starejših enojedrnikov. Različice 4000+, 3800+ in 3500+ bodo stale 9, 16 in 23 odstotkov manj. Več v izvorni novici.

21 komentarjev

AMD v ponovno nižanje cen?

Forbes - Medtem ko so pred dobrima dvema tednoma nekateri že ocenjevali, da so AMD-ju pošle moči, pa vse kaže na to, da bo podjetje verjetno še dodatno zaostrilo razmere na trgu. Pri Bank of America namreč menijo, da si potrošniki 9. aprila lahko ponovno obetajo nižanja cen namiznih procesorjev Sempron in X2 in sicer od 26% pa vse do 42%.

Očitno se bo AMD z vsemi sredstvi podal v novicah že omenjeni boj za 30% tržni delež, ki je v zadnjem četrtletju v primerjavi z lanskih 21,8% zlezel na 25,3%. Novica je vsekakor razveseljiva za potrošnike, vendar pa analitiki ocenjujejo, da bodo oceno dobička (v tem primeru izgube) na delnico morali iz -0,45 spremeniti na okrogli dolar izgube na delnico.

30 odstotni delež na trgu sam po sebi ne pomeni prav dosti, vendar pa lahko sklepamo, da si AMD z njim zgolj pripravlja bazo kupcev AM2 platforme, ki bo na dolgi rok posegla po novi dobičkonosni zvezdi - Barceloni.

5 komentarjev