»

AMD naznanil izdajo specifikacij za gonilnike ATIjevih grafičnih kartic za Linux

Slo-Tech - Pri AMD-ju so se odločili močno izboljšati gonilnike za ATI-jeve grafične kartice v okolju Linux. Kot je znano so bili ATI-jevi Linux gonilniki precej slabi, zato so uporabniki Linuxa raje posegali po grafičnih karticah iz sosednjega tabora. Sodeč po testih, pa je prihajajoči gonilniki prinašajo velike spremembe, saj se lahko sedaj v Linuxu AMD-jeve oz. ATI-jeve grafične kartice kosajo z NVIDIinimi. Na voljo so tudi naslednji testi ATI-jevih grafičnih kartic pod Linuxom: AMD je tudi napovedal, da bodo objavili specifikacije ATI-jevih grafičnih kartic in odprtokodnim razvijalcem omogočili vpogled v del izvorne kode njihovih lastniških gonilnikov. Kot kaže so bodo pri AMD-ju poskrbeli tako za kvalitetne lastniške, kot tudi za kvalitetne odprtokodne gonilnike.

32 komentarjev

Zastonj igri za lastnike ATI-jevih grafičnih kartic

Slo-Tech - Lastniki ATI-jevih grafičnih kartic lahko preko Steama na svoj računalnik brezplačno prenesete računalniški igri Half-Life 2: Lost Coast in Half-Life 2: Deathmatch. Poleg ATI-jeve grafične kartice v vašem računalniku je pogoj za prenos iger le uporabniški račun na Steam-u, ki ga je prav tako mogoče ustvariti brezplačno. Zatorej če izpolnjujete vsaj prvi pogoj, brž odklikajte sem in si naložite omenjeni igri.

Več informacij v izvorni novici na Shacknews.

27 komentarjev

Vdor v Steam

Daily Tech - Steam je najbž vsem dobro znan kot Valve-ov spletni sistem za nakup, nadzor, posodabljanje in igranje iger, podatek, da je uporaba odjemalca pogoj za igranje streljačine Counter-Strike pa vam najbrž pove tudi dosti o popularnosti cele zadeve.

A navdušeni uporabniki storitve bi znali biti kaj kmalu razočarani, na spletu so se namreč pojavile novice o izjemno resnem vdoru v Steam. Cracker, ki se skriva pod vzdevkom MaddoxX, trdi, da je uspel pridobiti shell dostop do vseh sistemov in se tako dokopal do številnih občutljivih podatkov uporabnikov, vključno s številkami njihovih kreditnih kartic. Sam vdor naj bi bil storjen zgolj zaradi načel, saj se MaddoxX ne namerava okoristiti, temveč opozoriti na slabo varnost Valve-ovega sistema, trenutno v zameno za vse ukradene podatke zahteva sporočilo oz. opravičilo na domači strani podjetja.

Izvorna novica.

19 komentarjev

ATi Catalyst 6.9

ATI - Vsi lastniki ATi-jevih grafičnih kartic so včeraj dobili nove gonilnike, ki bi bili veliko bolj privlačni brez decimalne pike. Catalyst-i 6.9 prinašajo podporo za Crossfire na matičnih ploščah z Intel-ovim veznim čipom P965, ki imajo dve 16x reži PCI-E, žal pa je delovanje omejeno zgolj na Direct3D aplikacije, OpenGL igre bo v teksture še vedno oblačila le ena kartica. Gonilniki naj bi prinesli tudi nekaj performančnih izboljšav -- med drugim bo na karticah X1300, X1600 in X1800 3DMark06 tekel do 23,7% hitreje ob vklopljenem glajenju robov, Doom3 pa naj bi v določenih situacijah pridobil tudi do 9,3 odstotka dodatnih sličic na sekundo. Vsi, željni posodobitev, obiščite ATi-jevo domačo stran, kjer boste našli Catalyst-e 6.9 za vse okuse okenskih operacijskih sistemov.

14 komentarjev

Microsoft konferenca Gamefest

Slo-Tech - Na letošnji konferenci Microsoft Gamefest je omenjeno podjetje predstavilo nekaj zanimivih informacij na temo odprtega razvoja aplikacij za Xbox360 in prihodnosti sistema PC + Vista na trgu računalniških iger in zabave.

Velika novost za vse ljubitelje konzole Xbox360 je vsekakor okleščena in "brezplačna" verzija razvojnega okolja XNA Game Studio Express. Seveda je potrebno dodati, da bo za prevajanje, izmenjavo in poganjanje iger na Xbox360 potrebna enoletna naročnina v tako imenovan "creators club", ki znaša $99 . Beta verzija bo na voljo 30. avgusta kot brezplačen download za operacijski sistem Windows XP (.NET Framework v2.0, C#). Za dodatne informacije o Microsoft XNA skočite semkaj.

Microsoft ima tudi velike načrte za PC igre na operacijskem sistemu Vista. Med drugim želi izboljšati dostopnost in prijaznost trga PC iger ter uvesti znamko "Games for Windows" za vse igre, ki dosegajo določene standarde (Showcases & Essentials). Zraven najavljenih novosti kot so Windows...

4 komentarji

Half-Life 2 nominiran za 5 nagrad. TV Video Games Awards 2004

Slo-Tech - Na spletni strani Spike TV so naznanili nominacije za Spike Tv Video Game Awards 2004. Kot je bilo pričakovati je igra Half-Life 2 dobila kar nekaj nominacij, in sicer za: igro leta, najboljšo prvoosebno streljačino, najboljšo igro, najboljšo grafiko in najboljšo tehnologijo.

Nagrade, ki bodo na sporedu 14. decembra bo vodil vsem znani raper Snoop Dog.
Podrobnosti na Half-Life Fallout spletni strani.

59 komentarjev

Half-Life 2 končan

GameSpot - Včeraj je Vivendi, podjetje ki je zadolženo za razvoj Half-Lifa 2, objavil, da je končal z razvojem najbolj pričakovane igre tega leta. Poleg tega so najavili, da bo Half-Life 2 izšel 16. novembra tega leta. Do takrat ga lahko prednaročite v mnogih spletnih trgovinah širom sveta ali pa si ga že kar delno naložite na svoj računalnik preko Valvovega sistema za namestitev in posodobitev iger, Steam. Seveda pri tem na žalost ne boste dobili datotek, potrebnih za zagon igre (te boste dobili ob izidu, 16. novembra).

Half-Life 2 bo na voljo v treh različnih paketih:
-Najcenejši, bronasti paket ($49,95) bo vseboval Half-Life 2 ter Counter-Strike: Source
-Drugi, bronasti paket ($59,95) bo imel poleg vsebine prvega vseboval še Half-Life 1: Source in Day of Defeat: Source
-Tretji, zlati in hkrati najdražji paket ($89,95), bo pa poleg vsega že naštetega vseboval tudi klobuk, Half-Life 2 plakate, CD plošček z glasbo iz igre, ter še mnogo drugih stvari.

PC Gamer, ki je imel ekskluzivno...

34 komentarjev