»

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji daljši izpad delovanja Slo-Techa. Izpad je posledica daljše prekinitve dobave električne energije (tudi UPS-i imajo končno zmogljivost). V naslednjih nekaj urah boste morda opazili bistveno okrnjeno hitrost delovanja strani, saj se v ozadju izvajata sinhronizacija in pregled integritete podatkov na precej lokacijah.

46 komentarjev

Občasno nedelovanje Slo-Techa iz SiOL-ovega omrežja

Slo-Tech - Kot ste vsi uporabniki SiOL-ovih storitev verjetno že ugotovili, se vam v primeru, da uporabljate operacijski sistem Windows (ali pa Linux in imate 128 MB pomnilnika ali manj) dogaja nedostopnost Slo-Techa (in še nekaterih strežnikov). Težava je v prenosu preko povezave SiOL - Telemach, kjer se določeni paketki na žalost izgubljajo. Za delovanje Slo-Techa je posebej pomembno blokirano območje od vrat 3129 do vrat 3198, saj kar nekaj operacijskih sistemov uporablja vrata od 1025 do 5000 za vzpostavljanje povezav.

Glede na to, da operaterja na obeh straneh zanimive povezave trdita, da "ne blokirata popolnoma nič", je trenutno edina rešitev manjši poseg v register. Na Microsoftovi spletni strani so objavljena navodila, kako operacijski sistem Windows 2000 (deluje tudi v XP in 2003) prepričati, da določenih vrat ne uporablja za vzpostavljanje povezav. Za delovanje Slo-Techa je pomemben vnos: "ReservedPorts: 3129-3198". Po ponovnem zagonu računalnika ne boste imeli več nikakršnih težav...

62 komentarjev

Sodobna elektronika 2003 - poročilo

Tole pa piiiiha

Slo-Tech - Najprej naj se opravičim za zamudo članka. Spisan je bil že v ponedeljek, a ga zaradi kroničnega pomanjkanja časa v zadnjem tednu nismo uspeli objaviti. No, sedaj je tu in seveda ste vsi vabljeni, da si ga preberete.

Kot pisec članka pa se vam opravičujem še za nekaj - letos sem na žalost popolnoma pozabil na test hostes, tako da se iz srca opravičujem. Nanje sem se spomnil šele doma (eno sem namreč po nesreči ujel v objektiv) in takrat je bilo že prepozno. Upam, da bo članek kljub manjku hostes in manjši zamudi še vedno zanimiv. Preberi me!

25 komentarjev

Opravičilo

Jaz - Ker sem se danes lotil temeljite prenove varnostnega sistema (in ker sem len), se vam opravičujem za občasno čudno obnašanje Slo-Techa ta večer (vem, da je to najbolj neprimeren čas). Vse napake bodo odpravljene tekom tega večera.

6 komentarjev