»

Ohišja

več strani - Ohišje je najpomembnejši del strežnika oz. nekako tako gre tisti rek. No, iz čisto performančnega vidika temu seveda ni tako, vendar pa mnogi izmed nas še vedno dajejo velik pomen lepo oblikovanemu ohišju. No, tokrat si lahko pogledate kar tri:
  • Na 8Balls Hardware so si ogledali CoolerMaster ohišje, namenjeno predvsem strežnikom, klik!
  • Na ReviewNation so tokrat ogledali ohišje podjetja Lian-Li, ki sicer ni nič posebnega, a je vseeno lepo oblikovano, klik!
  • Na OCIA pa so si ogledali modifikacijo ohišja oz. pripomočke za modificiranje ohišja s skupnim imenom 8-Ball Window Kit, klik!

0 komentarjev

Modifikacije ohišja z malo orodja

Overclockers Australia - Skoraj vsak Slo-techer je že načrtoval modifikacijo svojega ohišja, predvsem kakšne dodatne luknje za dodatni pretok zraka. Nekaj od teh načrtov je tudi uspelo doseči konec in nastale so lepe umetnije. Dosti načrtov pa je šlo rakom žvižgat, ker v domači delavnici ni bilo dovolj orodja. Tega problema so se lotili avstralski overclockerji. Z vrtalnikom, svedri, brusom in z nekaj dodatnega povsem običajnega orodja so naredili izjemno lepo luknjo za pritrditev ventilatorja. Kako so to naredili pa si poglejte sami.

0 komentarjev

Modificiranje ohišja

Hardware OC - Našel sem še en vodič, o modificiranju ohišja - natančneje o vrtanju lukenj v ohišje. Če ste to sami že poskusili, gotovo veste, da to ni ravno mačji kašelj. Obstaja več različnih metod, od katerih so nekatere bolj, druge manj ugodne in učinkovite, izbira pa je odvisna od orodij, ki jih imate na razpolago. Najenostavnejša je uporaba navadnih klešč za pločevino in starega dobrega vrtalnika. Če jo imate, je bolje vzeti žago za rezanje lukenj, ki se jo pritrdi na vrtalnik (bor mašino). Res, da je okorna, a luknje narejene z njo so lepe. Najhitrejša možnost, ki v tem članku na žalost ni opisana, je vbodna žaga. Zelo koristen pripomoček je tudi pila, ali še bolje brusilni kamen za vrtalnik.

0 komentarjev

Cyclone 5000

Cole 3D - No ja, kljub temu, da je vikend in nedelja, se je našlo kar precej zanimivega in zgleda, da se danes vse vrti okoli ohišij.

Na Cole3D so se spravili stestirati ohišje Cyclone 5000. To je midi tower z vgrajenimi ventilatorji in tudi 300 vatnim napajalnikom. Cena tega ohišja je okoli 160 ameriških dolarjev. Morda se vam zdi veliko odšteti okoli 35 tisoč tolarjev za računalniško ohišje, a če se cene sešteje (ne pozabite 300W napajalnika), se ugotovi, da se ta naložba kar izplača. Pa še nobenega dela ni z vrtanjem lukenj in podobnim.
Skoraj bi pozabil, test si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Modificiranje DVD-ROMa

Chick's Hardware - Spomnim se začudenja in navdušenja ob pogledu na prva modificirana ohišja na razih overclockerskih straneh. Takrat je to bilo nekaj posebnega in le redki srečneži so lahko ob pogledu na ohišje bili veseli namesto zdolgočaseni. Seveda teh časov ni več in sedaj sorazne modifikacije nekaj povsem vsakdanjega. Modificirajo se ohišja, matične plošče, procesorji in celo uboge miške, overclockerji iziroma moderji pa vseskozi iščejo nekaj novega, na čemu bi lahko uporabili svoj Dremel. No, na Chick's Hardware so se lotili verjetno prve modifikacije DVD-ROMa. Pod roke do vzeli kar Pioneerja 105S in se nad ubogo stvarco spravili z vrtalniki, vbodnimi žagami in podobno težko artilerijo. Na vrhu so izrezali luknjo v pločevino, zadevco še pobarvali in jo vgradili v ohišje s podobno okroglo luknjo na vrhu. Sedaj se skozi vrh ohišja vidi vrtenje CD/DVDja. Orgazmično!

1 komentar