»

Nam HP Compaq meče milo na tla?

The inquirer - Kot velik računalniški navdušenec ste si verjetno vedno želeli imeti notesnik z dokaj zmogljivo grafično kartico, ki bi vam dovoljevala da po napornem delu v vašem najbolj mučnem programu, sprostite svoje možgane s pobijanjem Quake kreatur. Zato ste si omislili HP Compaq X1000 Centrino notesnik. Ker pa ste po naravi bolj nezaupljive sorte in ker niste samo računalniški navdušenec ampak pravi računalniški freak, ste še isti dan zadevo odprli in pogledali v drobovje.

Wow ste si rekli, ko ste videli na kako majhen prostor so stlačene vse komponente. Potem pa sledi neprijetno presenečenje. Groza in krik. V računalnik so vam namesto radeon 9200 nesramneži vstavili radeon 9000.

Se vam zdi zgodba neverjetna? Ja? Kljub temu je resnična, na tej povezavi pa si lahko preberete več o tem.

7 komentarjev

Sergio: urednik, veliki bwana in ol' bachelor

Slo-Tech - Ako ravno mu tega ne gre prisoditi, se je danes, 14. 2. 2003, naš predragi urednik v novi dan prvič zbudil še za leto dni starejši.

Ta mladenič jih sedaj šteje 19 in je najmlajši master-bwana/urednik Slo-Techa do sedaj ;). Verjetno se mu lahko zahvalimo za vse kvalitetne članke in teste, zalaganje z novicami, uspešnim urednikovanjem in predvsem za prav maternisko skrb nad stranjo in ohranjanje dobrih odnosov med admini, kriminalisti, moderatorji in pisuni.

Ter seveda vami, obiskovalci.

Vse najboljše Sergio!

64 komentarjev

Audigy in njega gonilniki

Tweak Town - Najbrž ste vsi ponosni lastniki Creativovega Audigyja samo presenečeno bevsknili, ko ste videli, da Microsoftova Okna XP ne prepoznajo zvočne kartice ter da je za namestitev gonilnikov nujno potrebna priložena zgoščenka. No, TweakTownovci so ugotovili, kako to obiti. Postopek je preprost: Ko Okna prvič vprašajo za lokacijo gonilnikov za Audigy, jim kar namestite napačen gonilnik, za Soundblaster Live, ki ga imajo Okna v svoji bazi gonilnikov. Nato iz interneta vunpotegnite nadgradnjo gonilnikov za Audigy ter datoteko enostavno zaženite. Novi gonilniki bodo nameščeni brez prvotne uporabe namestitvenega cedeja, ki ga nadgradnja tako izrecno zahteva. Kul, ane?

5 komentarjev

Pošiljanje e-mail obvestil

Slo-Tech - Zaradi včerajšnje nadgradnje programske opreme ste videli, da je nekaj zadev še poldelujočih. Ena bolj smešnih je napačen prikaz časa v forumu, saj ste nekateri opazili, da ste spremenili temo ali sporočilo tam prvega januarja leta 1970 . Medtem ko je ta napaka popolnoma banalna, je bilo opaženo, da ne dela pošiljanje sporočil tekom elektronske pošte. To posledično tudi pomeni, da tisti, ki ste se v Slo-Tech prijavili danes, ne boste dobili aktivacijske kode po e-mailu. Za napako se opravičujemo, popravljena bo jutri.

1 komentar

Smo pridni, kajne?

Slo-Tech - Kot ste videli, se počasi, a zagotovo vračamo v tisti težki tempo. Tako sta moj test zgoščenkomatov danes dopolnila še dva članka: Medtem ko je prvi bolj ležerno ter zabavno večerno branje, ob katerem si spočijemo možgane ter se še kaj novega naučimo, je pa lunijev test pravi "showdown" petih osnovnih plošč, v katerem je opisana gola teorija ter sámo obnašanje plošče pod različnimi pogoji. Ogled obeh zelo močno priporočljiv.

25 komentarjev

Včerajšnja Slo-Tech fleš akcija

Slo-Tech - Kot ste videli včeraj, če ste se od devete zvečer pa do sedme zjutraj poskusili logirati na stran, je Slo-Tech doživljal težke fleše. Razlog? Bug fix, ki je v resnici Bug Make. Ampak, pozabimo kruto preteklost ter dejstvo, da imamo ob špicah zasedenega tudi do 200 MB swap prostora - danes je nov dan. Uživajte ga na sedaj delujočem Slo-Techu

5 komentarjev