»

P182 Special Edition

AnandTech - Antec je posodobil eno svojih najpopularnejših ohišij, model P180. Predelana verzija sicer nima preveč bistvenih novosti, poleg nekaterih malenkosti (dodatna vodila za urejanje kablov, gumijasti priključki za vodno hlajenje, zunanji potenciometri za nadziranje ventilatorjev, ...) je najbolj očitna novost drugačna barva ohišja, ki ni več običajna, temveč gunmetal črna. Za bolj premožne je na voljo tudi omejena serija, ki ima poleg naštetega še popolnoma črno notranjost, vgrajeno prilagodljivo lučko za šarenje po...

22 komentarjev

Nova Thermalrightova "zverina", IFX-14

Slo-Tech - Znani proizvajalec vrhunskih hladilnikov za PCje, Thermalright, je predstavil nov hladilnik, ki sega v vrh njihove ponudbe, IFX-14. Glede na to, da njegovi hladilniki že sedaj pometajo s konkurenco, lahko pričakujemo, da bo zadeva postavila nove meje pri hlajenju procesorjev. Združili so dva hladilnika Ultra-120, uporabili pa večje, 8mm toplotne cevi. Za hlajenje reber skribita eden ali dva 140mm ventilatorja. Pri tem teža sploh ni pretirana, le 790g. Več o njem tule.

21 komentarjev

Hladilni sistem Thermalright Ultra 120

AnandTech - Na AnandTechu so bili po dolgem času na testu resnično navdušeni nad nekim izdelkom. Tokrat je bil to Thermalrightov Ultra 120, ogromen pasiven hladilnik, za katerega so povedali, da je edini izdelek na trgu, ki lahko brez ventilatorja odvaja toploto s Core 2 Duo procesorjev. Z njim so dosegli tudi najvišji overclock (v primerjavi z vsemi ostalimi konkurenčnimi hladilnimi sistemi), za zdaj pa se mu skupaj s Tuniq Towerjem obeta častni naziv Izbor urednika. Veselo branje!

31 komentarjev

Scythe Infinity

AnandTech - Na AnandTechu so danes objavili test zračnega hlajenja, ki je v zadnjem času eno bolj popularnih, njegovo ime pa ste lahko prebrali že v naslovu novice - gre namreč za Scythe Infinity. Impresivno velika naprava iz bakra in aluminija tehta slab kilogram ter se je na testih zelo dobro izkazala. Poleg tišine in nadpoprečnih performans so bili opisovalci zadovoljni predvsem s prilagodljivostjo, saj se da hladilni sistem namestiti na večino sodobnih podnožij (775, 478, 939, 940, 754, AM2), poleg tega pa je možno nanj z vseh štirih strani pritrditi standarden 120-milimetrski ventilator, za...

26 komentarjev

Silverstone Sugo SG01

Tom's Hardware - Silverstone je predstavil novo, iz aluminija narejeno ohišje, z imenom Sugo SG01. Po obliki sodeč bo ohišje tekmovalo s kockastimi (SFF), kakršna že nekaj let najbolj opazno ponuja Shuttle. SG01 ima pred tekmecem veliko prednost, sprejme lahko mATX matične plošče. Tako imamo na voljo veliko večjo in cenejšo izbiro plošč. Priporočena cena ohišja, skupaj s 420W napajalnikom, bo 190$.



Na trgu je prav malo SSF podobnih ohišij, ki sprejmejo mATX matične plošče. Prvo tovrstno ohišje je izdelal Antec, z imenom Aria, prav pred kratkim pa je Aspire predstavil zelo napredeno ohišje X-QPack, katerega test, si lahko preberete tukaj.

Koliko je SG01 večje kot običajno SSF ohišje? V članku na žalost niso...

7 komentarjev

Meja izračunljivega

Slashdot - Astrofizika Lawrence Krauss in Glenn Starkman sta nedavno spisala ljubek člančič, v katerem omejita izračunljivost v našem vesolju. Torej količino koherentne informacije, ki lahko soobstaja za poljubnega opazovalca. Izračunljivost je eno ključnih vprašanj informacijske fizike, zato to seveda ni prva tovrstna ocena, je pa najbolj radikalna doslej. Kot ostale je sicer posledica globalnega dogodkovnega horizonta, a nam kljub temu obljublja drastično manj bitov kot naprimer Hawking-Beckensteinova entropija. Veljavnost Moorovega zakona tako omeji na približno 600 let za poljubno tehnološko civilizacijo neglede na nje fizikalne predispozicije.

2 komentarja

Prozorna ohišja

AnandTech - Nekateri dajo na svoja ohišja veliko in gredo tako daleč, da jih modificirajo. Na AnandTech-u pa so pripravili manjši test prozornih, že tovarniško izdelanih ohišij. Ogledali so si koliko se grejejo posamezne komponente (procesor, disk grafična). Celo izmerili so koliko prepuščajo zvoka (glasnost) in še marsikaj. Nekatera ohišja so imela priložene tudi napajalnike, nekatera ohišja pa so tudi precej dobro izpadla. Test je temeljit, npr. pogledali so tudi to, če ima ohišje snemljvo stranico za matično ploščo. Rezultat? Preberite si tale članek.

3 komentarji

Western Digitalov osemmegabajtnež

EXHardware - Ti diski so poželi pravo malo slavo, saj vsebujejo kar osem megabajtov predpomnilnika, kar je štirikrat več od tega, česar smo vajeni pri IDE diskih za splošno potrošnjo. Ugotovljeno je bilo, da zaradi velike količine predpomnilnika ta "Special Edition" serija pri nekaterih operacijah uspešno konkurira tudi najhitrejšim in najdražjim SCSI diskom. No, entuziazem se za omejeno serijo še ni pomiril, saj so na EX Hardware nad tem diskom popolnoma navdušeni. Veselo na branje!

1 komentar

Zalman Fan Mate

Mikhailtech - Zalmanov produkt, Fan Mate imenovan, dela točno to, kakor je imenovan - je namreč prijatelj ventilatorjem. No, tehnično bi lahko napravici rekli tudi "profesionalno in lično zapakirani potenciometer z lepo naspajkanimi priključki", a vseeno. Grajen je za vse, ki hočete ustaviti vaš ventilator za procesor, a se ne spoznate na elektriko ter hkrati ne zaupate sosedu, da bi vam spajkal potenciometre na priključek za HSF. Stane sedem dolarjev, pretestirali so ga na Mikhailtechu.

2 komentarja