»

AMD-jevi procesorji FX prihajajo 11. junija

vir: VR - Zone
VR - Zone - Po zadnjih govoricah naj bi AMD-jeva nova generacija namiznih procesorjev iz serije FX, ki nosi kodno ime Zambezi ter je narejena na novi arhitekturi Bulldozer, prispela 11. junija. Pred tem so napovedi govorile o 20. juniju, spremembo na 11. junij pa je predstavila turška stran DomainHaber, ki je v preteklosti že prišla do večjih predčasnih najav. Težava je le v dnevu predstavitve, saj je 11. junij sobota. V obeh primerih, tako na 20. kot na 11. junij, se bo AMD vseeno še vedno držal napovedi o izidu procesorjev v drugem letošnjem četrtletju. Točnejše podatke o izidu naj bi izvedeli v maju, najverjetneje na letošnjem Computexu, ko naj bi AMD prestavil vezna čipovja iz serije 900, ki bodo uradna vezna čipovja procesorjev Zambezi. Matične plošče in procesorje...

11 komentarjev

Izšel iPhone

več strani - Če niste vikenda prespali v jami, ste verjetno že precej razdraženi, saj od predvčerajšnjega izida iPhonea polovica tehnološko usmerjenih spletnih strani piše samo o njem. Da boste ostali obveščeni, smo pripravili kratek povzetek dogajanja.

Nekateri so ga odpakirali in se slinili nad njim, drugi so ga testirali, tretji žrtvovali Internetu. Nekaj primerkov je že bilo namenoma ali po nesreči uničenih. Kot ob vsakem izidu nove, zaželjene elektronske naprave, je tudi tokrat poplavljen eBay, a cene niso najbolj astronomske, ker telefonček, presenetljivo, ni bil razprodan. Zloglasno aktivacijo se je že uspešno zaobšlo, uporabnike 64-bitnih oken bolj moti nekompatibilnost z njihovo različico OS-a, za konec pa naj omenim še, da se že pojavljajo govorice o evropskem izidu posodobljene različice z UMTS-om.

In še najbolj zabavna povezava v novici - zmagovalka boja za iPhone.

77 komentarjev

Apple ima težave z iskanjem partnerja za prodajo iPhone-a v Evropi

Slashdot - Apple se spopada s težavami pri osvajanju mobilnega trga v Evropi, saj ne najde operaterja, ki bi bil pripravljen sodelovati z njimi. Nekateri operaterji so šli tako daleč, da so izjavili, da nikoli ne bodo prodajali iPhone-a. Njihova edina možnost za prodajo v Evropi je zaenkrat le preko lastnih trgovin, kar pa pomeni, da ne bodo mogli mobilnika zakleniti na operaterja.

Izvorna novica.

44 komentarjev

iPhone 11 junija?

The inquirer - Na spletu se pojavljajo govorice o predvidenem datumu izida Apple-ovega prihajajočega mobilnega telefona, a situacija se tokrat malce razlikuje od običajne. Ponavadi informacije anonimno izda kdo od ljudi, ki sodelujejo pri izdelavi jabolčnih izdelkov, včasih kdo najde dokument, ki ga ne bi smel najti ali pa vdre v kakšno zasebno omrežje. Na News.com pa so samo poklicali Cingular, ameriškega ponudnika mobilne telefonije, ki bo onkraj luže ekskluzivno ponujal iPhone. Telefonist jim je prijazno pojasnil, da bo telefon izšel 11 junija, ko se bo odvijal tudi Apple-ov WWDC. Preberite izvorno novico.

5 komentarjev

Apple vložil patent za iPhone

digg.com - Omenjali smo že, da se Apple namerava spustiti v boj na trgu mobilnih telefonov. Čeprav na začetku večina govoricam ni verjela, je tokrat prišel v javnost Applov patent za njegov nov mobilnik. Zanimivo je, da zadeva izgleda kot križanec med iPodom Mini ter novim iPodom Nano. Sam patent govori o uporabi cirkonija v prenosljivih in Wi-Fi napravah. Zirkonij bi naj bil primeren material zaradi njegove neobčutljivosti na praske.

38 komentarjev

Apple iPhone gre v izdelavo, ter še 15 palčni MacBook za povrh

Slo-Tech - Hon Hai, ki ga bolj poznamo pod skoraj sužnjelastniškim imenom Foxconn, si je pri Apple Computers Inc. izboril naročilo za 12 milijonov prenosnih telefonov z digitalnim predvajalnikom glasbe.



iPhone (slika zgoraj je simbolna) naj bi tako dejansko zagledal luč sveta v prvi polovici naslednjega leta. Napravici bo zelo verjetno resnično ime iPhone, saj je Apple pred mesecem dni to ime uradno rezerviral (registriral). Tu so še novi (in stari) patenti, ki nakazujejo možnosti razvoja in funkcionalnosti. Prvemu, preprostejšemu iPhone-u naj bi kasneje sledil še iPhone-Pro, ki bo t.i. pametni telefon (smartphone).

Dodatno so še potrdili,...

19 komentarjev