»

Johnny Chung Lee predstavil prihodnost iger

Slashdot - Johnny Chung Lee z pittsburške univerze Carnegie Mellon University je znova postregel s projektom, ki vključuje uporabo Wii Remotea - po enostavnem sledenju prstov in poceni multi-point interaktivnemu whiteboardu zdaj predstavlja "Head tracking" - sledenje gibanja glave. Tako dobi uporabnik efekt, podoben 3D prikazom in CAVE sistemom.

Vir in stran o njegovih projektih ter demonstracije.

14 komentarjev

S svetlobnimi meči bomo mahali že to jesen

TG Daily - Do konca leta naj bi na Nintendo Wii prispela igra, ki jo nekateri pričakujejo že od izida konzole in obljube Georgea Lucasa. Odvijala se bo v vesolju Star Wars, glavna novost pa bo seveda možnost prostega mahanja z lightsaberjem, kar bo izvedeno z Wiimoteom. Jim Ward, predsednik Lucas Artsa, je povedal, da se v svojih studijih že neizmerno zabavajo s prihajajočim naslovom, a razen približnega časovnega okvira ni hotel izdati ničesar.

Tako je eno izmed poglavitnih vprašanj za katero igro sploh gre. The Force Unleashed bi naj izšel šele drugo leto, poleg tega zaenkrat ni napovedane podpore za Wii. Najverjetneje je bilo govora o LEGO Star Wars: The Complete Saga, malce bolj risankasti, a zato nič manj zabavni igri, lahko pa se zgodi tudi, da bo LucasArts izdal še nenapovedan naslov.

Izvorna novica.

1 komentar

Tudi Nintendo podpira majhne razvijalce

Daily Tech - Z rahlo zamudo se je Nintendo pridružil Microsoftu (in delno tudi Sonyju) pri ponudbi zabavnih majhnih iger, ki so vedno na voljo za prenos, ter nudenju pomoči majhnim razvijalcem iger. Preko sistema WiiWare bodo ti lahko objavili svoje igre, ki bodo avtomatsko v zameno za določeno količino denarja (ali točk) na voljo vsem uporabnikom, priključenim na splet.

Tako se finančno manj sposobni ustvarjalci ne rabijo ubadati z izdelavo kopij igre ter njihovo distribucijo, kar pomeni, da lahko svoje izdelke javnosti predstavijo z bistveno manj tveganja, uporabniki pa se lahko zabavajo z mnogimi cenejšimi igrami, brez da bi morali obiskati trgovino. Prve tovrstne vsebine naj bi se pojavile do naslednjega leta.

Izvorna novica.

1 komentar

Nintendo optimističen glede prodaje v prihodnosti

Daily Tech - Med konzolami zadnje generacije po številu prodanih primerkov trenutno vodi Xbox 360, kar je precej logično, če upoštevamo, da je na trgu dlje kot konkurenta, na drugem mestu pa je Nintendo Wii. Do sedaj jih je blo prodanih več kot 2,5 milijona, avtorji pa so prepričani, da bo do leta 2012 Wii igralo 35 milijonov Američanov. Sklicujejo se na veliko trenutno povpraševanje, ki je izpraznilo zaloge v trgovinah, čeprav je Nintendo ob preizkušenem hardveru lahko zagotovil večje število konzol ob lansiranju. Analitiki menijo, da gre vendarle za malce preveč optimizma.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Nova revizija Wii-ja bo zatrla čipe

DigiTimes - Ker Nintendo pri izdaji nove konzole ni na hardverskem področju delal tako veliko kot konkurenca, so v relativno kratkem času po izidu Wii-ja postali dobavljivi t.i. modchip-i, enostavno vgradljivi čipi, ki omogočajo uporabo neoriginalnih CD/DCD medijev in pogosto dodajajo konzolam različne funkcije. Posledica tega dogodka je dejstvo, da prodaja iger ni tako dobra, kot bi lahko bila, kar Nintendu vsekakor ni pogodu (čeprav služijo že s samo konzolo). V prihajajoči novi reviziji bodo tako svoj izdelek posodobili, da ga vsaj zaenkrat ne bo možno modificirati. V novici na DigiTimes pravijo, da bi modifikatorje najbolj ustavilo BGA pakiranje čipov, trenutne ovire pa bi znale biti odpravljene v manj kot mesecu dni.

18 komentarjev

Hitachi odpušča

Slo-Tech - Japonski proizvajalec trdih diskov Hitachi bo odpustil enajst odstotkov, oziroma 4500 zaposlenih. Odpuščanje delavcev je le eden izmed ukrepov, s pomočjo katerih namerava Hitachi v petih letih privarčevati kar tristo milijonov ameriških dolarjev. Med drugim naj bi ukinili svoje obrate v Mehiki in jih prenesli na Filipine, na Tajskem pa so ustanovili nov obrat za izdelavo 2,5-palčnih trdih diskov.

Več o tem v Hitachijevem sporočilu za javnost ter na DigiTimes.

9 komentarjev

Wii v februarju vodiilni

Yahoo News - Na Yahoo News poročajo, da so bili pretekli mesec s prodajo konzol najbolj zadovoljni pri Nintendu. Njihov Wii je kupilo 355 tisoč kupcev, kar je skoraj toliko, kot sta skupaj uspela napraskati tekmeca Microsoft in Sony z 228 in 127 tisoč prodanimi primerki. Po mnenju analitika Paula Jacksona je razlog za uspeh predvsem drugačen pristop, ki ga je ubral Nintendo. Namesto, da bi se spustili v hardversko tekmo, so delali na drugih področjih (tu je mišljen predvsem zelo inovativen krmilnik) in ustvarili mnogo medijske pozornosti, sedaj pa, tudi po zaslugi ugodne cene, žanjejo uspehe.

V končni fazi je to tako ali tako tudi najbolje za nas, kupce, saj nekoč vodilni Sony trenutno ni najbolj uspešen, kar bi znalo prinesti bolj enakovredne deleže na trgu konzol ter posledično ugodnejše cene. Ne pozabite na originalno novico.

12 komentarjev

Povpraševanje po dvoslojnih ploščkih bo še raslo

DigiTimes - Po poročanjih DigiTimes naj bi se v letošnjem letu prodalo dobrih dvakrat več dvoslojnih DVD medijev kot lani (natančneje 122% več). Analitiki predvidevajo, da se zaradi vojne med formati in trenutno zelo visokih cen modernejši mediji, za branje katerih je potreben modri laser, še ne bodo prijeli. Namesto tega bodo na popularnosti pridobili stari dobri DVDji, ki s slabimi 10 gigabajti kapacitete še vedno nudijo dovolj prostora za posnetke v HD ločljivosti, obenem pa so tudi zelo ceneni in podprti na praktično vseh predvajalnikih. Več informacij v izvorni novici.

30 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev

Majhna modifikacija DigiDoca 5

Case Junkiez - "Nič ni tako dobrega, da nebi moglo biti še boljše", se glasi reklo, ki je vodilo marsikateremu modifikatorju, med drugim tudi tistim, ki so spisali tale članek na Case Junkiez. Modifikatorji na prej omenjeni strani so se tokrat spravili na DigiDoca 5, priljubljeno "orodje" za odčitavanje temperatur in nadzor ventilatorjev, ki si je v zadnjih časih pot utrl tudi v Slovenijo, in opravili precej enostavno, a toliko bolj izstopajočo modifikacijo. Vse kar so naredili je to, da so za LCD zaslonček prispajkali nekaj modrih LED diod.

3 komentarji