»

PS3 kot TiVo

Slashdot - V začetku prihodnjega leta bo v Evropi na voljo PlayTV, Sonyjev TV-sprejemnik in snemalnik za igralno konzolo PlayStation 3, ki bo omogočal shranjevanje televizijskih vsebin na trdi disk konozle, torej bo v kombinaciji s PS3 nekakšen evropski TiVo.

Kasneje bo izdelek na voljo tudi v ostalih delih sveta, zagotovo pa sprva samo na območjih z televizijskim standardom PAL. PlayTV bo vseboval dve kartici z zmogljivostjo 1080p, ki se poslužujeta evropskega standarda za oddajenje digitalne zemeljske televizije (DVB-T). Posnetke bo moč prenesti in predvajati tudi na PSP.

Izvirna novica.

16 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev

Britanski kupci PS3 dobili brezplačne TV-je

The inquirer - Več kot sto navdušencev, ki so v Londonu taborili pred trgovinami in čakali na izid Sony-jeve zadnje (no pun intended) konzole, je bilo nagrajenih za svoje skavtsko-geekovske sposobnosti, skupaj s PlayStationom 3 so namreč prejeli 46-palčne televizorje, povrh vsega pa so jih s taksiji tudi brezplačno zapeljali domov (večina najbrž ni pričakovala dodatne teže). Razveseljivo vest je objavil Inquirer, dodajajo še, da je na Otoku ob izidu bilo v trgovine poslanih 200 tisoč primerkov IgralnePostaje 3, od tega se jih je dobrih šeststo že pojavilo na eBay-u.

8 komentarjev

PAL Playstation 3 in združljivost za nazaj

Sony - Pred kratkim smo lahko prebrali novico o vprašljivem poganjanju iger za PS2 in PS na Playstationu nove generacije, saj so se Japonci odločili slediti njihovim načrtom in v PAL različico niso vključili čipa (EE+GS), ki ga imata Japonska in Ameriška različica.

Danes se je na Sonyjevi spletni strani pojavil seznam iger, ki tečejo na PS3 s firmwarom 1.6. Seznam je razdeljen po državah, nato pa po abecedi. Igre imajo tudi oceno (oz. kvadratek) od 1 do 3, ki nakazuje stopnjo združljivosti.

Seznam je precej obsežen, tako da se evropski navdušenci lahko potolažijo.

12 komentarjev

Emulacija na PS3 zaenkrat zelo slaba

The inquirer - Teden ali dva nazaj so bili evropski navdušenci nad igrami razočarani, ko je Sony najavil, da bodo kljub višji ceni dostavili slabše PlayStatione. Čezlužne različice so namreč dodatno opremljene s starimi čipi iz druge inačice IgralnePostaje, da lahko brez težav poganjajo vse stare igre, medtem ko je v Evropi konkurenca precej šibka, zato kupcem po Sony-jevem mnenju ni potrebno nuditi tovrstnega ugodja.

Namesto namenske strojne podpore naj bi, kot najbrž veste, za zagon iger s PS2 skrbela emulacija, ki pa je zaenkrat zelo šibka. Inquirer poroča, da je nemška konzolastična stran Cynamite preverila, kako se na novi konzoli obnašajo nekateri trenutno najbolj priljubljeni stari naslovi. Prišli so do zelo žalostnih zaključkov - pravilno je delovala samo ena od dvanajstih iger. Upamo, da bo Sony s popravki firmware-a sčasoma popravil kompatibilnost, zaenkrat pa PlayStationa 2 še ni treba pospravljati.

38 komentarjev

DIY: brezžičen predvajalnik glasbe

engadget - Kakor se na papirju zdi vsesplošna povezljivost naprav odlična ideja, se vsi naši visokoleteči načrti v praksi zapletejo v klobčič kablov ali izgubijo v blodnjaku nezdružljivih standardov. Pri slednjem prednjačijo preprosto nadgradljive naprave, kot je računalnik, a so po drugi strani precej skrajna rešitev, če je vse kar želimo doseči povezava med iPodom in ojačevalcem.
Seveda obstaja kopica namenskih rešitev, ampak še precej bolj zanimivo je, če se preprekam zoperstavimo z odsluženo opremo. Potrebščine: router, USB zvočna kartica, LCD zaslonček, elastika.

Če potrebujete dodaten navdih, še en soroden projekt.

Se lahko tudi tu, na Slo-techu, pohvalimo s čim podobnim?

7 komentarjev

Applovi prozorni zasloni!

Slashdot - Tako kot že večkrat (samo pomislite na miške!) je Apple zaoral ledino na novem področju računalniške industrije. Gre za zaslone posebne vrste, ki po zmogljivostih ničkaj ne presegajo ostalih, imajo pa posebno lastnost, ki je drugi nimajo - prozornost. In najlepše pri vsem skupaj je, da gre le za programski dodatek, ki ga lahko uporabite na vseh dosedanjih zaslonih! Občudovanja vredno :>

51 komentarjev