»

The Pirate Bay gostuje slike

Gizmodo - Zloglasni Pirate Bay širi svojo ponudbo, kot je napovedoval v preteklih mesecih. Uvedli so storitev BayImg, v okviru katere svojim uporabnikom omogočajo brezplačno nalaganje slikovnih vsebin na splet. Od ogromne množice, ki podobne usluge že ponuja, se nameravajo ločiti po tem, da v skladu s svojo splošno politiko ne bodo izvajali cenzure, torej bo možno brez skrbi nalagati tudi na najrazličnejše načine manj primerne slike. Omejitev velikosti posamezne datoteke je velikodušna, znaša kar 100 megabajtov, podprtih je obilo formatov, med drugim celo zip in rar, ki se pretvorita v albume fotografij.

Izvorna novica in stran projekta.

33 komentarjev

Okvir-Tiskalnik

vir: Gizmodo
Gizmodo - Še ena zabavna napravica z Gizmoda za lahko noč - nek nadebuden oblikovalec se je spomnil, da bi lahko izdelal navezo okvirja za slike/fotografije in tiskalnika. Napravico lahko pritrdite na steno, jo z brezžično povezavo spravite v kontakt z vašim računalnikom, nato pa vanjo od zgoraj vstavite list in pričnete s tiskanjem. Rezultat bo na spodnji strani prispel iz tiskalnika in padel v pripravljeno odprtino sredi okvirja, kjer bo postavljen na ogled vsem obiskovalcem prostora. Zaenkrat je zadeva šele koncept, a treba je priznati, da kljub malce čudaški ideji ne izgleda slabo. Izvorna novica.

3 komentarji

Novi Sony Vaio iz serije T že dobavljiv

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo je prejšnji teden poročal o novem ultraportable prenosniku iz Sonyjevih tovarn, ki je bil izdan za obeležitev desete obletnice Vaiov, po novem pa je izdelek mogoče tudi dejansko kupiti. Gre za enega trenutno najnaprednejših sistemov v tem razredu, napravica je namreč narejena iz karbonskih vlaken, zato v najlažji različici tehta zgolj kilogram, kljub temu pa se ponaša z dobrimi specifikacijami. Te vključujejo procesor Core 2 Duo, gigabajt pomnilnika, 32-gigabajten SSD, 11-palčen zaslon z LED osvetlitvijo, najmočnejša baterija, ki je na voljo, pa omogoča kar 18 ur dela brez prekinitev. Izvorna novica.

24 komentarjev

Router po vašem okusu

Gizmodo - Po poročanjih Gizmoda je TRENDnet začel z akcijo, v okviru katere nameravajo pobirati predloge uporabnikov (sodeč po nedavnih potezah Dell-a je to očitno popularna stvar) za izdelavo idealnega brezžičnega usmerjevalnika za igranje. V kratki anketi morate oceniti svoj igričarski nivo, nato pa oceniti pomembnost različnih funkcij, od QoS in podpore jumbo paketkom do kul izgleda ter utripajočih LED diod. Če ste dobre volje in verjamete, da bo TRENDnet resnično upošteval mnenja strank, si vzamite minutko in izpolnite vprašalnik.

7 komentarjev

Tipkovnica Optimus končno na voljo?

vir: Gizmodo
Gizmodo - Kot že neštetokrat doslej so se pojavile fotografije in napovedi o tipkovnici Optimus, ki je pred časom dvignila veliko prahu z inovativnim pristopom, ki je vključeval OLED zaslonček na vsaki tipki, kar bi omogočalo prilagajanje naprave aplikacijam. Po začetnem navdušenju so avtorji nekajkrat prestavili rok izida, javnosti ponudili zgolj računalniško ustvarjene slike naprave in nazadnje izdali različico s tremi tipkami.

Kot rečeno se je sedaj pojavilo novo upanje - (najbrž) resnična fotografija izdelka in najava, da si bo delujoč primerek možno ogledati na CeBit-u. Verjamete?

41 komentarjev