»

Skrivno orožje R600 - zvočna kartica

The inquirer - Na Inquirerju lahko beremo o precej zanimivem dejstvu, ki se dotika AMD-jeve / ATi-jeve prihajajoče grafične rešitve. Na karticah bi se naj namreč pojavil ločen čip, odgovoren za zvok, ki pa ne bo deloval kot standardna zvočna kartica, temveč bo zgolj skrbel za pripravljenost HDCP priključka, preko katerega se v skladu z zlobnimi DRM predpisi enkriptirana prenašata tako zvok kot slika z novodobnih medijev. Z R600 v vašem mlinčku boste lahko tako brez slabe vesti gledali HD-DVD in Blu-ray filme, če je novica zaskrbljujoča za konkurenco, pa presodite sami.

25 komentarjev

GeForce 8800 Ultra čaka na AMD?

The inquirer - Po trditvah Inquirerja nVidia odlaša s splavitvijo hitrejših modelov najnovejše serije GeForce-ov, razlog za to je AMD-jevo oziroma ATi-jevo večno prelaganje R600. Po nekaterih govoricah naj bi že vedeli, da bo konkurenca boljša od njihove trenutne ponudbe, zato se trudijo pripraviti še hitrejše in dražje kartice (cene bodo baje švignile do dolarskega tisočaka), na trg pa jih bodo poslali šele, ko bo to storil tudi AMD, da jim bodo odvzeli čimveč pozornosti. Kaj za vraga na drugi strani počne rdeča ekipa še vedno ni jasno. Izvorna novica.

47 komentarjev

Grafične kartice za običajne smrtnike v drugi četrtini 2007

DigiTimes - DigiTimes poroča, da lahko v drugi četrtini tega leta pričakujemo izid najnovejših grafičnih kartic s podporo DirectX10 za nižji in srednji cenovni razred. Iz nVidiinih tovarn bodo tovornjaki peljali čipe G80 in G84, AMD pa bo nekje v istem času (če ne bo prišlo do ponovnih prelaganj) kupcem ponudil R600, R610 in R630. Malce kasneje, v drugi polovici tega leta, se pričakuje tudi prve igre, zasnovane za novi DirectX, poleg tega so obljubljene posodobitve starih naslovov, kot na so primer Flight Simulator X, Company of Heroes in EVE Online. Medtem ko čakate na človeške cene, preberite izvorno novico.

10 komentarjev

Test Radeona X2800 XTX (R600)?

VR - Zone - Na forumu VR-Zone se je pojavil test, v katerem so avtorji (če jim gre verjeti) primerjali prihajajočo AMD-jevo grafično zverino, temelječo na jedru R600, z GeForce 8800 GTX. Radeon X2800 XTX je dosegel boljši rezultat od svojega konkurenta iz tabora nVidie, razlika v 3DMark03 znaša namreč dobrih 2000 točk (43606 proti 41264). V 3DMark05 je razlika podobna in podovno v prid AMD-ja (17387 proti 15467), oba testa sta bila opravljena na privzetih nastavitvah s procesorjem Athlon FX-55.

Testa seveda ne moremo označiti za uradnega, vendar lahko kljub temu potencialno nudi nekaj informacij o sami zmogljivosti R600. Več o zadevi v izvornem sporočilu na VR-Zone, še vedno pa čakamo na kak povsem zanesljiv test.

71 komentarjev

Prva slika Radeona X2800 (R600)

VR - Zone - Na VR-Zone se je pojavila prva slika grafične kartice, ki bi naj bila OEM verzija Radeona X2800. Po poročanju VR-Zone, bi naj X2800 XTX izšel v dveh različicah, in sicer daljši OEM verziji (31,5 cm) in krajši retail verziji (24,1 cm). Obe bi se naj šopirili z 1 GB GDDR4 pomnilnika, poleg dolžine pa naj bi se razlikovali tudi po porabi: krajša bo od napajalnika zahtevala 240 W, daljša pa 270 W.



Še novica na X-bit labs.

Za ogled slike vam priporočamo uporabo širokozaslonskega monitorja. ;)

48 komentarjev

AMD: informacije o R600, Fusion komaj leta 2010

več strani - Na Inquirerju so postregli z novimi infomacijami o prihajajoči AMD-jevi (prej ATI-jevi) grafični kartici, temelječi na grafičnem čipu R600. Kljub nekaterim idejam o vodnem hlajenju naj bi imela običajen ventilator, hladilnik pa bo seveda primerne velikosti za odvajanje toplote s tako požrešne kartice. Poleg tega se naj bi uradno poimenovanje najzmogljivejše grafične kartice temeljoče na R600 glasilo Radeon X2800 XTX. Opremljena naj bi bilo z 1 GB GDDR4 512-bitnega pomnilnika, več o oznakah in domnevnih karakteristikah prihajajočih AMD-jevih grafičnih kartic preberite v izvorni novici.

X-bit labs pa poroča o zamudi AMD-jevega Fusiona, pri katerem gre za združitev grafičnega in centralnega procesorja, ki naj bi po najnovejših informacijah bil namesto leta 2008 predstavljen šele v naslednjem desetletju. Več o tem na X-bit labs-u.

40 komentarjev

Prvi test R600?

Labmice - Ekipa strani Level 505 trdi, da naj bi konec decembra 2006 dobila v roke ATi-jevo najnovejšo grafično kartico, opremljeno s čipom R600. Pravijo, da so kartico stestirali in da imamo opravka z novim hitrostnim prvakom, ki naj bi pometel s konkurenco (seveda s tem mislijo predvsem na Nvidiin 8800 GTX), primerljiva pa naj bi bila tudi cena. Zaradi varovanja določenih zaupnih podatkov naj bi imeli tudi prepoved objavljanja kakršnihkoli slik, več lahko preberete na njihovi strani.

Vsi tisti, ki ste kupili najmočnejšo kartico ta hip (8800 GTX), pa lepo pridno v jok. No ja, ne še čisto takoj, raje počakajte na prave teste.

35 komentarjev