»

AMD Hybrid Crossfire

Slo-Tech - SLi in Crossfire sisteme večna naših bralcev pozna, kljub temu, da je število lastnikov teh sistemov med našimi uporabniki izredno majhno. Torej, vélika dva proizvajalca grafičnih procesorjev sta se domislila, kako povečati prodajo grafičnih kartic: za svoji sistem kupite dve! Zgodovino poznamo. Iz neobetavnih začetnih rezultatov (težave z gonilniki), smo končno prišli do trenutka, ko je nakup dveh grafičnih kartic, ki skupaj izrisujeta sliko na monitor, v nekaterih primerih smiseln. Če imate vsaj 24 palčni...

22 komentarjev

Cenejše kartice iz serije 8000 prihajajo

Daily Tech - Sedemnajstega aprila letos, torej čez dober teden dni, bo nVidia uradno splavila svoje najnovejše grafične kartice v srednjem cenovnem razredu. Novinarji se že igrajo s testnimi primerki, mi pa bomo kaj kmalu ugledali naslednje modele: 8600 GTS (675/1000 MHz), 8600 GT (540/700) in 8500 GT (450/700), ki bodo stali od 250, 150 in 90 dolarjev naprej. Kmalu za njimi bi se naj pojavila še dva šibkejša predstavnika serije, 8400 in 8300 GS, a žal najverjetneje ne bosta na voljo običajnim kupcem, v svoje sisteme ju bodo namreč lahko vgrajevali samo izdelovalci računalnikov. Več informacij najdete v izvorni novici na Daily Tech-u.

19 komentarjev

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Zmagovalka.

vir: AnandTech
AnandTech - Naš test najnovejših nVidiinih kartic ste najverjetneje že prebrali, na AnandTechu pa so ta teden zelo pridni, danes so objavili nov članek, v katerem so se lotili tovarniško navitih grafikulj.

Teste so poganjali na karticah iz štirih podjetij (BFG, Sparkle, EVGA in XFX), vse pa so bile že v tovarni nastavljene na višje frekvence od uradnih ter seveda opremljene z zadostnim hlajenjem. Glede na razmerje med ceno in performansami je bila najbolj uspešna BFG GeForce 8800 GTX OC, zato so jo razglasili tudi za zmagovalko testa. Če boste v prihodnosti posodabljali domač mlinček, branje ne bo odveč.

6 komentarjev

Nvidia predstavila GeForce 8800 GTX in GTS

GeForce 8800 GTX

Nvidia - Nvidia je predstavila prvi grafični kartici nove generacije, na jedru G80 temelječi GeForce 8800 GTX in GTS, ki obe podpirata DirectX 10. Jedro prve tiktaka pri frekvenci 575 MHZ, medtem ko znaša takt jedra modela GTS 500 MHz. Prvi je opremljen s 768 MB pomnilnika s frekvenco 900 MHz, drugi ga premore 620 MB, s frekvenco 800 MHz, v obeh primerih pa gre za GDDR3 pomnilnik.



Pojavili so se tudi prvi uradni testi omenjenih grafičnih kartic, ogledate si jih lahko na Tech Report-u, Computerbase, Guru3D in Tom's Hardware, v katerih si lahko preberete vse o specifikacijah in novostih, ki jih novi kartici prinašata. Za novi kartici bo potrebno odšteti 599 za različico GTX, oziroma 449 ameriških dolarjev za različico GTS . Slednja je že na...

47 komentarjev