»

Internet Explorer 8 še pred koncem leta

bit-tech.net - Bill Veghte, vodja Windows in medmrežne divizije Microsofta poroča, da je Internet Explorer 8 na dobri poti za izid pred koncem leta. Avgusta naj bi sledila druga beta verzija, prva, marčevska, pa je bila sprejeta zelo dobro. Razlog za to je razveseljiv. Microsoft se je odpovedal svojim pol-standardom, kar pomeni, da bo IE8 internetne strani izriseval podobno kot konkurenčni brskalniki. Obstajal bo sicer legacy mode, ki bo Internet Explorerju prilagojeno stran izrisal enako kot IE7.

Bill Veghte je povedal še, da ne izključuje možnosti za 3. beta izdajo kasneje pred izidom, omenil pa je tudi, da razvoj Windows 7 poteka po načrtih.

74 komentarjev

Internet Explorer je bil v letu 2006 ranljiv 284 dni

Washingtonpost - Kot pišejo v Washington Postu, je bil spletni brskalnik Internet Explorer v lanskem letu ranljiv kar 284 dni, oz. dobrih 77 odstotkov leta.

Ker je naslov že sam po sebi dovolj zgovoren, si zainteresirana javnost lahko ogleda le še graf, ki časovno prikazuje javno razkrite in aktivno zlorabljane varnostne ranljivosti tega najbolj razširjenega spletnega brskalnika.

Morda pa bo z novo različico Internet Explorerja to leto slika drugačna?

33 komentarjev

Mesec hroščatih jeder...

Slo-Tech - Po uspešnem MoBB-u ( Month of Browser Bugs), ki ga je julija izvedel HD Moore se je heker LMH odločil udejaniti MoKB ( Month of Kernel Bugs) kjer bo(do) vsak dan v mesecu novembru javnosti razkrili eno izmed 0-day ranljivosti v jedrih različnih operacijskih sistemov (med drugim tudi Apple, Linux, BSD, Solaris,..). MoKB je otvoril kreativni HD Moore in objavil PoC za varnostno pomankljivost v Apple AirPort WLAN gonilnikih.

Julijski MoBB je botroval odkritju dveh kritičnih ranljivosti v IE, ki sta kmalu nato evolvirali v remote exploit. Kaj nam bo torej prinesel "mesec hroščatih jeder"?

Več informacij:
HDM Q&A (Washington Post)
Washington Post
Dark Reading
Security Focus

11 komentarjev

Internet Explorer 6

Slo-Tech - Novico na je poslal Koci in ker je dobra jo moram objavit:

Raziskava podjetja WebSideStory je pokazala, da je nov Microsoftov spletni brskalnik Internet Explorer 6.0 v samo enem tednu pričelo uporabljati več ljudi kot konkurenčni Netscape 6 v skorajda enem letu. IE 6.0 je že osvojil 2.4 odstotka svetovne surfarske populacije. WebSideStory izvaja raziskave z ugotavljanjem vrste spletnega brskalnika s katerim surfarji dostopajo do njihovih spletnih strani. Trenutno je še vedno najbolj razširjena inačica spletnega brskalnika Internet Explorer 5, ki jo po njihovih ugotovitvah uporablja več kot polovica surfarjev. WebSideStory zbira podatke preko svoje StatMarket spletne strani na kateri se vsakodnevno zbirajo podatki obiskanosti z več kot 150.000 spletnih mest, ki jih dnevno obišče 50 milijonov surfarjev.

0 komentarjev