»

Nov, lepši in uporabnejši Slo-Tech (III)

Slo-Tech - Slo-Tech se ponovno spreminja za vas. Še vedno na bolje. Današnji nabor sprememb vsebuje:
  • sinonime pri iskanju
  • nov prikaz slik na strani
  • prikazovanje več novic na prvi strani -- oblika bo še spremenjena
  • verzijo brez desnega menija za majhne zaslone
  • samodejno iskanje cene pri malih oglasih -- pametnejša metoda je v delu
  • predogled tem s klikom na puščico pri seznamu -- končni izgled bo odvisen od vaših komentarjev
Vaši komentarji in kritike so nadvse dobrodošli.

50 komentarjev

Termometer na USB-ju mi povej ...

Slo-Tech - Po uspešnem podvigu z IR sprejemnikom in zdravljenju opeklin, se je naš član - Hijacker lotil nove zgodbe.
In sicer je tokrat sestavil termometer, ki ga priključimo na USB vtič, za kar je ponovno uporabil Atmelov mikrokontroler ter Maxim-ov digitalni senzor DS18B20.

Če se sprašujete o praktični namembnosti sedaj že legendarne stvaritve, vas moramo razočarati, saj le-ta še ni znana. Kljub temu pa se že širijo govorice, ki namigujejo da naj bi bil to prvi korak k rešitvi vprašanja o globalnem segrevanju, ki bo končno pomiril duhove sodelujočih.

Manjša in statistično zanemarljiva skupina odločno zanika domnevno plemenito naravo izuma z argumentom, da k popolnemu daljincu sodi le pravilno ohlajeno pivo.

Za izdelavo boste morali odšteti dobrih 6€ in eno matično ploščo.

2 komentarja

Popolni IR sprejemnik

Slo-Tech - Če vam je Dedek Mraz prinesel dolgo pričakovani popolni daljinec, vas bo prav gotovo začela gristi zamisel, da bi z njim upravljali še kaj več od televizorja.

Eden od Slo-Techovih članov - TheHijacker, se je že pogumno lotil te naloge in sestavil IR sprejemnik, ki ga lahko priklopimo na osebni računalnik. Rezultate projekta si lahko ogledate v tej temi, veseli pa bomo tudi vaših komentarjev.



Če želite iti po stopinjah vašega kolege, boste morali za uspeh zastaviti slabih 10 evrov in prste na vaši levi roki.

20 komentarjev

Nova anketa: koliko ste odšteli za programsko opremo, ki jo poganjate na vašem primarnem računalniku (v SIT)?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, koliko denarcev ste odšteli za stol, na katerem sedite pred računalnikom. Rezultati kažejo, da se polovica, tistih, ki so glasovali, ne ceni prav posebno. 54% (632) redno parkira na stolih, ki so stali do 15.000 tolarjev, 25% (297) uporabnikov pa je za stol odštelo malce več, med 15 in 30.000 tolarji. Le 12% je za stol odrinilo več kot 50.000 tolarjev, med njimi je kar 3% (36) takih, katere je stol veljal več kot 200.000 tolarjev.

Koliko denarja ste odšteli za stol, na katerem sedite pred računalnikom?
do 15.000 (tolarjev)54%
(632)
od 15.001 do 30.00025%
(297)
od 30.001 do 50.0008%
(94)
od 50.001 do 90.0006%
(75)
več kot 200.0013%
(36)
od 90.001 do 130.0002%
(28)
od 130.001 do 200.0001%
(9)
Skupaj glasov: 1171


Pravilno držo pred računalnikom boste zelo težko dosegli s stolom, ki stane 15 tisoč tolarjev. Nasvet, za grafično kartico odrinite malo manj, razliko pa namenite v posodobitev delovnega okolja. Kaj pomaga bliskovito hiter računalnik, če z njim...

74 komentarjev

USB "ključi"

Tom's Hardware -

CD je sicer res postal glavni medij za prenašanje podatkov, saj na njem sloni večina računalniške industrije, a obstajajo tudi drugi načini, kot so tračne enote, USB ohišja in DVDji, medtem ko se diskete dandanes uporabljajo zelo redko.

Na Tom's Hardware so si ogledali t.i. USB "ključe", ki so v bistvu zelo majhni diski, ki delujejo podobno kot pomnilnik, saj nimajo gibljivih delov. Na njih se lahko navadno spravimo od 8 do 1.000 MB podatkov. Posebnost teh diskov je v tem, da jih priključimo v prazen USB vtič in preprosto z njim upravljamo kot z običajnim diskom. V novejših operacijskih sistemih ne potrebujete niti gonilnikov.

1 komentar

Čudno hlajenje

Overclockers.com - Tole je zopet ena stvar, ki mi je vzela sapo. Sicer mi ni niti malo jasno, kako bo človek s tem hladil računalo, toda ideja in izvedba sta res impresivni. Hitro kliknite sem in si oglejte res neverjetne slike. Če boste želeli odkriti skrivnost tega sistema si boste morali prebrati do sedaj 17 stransko forumsko razpravo. Začnite tukaj. Ko kdo od vas ugotovi, kako tole dela, naj pa prosim napiše komentar.

5 komentarjev