»

Humble Indie Bundle 2 tudi na Steamu

Statistika ob pisanju novice

Ars Technica - Humble Indie Bundle 2, zbirka petih iger neodvisnih razvijalcev, bo naprodaj še 5 dni, že kmalu pa bodo presegli dosežek prvega paketa. V primeru druge peterice so za časa pisanja novice zbrali skoraj 1.207.000 ameriških dolarjev, medtem ko je končni rezultat prvega paketa višji le za okrog $66.000. Dobrih 163.000 kupcev je do sedaj v povprečju plačalo 7,38 ameriškega dolarja, ponovno pa se je izkazalo, da so najbolj skopi uporabniki sistemov Windows ter najbolj radodarni Linuxaši. Povprečen znesek je zaenkrat skorajda 2 ameriška dolarja nižji od prve akcije. Zbran znesek bo v različnih deležih razdeljen med razvijalce in dve dobrodelni organizaciji, svoj delež pa bodo tokrat dobili še organizatorji akcije. Dobra novica bo razveselila še obstoječe in bodoče uporabnike Valveove spletne trgovine Steam, trojica iger iz Humble Indie...

2 komentarja

Intelovi poslovni rezultati vzpodbudni

TG Daily - Intel je objavil svoje poslovne rezultate za letošnje prvo četrtletje, ki so se izkazali za presenetljivo solidne. Njihovi dohodki so znašali 7,1 milijarde dolarjev, pri čemer so napaberkovali 647 milijonov dolarjev dobička. V primerjavi z lanskim prvim četrtletjem so dohodki za četrtino, dobiček pa celo za 55 odstotkov manjši. Kljub temu to ni razlog pretirano skrb, saj se je dobiček v primerjavi z zadnjim četrtletjem lani povečal za 176 odstotkov kljub 14 odstotkom nižjim dohodkom.

Intelov izvršni direktor je optimistično izjavil, da verjame, da so številke že dosegle svoje najnižje ravni, ter da se industrija počasi pobira in vrača v ustaljene sezonske tirnice. Dodal je, da se je Intel dobro prilagodil gospodarski klimi, zaradi se ni bati ničesar. Investitorji niso tako prepričani, saj so delnice podjetja včeraj izgubile približno štiri odstotke.

9 komentarjev

Deleži prodanih procesorjev

Tech Report - Po podatkih Mercury Research-a je AMD pridobil delež na trgu procesorjev za namizne in prenosne računalnike, Intel pa na trgu strežniških procesorjev. Tako je bil delež prodanih AMD-jevih procesorjev za namizne računalnike v četrtem četrtletju lanskega leta 29,1 odstoten, medtem ko je bil delež prodanih AMD-jevih procesorjev za prenosne računalnike 19, 4 odstoten. V tretjem četrtletju lanskega leta sta bila omenjena deleža 26,6 oziroma 16,8 odstotna. Intel je med tem povečal svoj delež prodanih procesorjev za strežnike, ki je v četrtem četrtletju lanskega leta znašal 77,7 odstotkov, kar je za dober odstotek in pol več kot v tretjem četrtletju.

Več o tem na The Tech Report-u.

3 komentarji

AMD z izgubo

AMD - AMD, ki je že pred časom napovedal nižji dohodek od načrtovanega v četrtem četrtletju preteklega leta, je na svoji spletni strani objavil finančno poročilo za omenjeno obdobje. Njegovi dohodki so znašali 1,77 milijard ameriških dolarjev, kar pomeni, da je bilo napovedano znižanje dohodka za tri odstotke glede na enako obdobje leta 2005 pretirano. Najpomembnejši podatek finančnega poročila predstavlja znesek dobička, ki ga je AMD ustvaril v tretjem četrtletju lanskega leta. Namreč v omenjenem obdobju je AMD, ustvaril izgubo v višini 527 milijonov dolarjev. V prvem četrtletju letošnjega leta pričakuje AMD med 1,6 in 1,7 milijardami dolarjev dohodkov.

Več o tem in finančnih napovedi za prihodnost si preberite v AMD-jevem finančnem poročilu.

40 komentarjev

Tudi Intel z manj dobička

Slo-Tech - Potem ko je AMD objavil, da bo njegov dohodek v četrtem četrtletju lanskega leta nižji od pričakovanega, so podobne informacije pricurljale tudi iz Intelovih logov. Prihodki slednjega naj bi bili tako kar za pet odstotkov nižji od dohodkov enakega obdobja leta 2005, dobiček četrtega četrtletja pa naj bi bil kar za 39 odstotkov nižji od dobička enakega obdobja v letu 2005. Poleg tega napovedujejo za prvo četrtletje letošnjega leta dodatno zmanjšanje dohodkov.

Več na Daily Tech-u.

15 komentarjev

AMD: manjši dohodek od načrtovanega

AMD - AMD je v svojem sporočilu za javnost naznanil, da bo njegov dohodek v četrtem četrtletju lanskega leta le za tri odstotke višji od dohodka tretjega četrtletja, tako naj bi znašal 1,33 milijard ameriških dolarjev. Omenjen znesek je kar precej nižji od prvotno napovedanega dohodka ,1,85 milijard ameriških dolarjev. Glavni razlog za zmanjšanje dohodkov naj bil kljub povečanju števila prodanih procesorjev, znižanja cen le-teh. AMD je še dodal, utegne biti dobiček v četrtem četrtletju lanskega leta znatno nižji od tistega v tretjem. Končno poročilo o dohodkih in dobičku bo objavljeno 23. januarja.

4 komentarji

AMD-jevo finančno poročilo za prvo četrtletje 2006

Slo-Tech - AMD je objavil finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta. Njihovi prihodki so v tem času znašali 1,33 milijarde ameriških dolarjev, dobiček pa 185 milijonov ameriških dolarjev. Glede na prvo četrtletje lanskega leta so se prihodki povečali za kar 70,5 odstotka. K temu je v veliki meri pripomogla rekordna prodaja procesorjev Opteron. V drugem četrtletju letošnjega leta AMD pričakuje enak oziroma nekaj manjši dobiček. Na spletni strani hartware.net si lahko ogledate primerjavo med prihodki in dobički AMD-ja in Intela, ki bo svoje finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta predstavil predvidoma prihodnji teden.

25 komentarjev

AMD povečal delež prodanih procesorjev

Hartware.net - Po podatkih Mercury Research-a je ameriški AMD v četrtem četrtletju lanskega leta povečal svoj delež prodanih procesorjev, ki temeljijo na x86 arhitekturi. Prvič po letu 2001 je namreč uspel preseči mejo 20% in ima sedaj 21,4-odstotni delež med prodanimi procesorji (x86). V tretjem četrtletju je bil ta delež še 17,8%. Intelov kos pogače je 77,2% (Q3 še 80,8%)

V segmentu procesorjev, namenjenih za strežnike, ki ga je dolgo časa povsem obvladoval Intel (x86!), se je povečal delež prodanih procesorjev Opteron, iz 12,7% na 16,4%, pri namiznih procesorjih AMD-ju pripada 24,3 odstotkov (v tretjem četrtletju 2005 je bil ta delež 20,4%), pri mobilnih procesorjih pa se je delež prodanih AMD-jevih procesorjev povečal iz 12,2% na 15,1%.

Izvorna novica na Hartware.net: link.

5 komentarjev