»

Slab dan za goljufivce

Slo-Tech - Po poročanju evropske spletne strani Crossfire 3.0 - A gaming community, je njihov administrator izvedel precej zanimivo akcijo. Potem, ko mu je uspelo postati admin na spletni strani NetCoders, ki se med drugim lahko pohvali s prodajo programskih pripomočkov za goljufanje v večigralskih prvoosebnih streljaških igrah ( aimbot, wallhack), so z njegovo pomočjo uspeli razkriti nekaj deset osebkov, ki so uporabljali omenjene pripomočke. Osemnajstletnik se je namreč dokopal do celotnega arhiva spletne strani, ki vsebuje uporabniška imena, e-poštne naslove, logirane IP naslove ter tudi ključe, ki jih uporablja Punk Buster zaščita.

Precej je zavrelo med igralci še vedno precej igrane igre Wolfenstein: Enemy Territory, ki so bučno pozdravili razkritje nekaterih soigralcev, med njimi tudi nekaj zvenečih imen. Oglasil se je tudi Clanbase, ki prav tako napoveduje čistko med njihovimi registriranimi igralci.

Spletna stran NetCoders je sicer trenutno nedosegljiva, ampak njeni...

20 komentarjev

Boj proti raziskavam, ki obsojajo igre

Techdirt - To, da nasilni filmi, glasba in igre (predvsem slednje) povzročajo nasilno vedenje, je v naši družbi splošno znano dejstvo, proti kateremu se je težko boriti. Raziskave, ki to potrjujejo, so sprejete z odprtimi rokami in pogosto citirane, medtem ko je z nasprotujočimi ravno obratno. Največji borci proti tovrstnemu prepričanju s(m)o ravno uporabniki iger -- če ste kdaj zaigrali Soldier of Fortune, Doom, GTA ali katerokoli drugo nasilno igro, potem najbrž veste, da se niste po igranju počutili nič kaj bolj nasilnega. Enakega mnenja so avtorji na Techdirt, ki so spisali krajši prispevek o omenjeni tematiki, med drugim pa so v njem navedli tudi, da se nasprotnikom iger slabo piše -- kljub povečani prodaji le-teh glede na statistične raziskave stopnja nasilja med mladino pada. Zabavno branje za družbeno usmerjene.

37 komentarjev

Bodo kirurgi morali igrati računalniške igre?

vir: Reuters
Reuters - Razpletu z dobavo operacijskih miz še kar ni videti konca, in že kaže, da bodo svoj lonček, z milijonskimi provizijami, pristavili še uvozniki igralnih konzol.

Newyorški Beth Israel Medical Center je namreč v sodelovanju z National Institute on Media and the Family pripravil usposabljanje 303 kirurgov v laparoskopskem šivanju notranjih ran. Izkazalo se je, da so tisti udeleženci, ki so neposredno pred posegom 20 minut igrali igro Super Monkey Ball, v povprečju poseg opravili hitreje in ob tem naredili manj napak.



Ti rezultati potrjujejo izsledke 3 leta starejše Rosserjeve študije, ki je na podlagi opazovanj 5000 kirurgov prišla do spoznanja, da je tistim, ki so odraščali ob igricah,...

7 komentarjev

Koliko igre res vzbujajo nasilje?

BBC - Vprašanje, v kakšni meri nasilne igre vzpodbujajo nasilje, predvsem pri mladimi, je že nekaj časa snov raziskav sociologov in hvaležna tema za fanatične puriste določene države. Kljub temu jasnega odgovora še ni, smo mu pa verjetno vedno bližje.

Tokrat so tematiko obdelali pri BBC-ju, kjer so se posvetili predvsem vplivu nasilja na fiziologijo, ki uravnava delovanje človeka. Tako lahko podaljšano spremljanje nasilnih vsebin sicer spremeni izločanje stresnih mediatorjev, npr. glukokortikoidov, ki pa dolgoročno nimajo vpliva na dojemanje sveta.

Poleg tega so prišli do sklepa, da med nasilje v igrah in resničnem svetu manjka povezovalni element. To posredno potrujuje tudi dejstvo, da se na Japonskem, kjer je letno okoli 800 umorov, pojavlja bistveno več nasilnih iger kot v Združenih državah. Tam se samo New York "ponaša" z okoli 2500 umori letno. Še klik.

Do podobnih ugotovitev je prišel tudi Michael Moore. Bo statistika dala prav liberalnemu mišljenju?

34 komentarjev