»

Rdeča Vista za boj proti AIDS-u

CNet - Microsoft je objavil, da bo začel prodajati škatlaste (box) različice Windows Viste Product Red. Uporabniki bodo tako lahko od 15. decembra dalje kupili različico Ultimate v rdeči barvi, s katero bodo sodelovali v programu Product Red. To je skupna znamka več svetovno znanih podjetij, ki od vsakega prodanega izdelka namenijo del dobička fundaciji Global Fond, ki se bori proti AIDS-u, tuberkulozi in malariji.

Verzija, ki jo Amazon prodaja sedemdeset dolarjev dražje od navadne Ultimate, poleg dobre karme zaradi pomoči v boju proti AIDS-u...

25 komentarjev

Windows 3.x na smetišče zgodovine

BBC - Serija Windows 3.x, kamor sodijo verzije 3.0, 3.1, 3.11 in taiste omrežne različice z oznakami for Workgroups, je bila prelomnica v Microsoftovi zgodovini, saj velja za njihov prvi grafični vmesnik, ki je dosegel svetovni uspeh. Z izboljšano grafiko, več barvami, podporo za multimedijo je postal resni konkurent Applu in tlakoval pot za enormni uspeh Windows 95.

Čeprav Windows 3.x, ki so izšli v zgodnjih 90. letih, Microsoft ne podpira od leta 2002, pa se takrat še niso povsem poslovili. Še vedno so bili v uporabi kot embedded sistem, kar pomeni, da so poganjali blagajne in recimo zabavne sisteme na nekateri letalih. Od začetka tega meseca pa se je Microsoft dokončno odločil narediti...

49 komentarjev

Vista vzpodbuja prodajo računalnikov

Hartware.net - Kakor so si proizvajalci in prodajalci računalniške opreme tihoma želeli, je splavitev novega operacijskega sistema Microsoft Vista zelo pozitivno vplivala na prodajo. Največji bum se je zgodil v zadnjem tednu januarja, ko je Microsoft začel prodajati Visto končnim uporabnikom (MSDN in MSDNAA abonentje so si jo lahko prenesli že prej).

V tednu od 28. 1. do 3. 2. so v ZDA prodali kar 173 % več računalnikov kot teden poprej, na letni ravni pa to predstavlja 67-odstotno povečanje. Zanimivo je, da je velika večina kupcev odštela nekaj denarja več za prestižnejšo Vista Home Premium verzijo (76 % kupcev prenosnikov in 59 % kupcev namiznih računalnikov), medtem ko je računalnike s prednameščeno Visto Home Basic nabavilo občutno manj (16 oz. 33 %) kupcev. Več.

42 komentarjev

Podpisana kopija Viste

vir: Neowin
Neowin - Izdelki z zbirateljsko vrednostjo so zanimiva tržna niša, prodajalci lahko na račun dejstva, da je primerek eden od redkih iz omejene serije za isto stvar zaračunajo nadstandardno ceno. Kaj moremo, občutek, ko imaš v roki eno od tristotih kopij phaserja, ki ga je v roki držal sam gospod Spock, pač ni izmerljiv v nobeni od svetovnih valut.Vsega skupaj ne omenjam brez razloga, Microsoft je namreč nedavno izdal omejeno različico Windows Viste Ultimate Upgrade, ki je opremljena s podpisom samega Billa Gatesa. Za eno od 20.000 kopij boste morali odšteti 259 zelencev, kar je 10 več od običajne...

42 komentarjev

Kaj sledi Visti

Slashdot - Notorična Vista je bila sprva napovedana za leto 2003, a smo jo zaradi različnih razlogov dočakali šele letos. Zamuda je Microsoft stala milijarde dolarjev, hkrati pa je Vista postala sinonim za zavlačevanje, saj je bil Windows XP kar pet let najnovejša različica. Po koncu tako pomembnega poglavja se zastavlja vprašanje, kaj sledi. Microsoft si zagotovo ne bo mogel privoščiti čakati še pet let na izid novega operacijskega sistema. Kmalu lahko pričakujemo sistem s kodnim imenom Fiji, ki bo zgolj evolucija Viste, nekakšna Second Edition varianta, kakršno je dobil Windows 98. Krepkeje namerava Microsoft poseči v srž računalništva z Vienno, kot se kodno imenuje še naslednji sistem. Podatki o njem so skopi, a če verjamemo Microsoftu, to ne bo le nov operacijski sistem, ampak popolna revolucija v delu z računalniki.

157 komentarjev

Vista proti Cairu, pogled nazaj

Slashdot - Daniel Eran v članku na RoughlyDrafted pobrska malo po Microsoftovi zgodovini in ves presenečen ugotovi nič drugega kot to, da se zgodovina ponavlja. Namreč trenutna dogajanja v zvezi z Microsoftovim svežim operacijskim sistemom Vista so zelo podobna tistim, ki so se dogajala okoli projekta s kodnim imenom Cairo, okoli katerega se je veliko govorilo v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Kratki povzetek: Pri Cairu so Microsoftovci eno za drugim začeli odstranjevati bistvene funkcije, tako da je od njega ostala samo še lepotna predelava Windows 3.0 pod imenom Windows 95. Enako se je zgodilo tudi z Windows Vista, ko so najpomembnejše prednosti novega sistema metali eno za drugo skozi okno, dokler nismo dobili lepotno predelane Windows XP z nekaj malenkostmi.

Izvorna novica vam postreže s podrobnostmi.

87 komentarjev

Vista že na MSDN

ComputerBase - Bolj kot se približuje datum izida Microsoftovega novega operacijskega sistema Vista, več je tudi novic o tej tematiki na spletu. Razvijalci, beta preizkuševalci in drugi partnerji si jo lahko prek MSDN-ja in TechNeta prenesejo že od včeraj, s čimer jim želi Microsoft dati priložnost svoje izdelke popolnoma pripraviti na Visto do njenega izida, kar se bo na Stari celini zgodilo 30. januarja. V zahvalo bodo vsem beta preizkuševalcem, ki so odkrili in javili vsaj enega hrošča, poslali veljaven CD-ključ, s katerim bodo lahko aktivirali in povsem legalno uporabljali Visto Business ali Ultimate. Žal to ne velja za člane programe Community Tech Preview, poroča

62 komentarjev

Vista v rožicah

Slo-Tech -

Po poročanju The Inquirerja je na spletu že na voljo najnovejša izdaja operacijskega sistema Vista, ki naj bi sicer uradno za poslovne partnerje izšel šele konec tega meseca, za običajne smrtnike pa še kasneje. Zanimivo je, da je OS na voljo še pred izidom na MSDN omrežju. Če te verzija dejansko deluje in ne gre samo za prepakirano različico kakšne že izdane beta različice, na že omenjeni strani niso mogli potrditi, ampak po poročanjih uglednih rastlinjakov naj bi šlo za popolnoma delujočo zlato izdajo.


Se še spominjate izida Windows XP?

33 komentarjev