»

Prenosnik z dvema zaslonoma

Slashdot - Prenosniki vztrajno pridobivajo kvalitete namiznih računalnikov in prišli so že tako daleč, da se marsikdo za domačo uporabo raje odloči za prenosnik kakor za namiznik, čeprav ga nikamor ne jemlje. Na enem področju pa prenosniki niso zmogli konkurirati velikim bratom - niso imeli vgrajenih dveh zaslonov. Do zdaj.

Lenovo je predstavil svoj novi prenosnik ThinkPad W700ds, ki poleg štirijedrnega procesorja Intel Core 2, 960 GB velik trdega diska, osmih gigabajtov pomnilnika, grafične kartice nVidia Quadro in dvoslojnega Blu-rayja nudi dva zaslona. Ob odprtju prenosnika se najprej pokaže samo običajni 17-palčni LCD, ki pa v svojem drobovju skriva dodatni 10,2-palčni LED-zaslon. Slednji se celo nagiba naprej in nazaj, nanj pa lahko pospravimo orodne...

21 komentarjev

GTA IV za PC bo zamudil

bit-tech.net - Na srečo bo zamuda dolga le dva tedna glede na prejšni uradni izid (če pustimo približno enoletno razliko med izidom za osebne računalnike in konzole ob strani), uradnega razloga za zamudo pa niso izdali. V trgovine naj bi igra tako prišla 2. decembra.



Poleg tega sporočila pa so dodali še uradne zahteve za igranje igre. Za igranje boste potrebovali vsaj dvojedrnika (s približno 1,8 GHz za Core 2 Duo čipe oz. 2,4 GHz za AMDjeve X2 procesorje), gigabajt in pol pomnilnika, grafično kartico z vsaj 256 MB pomnilnika iz nVidia 7900 oz. ATi X1900 serije ter resnično osupljivih 16 GB prostora na trdem disku. Potrebovali pa boste še prvi oz. 3 servisni paket za vaš priljubljeni operacijski sistem, seveda za Windows Visto oz. za XP.



...

77 komentarjev

Prenosnik z osmimi jedri

X-Bit Labs - L Computers International je najavil prenosni računalnik z dvema štirijedrnima procesorjema Intel Xeon 5300. Omenjeni prenosnik bo nosil ime Hollywood Pro X8 in bo na voljo v omejenih količinah. Poleg dveh štirijedrnih procesorjev bo podpiral do 8 GB DDR2 667 MHz pomnilnika, za shranjevanje podatkov bo imel na voljo do 160 GB trdega diska. Grafična kartica Nvidia Quadro FX 2500M s 512 MB pomnilnika bo sliko prikazovala na 17-palčnem LCD zaslonu z ločljivostjo 1920x1200 pik.

Več o tem na X-bit labs.

17 komentarjev

Poceni prenosniki

X-Bit Labs - Tajvanska VIA pripravlja, če gre verjeti X-Bit Labs, serijo poceni prenosnikov, ki bodo stali okrog 530 evrov. VIA bo uporabila kar lastni procesor, C3, ki bo tiktakal pri 1000 MHz, opremljen pa bo z 128 MB pomnilnika in 20 GB diska ter ostalimi malenkostmi. Pri izdelavi in prodaji bosta sodelovala partnerja indijski VXL in britanski ACi. Žal bodo dostopni samo v Indiji, VIA pa ne daje izjav, če in kdaj bodo naprodaj tudi drugod. Klik!

20 komentarjev

Transmeta z 90 nm Efficeoni

X-Bit Labs - Transmeta naj bi že januarja iz Fujitsu Microelectronics prejela prve testne primerke Efficeona, narejene z 90 nm tehnologijo. Tako bodo še dodatno zmanjšali porabo procesorja, kar nam bo dalo še nekaj dodatnega časa ob delu z prenosnikom, katerim je procesor prvotno namenjen. Hkrati pa se, zaradi upada povpraševanja po Transmetinih Crusoe procesorjih, lahko nadejamo tudi kake namizne variante z Efficeon procesorjem.
Za konec pa samo še originalna novica

0 komentarjev

Zadnji NetBurst Celeroni za prenosnike

X-Bit Labs - Intel je danes uradno predstavil zadnji Mobile Celeron procesor za prenosnike, ki temelji na arhitekturi NetBurst (nima zveze z internetom) in jo najdemo tudi v namiznih Pentiumih 4 in Celeronih.

Novi procesor, ki ne bo imel svojega naslednika, tiktaka pri 2,5 GHz, v velikih količinah pa je na voljo za 149 dolarjev. Spomnimo še, da ima procesor 256 kB drugonivojskega predpomnilnika, 400 MHz FSB; zgrajen je v 0,13-mikronski tehnologiji, porabi pa največ 35 W energije. Več o tem.

1 komentar

VIA najavila nov procesor

X-Bit Labs - Tajvanska VIA Technologies, ki je širšemu ljudstvu bolj poznana po svojih čipovjih, je danes objavila, da je njihov novi procesor VIA Eden ESP7000 že dobavljiv. Procesor temelji na CoolStream tehnologiji, namenjen pa je prvenstveno uporabi v t.i. pametnih napravah v našem domu, saj ga odlikuje majhna poraba električne energije, zanemarljivo gretje in solidna hitrost. Več o tem.

3 komentarji

NEC predstavil 30 palčni LCD zaslon

Extremetech - Kot so zapisali na Extremetech, je NEC predstavil svoj največji LCD zaslon (v segmentu zaslonov za osebne računalnike). Le-ta meri v diagonali 30 palcev, diagonala vidne slike pa znaša ker 29.5 palca. NECov LCD3000 ima 25-milisekundno osveževanje pike in deluje pri nazivni ločljivosti 1280x768pik. LCD3000 naj bi prišel v prodajo do konca leta. Še približna cena: 4300 ameriških zelencev. Klik!

2 komentarja